matiz23 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Witam! Podczas flashowania biosu, wyłączyli na chwilę prąd. Dioda miga na czerwono, mój chip to duox czy da się go jeszcze jakoś odratować? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
Berion 207 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 DuoX jaki? DuoX, DuoX2, DuoX2 Lite itd. itd... Doświadczenia nie mam i nie wiem ktoś Ci to montował (ani nawet nie podałeś wersji konsoli...), ale z tego co wiem to na DuoX2 są dwa banki po 256kB - na jednym leży Cromwell na drugim EvoxM8+. Na DuoX2 lite jest jeden, więc możesz od razu lecieć do kogoś z xboxem i zrobić hotswapa chipów (jeśli też ma tego chipa DuoX2/Lite/CromwellE). Generalnie rzecz biorąc to jak się flashuje kość i ma się tylko jeden bank, nie ma w domu programatora itp. to podłącza się sprzęt pod UPS. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 4 lipca 2008 Autor Opublikowano 4 lipca 2008 (edytowane) Zdaje się że DuoX2, przełączyłem na drugi bank i wszystko działa. Czy jest jakiś sposób by przywrócić drugi bank do żywych. Wersja konsoli to 1.0. Dzięki za odpowiedź Berion. Edytowane 4 lipca 2008 przez matiz23 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Rozbierz bydle i zabootuj (chyba, że masz na zewnątrz wyprowadzony przełącznik, ale w tych chipach to chyba byłoby ciężko). Odpal coś do flashowania i przełącz na drugi bank. Przeflashuj i... ta-daaa. Zasada taka sama jak przy hot swap chipsów. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 6 lipca 2008 Autor Opublikowano 6 lipca 2008 Rozbierz bydle i zabootuj (chyba, że masz na zewnątrz wyprowadzony przełącznik, ale w tych chipach to chyba byłoby ciężko). Odpal coś do flashowania i przełącz na drugi bank. Przeflashuj i... ta-daaa. Zasada taka sama jak przy hot swap chipsów. Dzięki Ci wielkie! Już wszystko działą na jednym banku mam xecutera 2 a na drugim evox'a m8. Na moim chipie pisze DuoX2 GS wiesz może jaka to jest wersja? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 lipca 2008 Opublikowano 6 lipca 2008 2x256kB (bo jak mniemam to o banki Ci chodzi?). No ale to to już wiesz skoro jakiś wgrałeś. Wersji konsoli po chipie nie rozpoznasz, bo biosie też nie do końca - akurat evoxM8 (plus?) startuje na wszystkich wersjach (jeśli evoxm8 to chyba tylko do 1.5). Xecuterów2 jest od ch... ho ho a może i więcej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi