Skocz do zawartości

Myslovitz

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
259072.jpg
Aż wstyd,że nie ma własnego topicu , a taki fil ? przyklejony <_< (ta,wiem,że dla prowokacji,ale zawsze).

Trochę historii:Myslovitz to polski zespół rockowy, założony w 1992 w Mysłowicach przez Artura Rojka i Wojtka Powagę. W pierwszym składzie znaleźli się także perkusista Marcin Porczek i basista Rafał Cieślik. Ich muzyka zawierała elementy college rocka, shoegaze i (tu zdania są podzielone, a sam zespół tej etykietki nie znosi) britpopu, choć obecnie kieruje się w rejony bardziej alternatywne. Ze względu na ciągłe poszukiwania muzyczne bywają nazywani przez krytyków „polskim Radiohead”.(last.fm)

Wasze zdanie na temat Myslovitz?Ulubione kawałki?
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystkie inne - Ścianka czy Świetliki, czy jeszcze jeden zespół, którego zapomniałem. Nie jest to jakiś totalny underground, ale na pewno nie jest to półka zespołów powszechnie znanych.

Opublikowano

chyba nigdy tego nie zrozumiem. Rojek pisze recenzje do Dziennika, organizuje Off Festival, a sam 'tworzy' Myslowic

czlowiek-zagadka

Opublikowano
Jeden z lepszych polskich zespołów. Chyba jedyny, który jest i dobry, i popularny.

tak trochę offtopicznie się wcinając, imo w takich kategoriach jeszcze lepiej wypada Hey z Nosowską (już bardziej ten zespół widziałbym na tym forum).

a za Myslovitz nie przepadam, w zasadzie to nie zagłębiałem się nigdy w ich muzę, bo niczym się nie wybijają. Kolejny zespół do radia.

Opublikowano (edytowane)

podobno wyjątkowo chamscy i zakochani w sobie (a napewno wokalista). Koleżanka bardzo ich lubiła i jeździła na koncerty, po rozmowie z nimi za kulisami okazali się tak narcyzowaci i nieciekawi że sobie odpuściła.

osobiście lubie Długość Dźwięku Samotności, reszta jest raczej mniej ciekawa, dziecinna i prosta, zapełniają dziurę w popycie, ale nie są klasą samą w sobie i bardzo nie zgadzam się ze zdaniem

"Chyba jedyny, który jest i dobry, i popularny."

bo takich zespołów jest wiele (IRA, Coma, Perfect, "rockowy" KULT), zresztą ile Myslovitz ma z rocka; brzdąkające gitary, toż to szybciej pod pop-melancholic-slow-simple-rock podchodzi. britpop yo może hehe

no offence, pozdr

Edytowane przez 7ahoosh
Opublikowano

Kapela z mojej mieściny :P

Ot jak to ktoś w temacie o T.Love napisał: na darmowych koncertach podśpiewuję, jak leci w radio, to nie przełączam. Z tą różnicą, że Myslovitz ma jedną zacną płytkę, wyróżniającą się spośród reszty ich dyskografii większym naciskiem na psychodelę, niż pop-granie. "Skalary, Mieczyki, Neonki" z utworem "Życie to surfing" dają radę :]

Gość _Milan_
Opublikowano

Polskie scierwo denerwujace mnie na rowni z patałachami z feela.

Rojek bez jojek, phi.

Gdyby grali u mnie, to bym uciekal gdzie popadnie zeby nie sluchac tego zawodzenia o umieraniu z milosci.

Zabili mnie gdy przetlumaczyli swoje "hity" na j. angielski, sadzilem ze sobie jaja robia.

Typowa kapela na eurowizje, ktora pojedzie i przegra, bo wybrali smutny kawalek ktory nie zachwycil glupszej czesci Europy.

Gość _Milan_
Opublikowano

ramona tu nie pasuje, nie ma tu miejsca dla odwaznych artystow...

Opublikowano

kiedys sluchalem troche myslovitz i doszedlem do wniosku, ze to muzyka dla romantycznych dziewczat.

mialem sentyment do dlugosc dzwieku samotnosci.

umiarkowanie podobalo mi sie kilka kawalkow, ktorych tutulow juz nie pamietam.

teraz moge sluchac w zasadzie tylko tego:

chociaz wolalbym by byl to solowy numer Grechuty ; ]

Opublikowano

kiedyś jak wysypywały sie nowe polskie kapele na wzór(jak dla mnie)

zagranicznych przytupajów, to nie lubiłam za bardzo Myslovitz, te fryzury i imidż

no i piosenka o twarzy Merlin Monroe, miałam taka muze gdzieś

ale przyjechali do mojego miasta i weszli przez okno, siedziałam w domu i chcąc niechcąc

słuchałam, grali na stadionie który oddziela jeszcze dosyć duży zalew,a przyjechali z takim nagłośnieniem że słyszało pewnie całe miasto, miaaazga

od pierwszych dźwięków wiedziałam że lipy nie będzie, no i tak oto znaleźli sie też na moim dysku

Spacer w bokserskich rękawicach nanana

no tylko nie porównujcie z IRA bez przesady, to zupełnie inna bajka ;)

bez kitu ale Kult zawsze daje rade