volken 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Wybaczcie za niektóre określenia,ale jestem żółtodziobem w temacie "zmodowanych" xboxów.Po włączeniu XBOXA ukazuje się niebieskie logo xboxa,zaś w lewym,górnym rogu ekranu znaczek EVO X.Prawdę mówiąc,denerwuje mnie ta "statyczność" animacji.Czy da się w jakiś sposób przywrócić "fabryczną" animację Microsoftu?Jest zarąbista . Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 widzisz... bylo ci modowac konsole. Teraz nie bedziesz juz ogladal zarabistej animacji. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Tak, wgrać oryginalny bios/wylutować chipa. --- Evox Shield możesz usunąć wgrywając w biosie na jego miejsce czarną bitmapę (z tego co pamiętam bo tam jest chyba DDS jakiś, więc bez transparentu/semi-transparentu). Kolory też możesz przywrócić do "zieloności", ale też nie obejdzie się bez edycji biosu. Zdumpuj ten bios i otwórz go w np. EvoxTool. Pewnie masz Evox M8+ z DuoX2/Alladinów z allegro ;] Cytuj
volken 0 Opublikowano 4 lipca 2008 Autor Opublikowano 4 lipca 2008 (edytowane) Jak już mówiłem,jestem zielony w tym temacie-wygląd menu: 1.Gry,2.Programy,3.Emulatory,4.Trainers,5.Oryginalne menu,6.Restart konsoli,7.Wyłącz konsolę.Jeżeli możesz Berion,wytłumacz mi dokładnie,o co chodzi z tym bumpowaniem oraz wgraniem bitmapy.Natomiast zmodowanego Xboxa kupiłem u Norbiego ^_^ . Edytowane 4 lipca 2008 przez volken Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 No to zapomnij niestety bo prędzej coś sp*sz niż sobie "docustomujesz". Sorry no bonus. Albo niech będzie: 1.) przeczytaj co to jest bios, gdzie się znajduje w xbox'ie adekwatnie dla (chipa/cheapmoda i tsop flasha) 2.) poczytaj o różnych biosach (debug/retail/bfm + oczywiście nfo od grup danego rls). 3.) poczytaj o budowie biosu dla Xbox'a. 4.) poczytaj o budowie formatu DDS. 5.) poczytaj o flashowaniu kości z poziomu konsoli (czyli przez LPC), no chyba że dysponujesz zew. programatorem, czasem i umiejętnościami. 6.) poczytaj o swoim chipe (o ile jakiś masz). 7.) zidentyfikuj wersję mobo swojej konsoli. 8.) poczytaj o metodach uruchamiania homebrew na Twojej konsoli (czyli defacto o programach z XHDD/CDVD/MCU/Host). 9.) poczytaj o #XBINS i naucz się pobierać soft z tego kanału. 11.) poszukaj programu, który umożliwia dump biosu na XHDD. 10.) poszukaj programu do mass edycji Twojej wersji biosu, względem Twoich potrzeb. Uff, jak już opanujesz te podstawy to możesz się dopiero za to zabrać. Cytuj
volken 0 Opublikowano 5 lipca 2008 Autor Opublikowano 5 lipca 2008 Dobra,dam sobie z tym spokój,ale dzięki za pomoc. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Zastanawiające jest, że kiedy zagęści się w stu znakach kilkanaście enigmatycznych pojęć i nie daj Bóg jeszcze każe coś przeczytać to wszyscy rezygnują. Hej, to jest max 1h roboty (summa summarum bo dump, edycja i flashowanie to raptem 15min.). Cytuj
volken 0 Opublikowano 8 lipca 2008 Autor Opublikowano 8 lipca 2008 Okej,tylko nie mam pojęcia,gdzie o tym wszystkim przeczytam-Twoje XBOX FAQ już przeczytałem (przy okazji-bardzo fajnie napisane),lecz tam ni nie było o dumpowaniu konsoli.Znasz może jakąś stronę traktującą o tym bumpowaniu,flashowaniu itp.? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 lipca 2008 Opublikowano 9 lipca 2008 Bios możesz sczytać Config Magic (ale tego programu to lepiej nie dotykaj ;]) albo np. Evox'em - dopisz w evox.ini taki wpis w menu: Item "Backup",@5 Z tego co pamiętam to zrzuci wszystko na E:\. Evox'a nie używałem od wieków, ale chyba i zdumpuje bios. PS: THX Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi