ogqozo 6 551 Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 Phoenix Wright to nie jest. Wiadomo, że się zawsze traci, jak się nie rozumie w całości gry, ale w Chrono Triggerze nie jest to takie megaważne. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Jak na RPG'a musze powiedzieć że, CT rzeczywiście w kwestiach dialogowych aż tak ważny nie jest, można łykać w ciemno . Cytuj
Ed Hunter 28 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 no i jest jeszcze snesowa wersja w pl, całkiem nieźle przetłumaczona. przynajmniej nie zapamiętałem żeby mnie coś irytowało w tłumaczeniu. a co do samego ct to faktycznie jest wielki ale moim zdaniem chrono cross lepszy Cytuj
Tigro 1 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Od kilku dni pogrywam w wolnych chwilach w CT na DS'ie i muszę powiedzieć - wow Póki co jedna z lepszych gier, w jakie grałem na NDS. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Już 3 razy patchowałem na r4 i ciągle zawias na niebieskim tle. Zarzuciłby ktoś już gotowym romem? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 Jak wiemy z CT w naszym kraju jest ciężko, postanowiłem zatem poszukać gdzie indziej, padło na ebay uk. Jako, że nie mam za bardzo doświadczenia jeśli chodzi o ten serwis, pytam: czego mogę się spodziewać po tej aukcji? http://cgi.ebay.co.uk/Chrono-Trigger-Ninte...%3A1|240%3A1318 Cytuj
hiacynt 0 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 Wysyłka z Chin, więc pewnie podróbka. Generalnie najlepiej nie kupować gier wysyłanych z Chin i Hong Kongu. Co innego ze sprawdzonego sklepu typu playasia, który wysyła z Hong Kongu. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 To zależy, niektórzy sellerzy co wysyłają z HK są ok, ale tych z UK jeśli nie zaznaczaja, że wysyłaja z HK to bym sobie darował ..... raz tak dostałem SC4 z HK, a miał być z UK.... Ogólnie jeśli sprzedawca, czarno na białym stwierdza, że wysyłka z Chin/HK to jest pewny, poza tym masz komentarze, więc zajrzyj tam ;p Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 (edytowane) To zależy, niektórzy sellerzy co wysyłają z HK są ok, ale tych z UK jeśli nie zaznaczaja, że wysyłaja z HK to bym sobie darował ..... raz tak dostałem SC4 z HK, a miał być z UK.... Ogólnie jeśli sprzedawca, czarno na białym stwierdza, że wysyłka z Chin/HK to jest pewny, poza tym masz komentarze, więc zajrzyj tam ;p dzięki za odp, komenty patrzyłem, jedno mnie tylko zastanawia- koleś nigdzie nie pisze, że to oryginał no i ta cena taka podejrzanie atrakcyjna napisałem mail'a odnośnie pochodzenia gierki, zobaczymy co odpiszę i może zaryzykuję Edytowane 19 lutego 2009 przez stoodio Cytuj
hiacynt 0 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Lol na pierwszy rzut oka widać, że to tania podróba. Jeśli ktoś się zastanawia to jest potencjalnym frajerem do oskubania. Lepiej szybko zdać sobie prawdę niż łudzić się i później płakać. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 (edytowane) Lol na pierwszy rzut oka widać, że to tania podróba. Jeśli ktoś się zastanawia to jest potencjalnym frajerem do oskubania. Lepiej szybko zdać sobie prawdę niż łudzić się i później płakać. Spokojnie nikt nie będzie płakał, masz obycie na ebay'u to cool, potrafisz na pierwszy rzut oka ocenić wiarygodność to double cool ja jestem zielony jeśli chodzi o ten serwis (chodź cena, jak już pisałem, daje dużo do myślenia). Swoją drogą to za cholerę nie kumam systemu oceniania na ebay'u -> koleś ma same pozytywy, nikt nie potrafi odróżnić pirata od oryginały, czy po prostu wszyscy kupujący spodziewali się podróbki? Edytowane 10 sierpnia 2009 przez stoodio Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Lame kłeszczyn - jakie są największe różnice między oryginałem a tymże właśnie remakiem? Bo mam MEGAfazę aby pograć i się zastanawiam czy iść w roma z psxa czy inwestować w DSa Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 W stosunku do wersji na PSX-a, tutaj mamy dwa dodatkowe dungeony i jedno nowe zakończenie. Pomijam oczywiście takie rzeczy jak trochę inny interfejs, bo to rzecz oczywista (dwa ekrany). Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Ale z drugiej strony nie chcę piracić tak wybitnego tytułu... Ale z trzeciej strony zagranie w niego kosztowałoby mnie jednorazowo kupno DSa teraz, czyli co najmniej 550-600 zł wraz z grą :? Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 Ale z czwartej strony miałbyś konsolkę, na którą poza CT wyszło jeszcze dziesiątki innych genialnych gier Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 (edytowane) Wybaczcie mi offtop ale jestem o krok od ogromnego wyboru życiowego! Chrono Trigger, Phoenix Wright przecież, Kirby, Zeldy różne, Metroidy, Golden Sun (!!!!). Chyba jednak się skuszę. Ale pierwszą grą pozostanie Chronek Edytowane 16 marca 2009 przez Sephirath Cytuj
/Kradz!ej/ 0 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 (edytowane) No i się skusił, a pierwszą grą został FF4 Chrono natomiast jest absolutnie magiczny. Sposób, wa jaki wyprzedził on swoje czasy aż przeraża - tylu GENIALNYCH i MÓZGO(pipi)NYCH patentów do dzisiaj ma bardzo mało gier... a dzisiejsze cofanie się o 10 sekund w czasie w celu uniknięcia śmierci to przy CT smiech na sali! C U D O ! Edytowane 29 marca 2009 przez /Kradz!ej/ Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Racja, zapomniałem się moim doradcom tutaj pochwalić. Mam Deesika Na start oczywiście FF IV i pożyczony od kolegi Phoenix Wright Ace Attorney. Prawnicze przygody są GENIALNE a FF IV epicko-fajnalowy, dokładnie to czego potrzebowałem A jak skończę to wymienię na Chronosa. Cytuj
Kredo 0 Opublikowano 22 października 2009 Opublikowano 22 października 2009 Świetna gra. Była kiedyś promocja w sklepie cenegi i udało mi się go wyszarpać za jakieś 100zł. Jeszcze co prawda nie ukończyłem, a grałem sporą ilość czasu i zrobiłem sobie dłuższą przerwę, ale dzisiaj wróciłem i ponownie zostałem oczarowany tą magią płynącą z tego tytułu. Gato Song wymiata! Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 (edytowane) 2022 rok - pierwszy raz odpaliłem Chrono Trigger, bo w czasach Snesa nie wiedziałem nawet jak zapisać grę xD. Wersją Steam, marcowy patch dodał nawet wsparcie ultrawide i gram na 34' ultrawide. Ta gra to coś niesamowitego. Gralem w różne stare gry z tamtego okresu, ale nie w RPGi, byłem za młody. Pokemony 96' to jedyny jRPG z tamtych czasów, ktore ograłem. Takze teraz nadrabiam. Jeżeli FF VI (teraz dodatkowo w wersji pixel remaster) jest tak samo dobry, to nie mam pytań i nie dziwię się komentarzom, mimo, że wciąż lubie jRPGi, że to w latach 90tych była ich złota era. Nic bym w tej grze nie zmienił, system walki, postacie, poziom trudności, atmosfera, pacing. 10/10 po kilku godzinach jestem oczarowany grą z 1995 roku xD. Edytowane 24 czerwca 2022 przez KrYcHu_89 3 2 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 24 czerwca 2022 Opublikowano 24 czerwca 2022 No i narobiłeś smaka. Kupiłem też na steam. Akurat promka za 28 zł 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 W dniu 24.06.2022 o 21:23, Sedrak napisał: No i narobiłeś smaka. Kupiłem też na steam. Akurat promka za 28 zł Warto :). 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Dzisiaj skończyłem Chrono Triggera, właściwie od razu też drugi ending (developerski) poszedł :D. 30h to wszystko zajęło, 30h bez cienia nudy, jrpegowego grindu, czegokolwiek co negatywnie wpływa na odbiór. No ta gra jest niemożliwa, OST będzie jeszcze długo słuchane. Najlepszy jrpg jaki kiedykolwiek powstał, nie ma złudzeń. Jest jeszcze drugi jprg z takim pacingiem, to.... FF VII Remake xD. To jest niemożliwe, że większość jrpgów po Chrono Triggerze było tak rozgrzebanych i rozparcelowanych. Klasyk przez duże K i wzór jak powinno się robić gry jrpg. 10/10, ideał. Teraz lece po drugiego snesowego kasyka, czyli FF VI, w wersji pixel remaster :D. 3 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Kupiłem pare miesięcy temu i jeszcze nie miałem okazji ograć ale widzę że dużo trace bo mam ciśnienie na jakiegoś dłuższego RPG. Wersja NDS chyba dziś wleci do konsolki i będzie co ogrywać prze lato w ogródku Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Data premiery 1995. To mnie zadziwia ze gra ma tyle lat, a taka grafa, gameplay czy muza, się nie starzeje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi