Berion 207 Opublikowano 5 grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 grudnia 2008 Sprecyzuj: Są problemy z bootowaniem ów gier z OSDSYS (naturalnie oryginalnych) czy może masz na myśli problemy z kopiami i ESR? Podaj wersje FMCB/ESR, opcje, które ustawiasz w ESR gui (lub dedykowaną wersje ESR) i regiony tych gier. ;] Cytuj
jed1ek 0 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wgrać FreeMCBoot'a na kartę pamięci ( mam konsolę bez chip'ów ani swap'ów). ESR może być na pendrivie czy też na karcie, jeśli nie to jak go wgrać na kartę. Gry muszą być na płycie czy mogą być na pendrivie. Mam niepotrzebnego pendrive i chciałem go jakoś wykorzystać. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 27 grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 grudnia 2008 "Bez chipów ani swapów" się nie da. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 (edytowane) Mam problem, a mianowicie chciałem zrobić update FMCB i ściągnąłem Free_Mcboot Noobie_package i mam problem wedug tutorialu na tej stronie pisze żeby skopiować to na pendriva i uruchomić instalator, tylko, że jak uruchamiam plik free_mcboot.elf robi się czarny ekran i nic. Pendrive napewno jest OK ponieważ instalowałem na nim poprzednią wersję FMCB. Co zrobić żeby udało mi się zainstalować najnowszą wersję? Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 3 stycznia 2009 przez matiz23 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 stycznia 2009 Autor Opublikowano 3 stycznia 2009 Najwygodniej z pendrive'a. W jaki sposób uruchamiasz instalator? Z jakiegoś managera plików (jakiego), z menu gdzie podlinkowałeś go do mass, z menu osd z płyty, z ESR z płyty? Ja zawsze odpalałem z uLELFa z mass. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 (edytowane) Dzięki. z uLELFa z mass. To może już zostane przy 1.6 czy 1.8 ma większą kompatybilność gier? Pozdro! Edytowane 3 stycznia 2009 przez matiz23 Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 chodzilo mi o kopie bezpieczenstwa Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 stycznia 2009 Dzięki. z uLELFa z mass. To może już zostane przy 1.6 czy 1.8 ma większą kompatybilność gier? Pozdro! A jaka wersja uLE? FMCB nie uruchomi żadnej gry i nie ma też wpływu na ich kompatybilność. Co się zmieniło w stosunku do 1.6 masz w chanegelogu. ;] Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 takie lamerskie pytanie, czy wystarczy jak: kupie jakis pendrive zrzuce z kompa 'przerobione' ESRDiscPatcher obrazy gier podlacze do ps2 i moge tak je uruchamiac, tak? <lamer> Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Wersja uLE to 4.30. @banny Ale masz dostęp do jakiegoś przerobionego ps2? Bo musisz uruchomić instalator na jakiejś zmodowanej konsoli i zainstalować program na kartę pamięci. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 stycznia 2009 Absolutnie nie FMCB nie uruchamia gier. ESR z kolei tylko z CDVD. Patchowuje sie gry tylko po to, aby napęd je przepuścił. FMCB i ESR jako takim nie jest to do szczęścia potrzebne. Jak chcesz jakieś gry z mass:/ co jest imo bezsensowne to poczytaj o USB Advance/USB Extreme. @matiz23 To przyznam, że nie wiem jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy. Opisz problem na psx-scene. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 a nie, nie, tak tylko pytam, jak sie nei da to trudno Wazne, ze dziala, jak sobie nagrywam normalnie. BTW: swietna sprawa, szkoda tylko, ze tak dosyc pozno to sie pojawilo. pozdr. Cytuj
matiz23 0 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Ok. Dzięki za pomoc, jeszcze coś pokombinuje. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 EEE, CO Z FILMAMI? MAM PLIK ISO Z NIMI, chce spaczowac esr, ale wyskakuej blad 'no udf Desc' a ponoc mozna odtwarzac avi ?? jak? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 stycznia 2009 Komunikat mówi o tym, że kompilacja nie posiada tablicy UDF. A skoro jej nie posiada to i nie ma co patchować. Zrób hybrydową ISO9660/UDF1.2 i po problemie. Po za tym FMCB nie obsługuje *.avi, tylko SMS. ;] FMCB jest exploitem, który służy do uruchamiania programów z karty, usb albo płyty (a który przy okazji też hackuje OSDSYS, aby można je było podlinkować do menu). TYLKO! Do takich rzeczy jak uruchamianie gier z IDE HDD, USB HDD, odwarzania filmów, muzyki itd. są zewnętrzne programy. Zrozumcie, że nie ma i nigdy nie będzie na PS2 "aplikacji wszystko-mającej". Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 SMS'a najlepiej odpalać ze Swapa, bo po odpaleniu go przez FMCB niebardzo chce widzieć jakiekolwiek płytki DVD z filmami. Przez Swapa można w SMS odpalać filmy z niepatchowanych płytek. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Najlepszym wyjściem jest MCBoot + blokadki od Swap Magic, samej płyty nie trzeba! po prostu odpalamy konsolę bez płyty potem gdy mamy menu ładujemy sms i wkładamy jakąkolwiek oryginalną pytę po czym korzystając z blokadek podmieniamy ją na pirata, działa nawet na płyty dvd-9... Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 23 kwietnia 2009 Co za głupota... ale co kto lubi. Mnie by się nie chciało montować tego syfu i jeszcze podmieniać płyty. To absolutnie przeczy idei dla której powstał ten "exploit". A i jeszcze jedno. Free McBoot, a nbie żaden mcboot czy mc_boot. Ile razy trzeba to tłumaczyć... Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 PS 2 slim scph-70003, laser padł (prawdopodobnie sterownik), nie przerobiona. Chce do niej kupić karte Free McBoot (z wgranym USB Advance) z allegro LINK i grać z Ipoda 30 gb po usb. Doradźcie mi proszę czy to dobry pomysł czy inwestować w naprawę napędu/sterownika? Pozdrawiam Cytuj
Berion 207 Opublikowano 15 czerwca 2009 Autor Opublikowano 15 czerwca 2009 Ja bym na Twoim miejscu serwisował, kupił Swapa i wgrał FMCB. ;] Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Ja bym na Twoim miejscu serwisował, kupił Swapa i wgrał FMCB. ;] I tak chyba zrobię, naprawa nie powinna wynieść więcej niż 100 zł a kartę okazało się że może mi mój kumpel przerobić. Dzieki za info ! Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 Spotkał mnie dziwny problem. Odpalam Rule of Rose, długo mam czarny ekran a później dziwny komunikat "This disc cannot be played due to regional restrictions" :o . Inne gry działają. Najdziwniejsze jest to, że wcześniej normalnie w to grałem, a dzisiaj nie ma szans żeby to uruchomić. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 lipca 2009 Autor Opublikowano 9 lipca 2009 Eee ten monit jest z dupy - nie sugerowałbym się nim. Skoro wcześniej z tego nośnika grałeś to przepal na nową plytę, albo dla pewności zrób jeszcze raz obraz z oryginału. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 yyy mam RoR w 3 wersjach i żaden mi nie pokazał tego komunikatu!!! jakiś psikus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi