Cris 120 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Aż wstyd,że nie ma własnego topicu , a taki fil ? przyklejony <_< (ta,wiem,że dla prowokacji,ale zawsze). Trochę historii:Myslovitz to polski zespół rockowy, założony w 1992 w Mysłowicach przez Artura Rojka i Wojtka Powagę. W pierwszym składzie znaleźli się także perkusista Marcin Porczek i basista Rafał Cieślik. Ich muzyka zawierała elementy college rocka, shoegaze i (tu zdania są podzielone, a sam zespół tej etykietki nie znosi) britpopu, choć obecnie kieruje się w rejony bardziej alternatywne. Ze względu na ciągłe poszukiwania muzyczne bywają nazywani przez krytyków „polskim Radiohead”.(last.fm) Wasze zdanie na temat Myslovitz?Ulubione kawałki? Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Bardzo lubie płyte "Skalary...", reszty jakoś nie bardzo. Całkiem sporym sentymentem darze kawałem Cytuj
Cris 120 Opublikowano 4 lipca 2008 Autor Opublikowano 4 lipca 2008 bratezo , takie konstruktywne odpowiedzi to dla mamy zostaw. lolu. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 4 lipca 2008 Opublikowano 4 lipca 2008 Jeden z lepszych polskich zespołów. Chyba jedyny, który jest i dobry, i popularny. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 A jakie są dobre i niepopularne? Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Wszystkie inne - Ścianka czy Świetliki, czy jeszcze jeden zespół, którego zapomniałem. Nie jest to jakiś totalny underground, ale na pewno nie jest to półka zespołów powszechnie znanych. Cytuj
django 549 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 chyba nigdy tego nie zrozumiem. Rojek pisze recenzje do Dziennika, organizuje Off Festival, a sam 'tworzy' Myslowic czlowiek-zagadka Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 No ale co w tym dziwnego? Powinien się zamknąć w czterech ścianach? Cytuj
Manor 645 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 Jeden z lepszych polskich zespołów. Chyba jedyny, który jest i dobry, i popularny. tak trochę offtopicznie się wcinając, imo w takich kategoriach jeszcze lepiej wypada Hey z Nosowską (już bardziej ten zespół widziałbym na tym forum). a za Myslovitz nie przepadam, w zasadzie to nie zagłębiałem się nigdy w ich muzę, bo niczym się nie wybijają. Kolejny zespół do radia. Cytuj
Yahoosh 0 Opublikowano 5 lipca 2008 Opublikowano 5 lipca 2008 (edytowane) podobno wyjątkowo chamscy i zakochani w sobie (a napewno wokalista). Koleżanka bardzo ich lubiła i jeździła na koncerty, po rozmowie z nimi za kulisami okazali się tak narcyzowaci i nieciekawi że sobie odpuściła. osobiście lubie Długość Dźwięku Samotności, reszta jest raczej mniej ciekawa, dziecinna i prosta, zapełniają dziurę w popycie, ale nie są klasą samą w sobie i bardzo nie zgadzam się ze zdaniem "Chyba jedyny, który jest i dobry, i popularny." bo takich zespołów jest wiele (IRA, Coma, Perfect, "rockowy" KULT), zresztą ile Myslovitz ma z rocka; brzdąkające gitary, toż to szybciej pod pop-melancholic-slow-simple-rock podchodzi. britpop yo może hehe no offence, pozdr Edytowane 5 lipca 2008 przez 7ahoosh Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Kapela z mojej mieściny Ot jak to ktoś w temacie o T.Love napisał: na darmowych koncertach podśpiewuję, jak leci w radio, to nie przełączam. Z tą różnicą, że Myslovitz ma jedną zacną płytkę, wyróżniającą się spośród reszty ich dyskografii większym naciskiem na psychodelę, niż pop-granie. "Skalary, Mieczyki, Neonki" z utworem "Życie to surfing" dają radę :] Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 9 lipca 2008 Opublikowano 9 lipca 2008 Polskie scierwo denerwujace mnie na rowni z patałachami z feela. Rojek bez jojek, phi. Gdyby grali u mnie, to bym uciekal gdzie popadnie zeby nie sluchac tego zawodzenia o umieraniu z milosci. Zabili mnie gdy przetlumaczyli swoje "hity" na j. angielski, sadzilem ze sobie jaja robia. Typowa kapela na eurowizje, ktora pojedzie i przegra, bo wybrali smutny kawalek ktory nie zachwycil glupszej czesci Europy. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 Czemu ten temat dostał przyklejkę ? Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 11 lipca 2008 Opublikowano 11 lipca 2008 Czemu ten temat dostał przyklejkę ? Obstawiam, że dlatego: Polskie scierwo denerwujace mnie na rowni z patałachami z feela. A skoro feel jest przylepiony... Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 Milan wpadł w szał przylepień. Powinien być jeszcze przylepiony temat o Ramonie Rey ;] Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 ramona tu nie pasuje, nie ma tu miejsca dla odwaznych artystow... Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 Raz byłem na darmowym koncercie, dobrze się bawiłem, ale i tak uważam, że to pedalskie (pipi). Cytuj
kempa 0 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 kiedys sluchalem troche myslovitz i doszedlem do wniosku, ze to muzyka dla romantycznych dziewczat. mialem sentyment do dlugosc dzwieku samotnosci. umiarkowanie podobalo mi sie kilka kawalkow, ktorych tutulow juz nie pamietam. teraz moge sluchac w zasadzie tylko tego: chociaz wolalbym by byl to solowy numer Grechuty ; ] Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 kiedyś jak wysypywały sie nowe polskie kapele na wzór(jak dla mnie) zagranicznych przytupajów, to nie lubiłam za bardzo Myslovitz, te fryzury i imidż no i piosenka o twarzy Merlin Monroe, miałam taka muze gdzieś ale przyjechali do mojego miasta i weszli przez okno, siedziałam w domu i chcąc niechcąc słuchałam, grali na stadionie który oddziela jeszcze dosyć duży zalew,a przyjechali z takim nagłośnieniem że słyszało pewnie całe miasto, miaaazga od pierwszych dźwięków wiedziałam że lipy nie będzie, no i tak oto znaleźli sie też na moim dysku Spacer w bokserskich rękawicach nanana no tylko nie porównujcie z IRA bez przesady, to zupełnie inna bajka bez kitu ale Kult zawsze daje rade Cytuj
kempa 0 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 no bo Aga to romantyczna dziewczyna jest... Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 no bo Aga to romantyczna dziewczyna jest... spoko Myslovitz Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=9EHQul8nVBc To jest OK. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi