Lucek 4 417 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 Najlepsze burgery ma MoaBurger - ogień Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 LoveKrove tez swietne, ale IMO mniejsze porcje daja i moa mi bardziej podchodzi Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 15 czerwca 2012 Opublikowano 15 czerwca 2012 Wczoraj zrobiłem sobie sam burgery - kupiłem mieloną wołowinę, doprawiłem ją i upiekłem własne hamburgery. Do tego bułka zrobiona od podstaw i wypieczona w piecu i totalny wypas. Burgery grube na 1,5cm - kurczą się i grubieją przy smażeniu, mięsą fajnie sięsciąga ale żarcie wypaśne. Dobry ketchup, dobra musztarda, ser normalny i topiony, prażona cebula i jak ktoś lubi to reszta warzyw i jest totalny odlot. Żadne maki i burger kingi, tamto mięsą nawet nie umywa się do smaku zrobionego własnoręcznie. Roboty dosłownie 15min nie licząc bułek a żarcie pierwsza liga. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 15 czerwca 2012 Opublikowano 15 czerwca 2012 Wpis. Ojciec czasem też zrobi i generalnie mniej przychylnie patrzę teraz na burgery kupne - zwłaszcza te z "mięsem" grubości plasterka szynki... Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 15 czerwca 2012 Opublikowano 15 czerwca 2012 też robiłem sobie sam burgery i faktycznie wymiatają. dobry rostbef i jest ogień. a ontopowo: z fast-foodów lubię subwaya, do reszty chodzę raz na 2-3 miechy. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 kolo polnocy zjadlem trzy cheeseburgery z maka. Przez noc zadazylem sie cztery razy zes.rac, a teraz boli mnie zoladek. Pier.dole kur.wa, to byl moj ostatni raz Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Bo około północy mają już kotlety odgrzewane 10 raz, pijanego "kucharza" (odsmażacza) który leje do oleju i pluje do bułek. True story. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 macie jakis dobry sprawdzony przepis na burgery? chodzi o samo miecho. jak przyprawic wolowine i jak ja robic - smazyc czy piec? Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Najlepiej grillować w grillu, który można zamknąć. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Rozkladac sie z takim globusem w domu na pewno nie ma sensu - ja piekłem na patelni, olej+oliwa. Mięso mielone umieszczam w misce i dodaję sól i pieprz, wbijam jajko, dodaję 1 łyżkę mąki i mieszam. Ja lubie doprawione więc więcej soli i pieprzu, można dodać zielska i mielonej papryki ostrej. Trzeba zrobić chude i szerokie placki z tego mięsa, dość cienkie bo przy smażeniu strasznie mięśo się sciąga. Cytuj
molly 311 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Rozkladac sie z takim globusem w domu na pewno nie ma sensu - ja piekłem na patelni, olej+oliwa. Mięso mielone umieszczam w misce i dodaję sól i pieprz, wbijam jajko, dodaję 1 łyżkę mąki i mieszam. Ja lubie doprawione więc więcej soli i pieprzu, można dodać zielska i mielonej papryki ostrej. Trzeba zrobić chude i szerokie placki z tego mięsa, dość cienkie bo przy smażeniu strasznie mięśo się sciąga. Co Ty za wynalazki kupujesz, skoro do mięsa dodajesz więcej niż sól i pieprz? Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 ja robilem same mieso z sola i pieprzem bez zandych dodatkow i raz wyszlo za(pipi)iste a 2 razem (pipi)owe. nigdy nie wiadomo jakie mieso popadnie Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Rozkladac sie z takim globusem w domu na pewno nie ma sensu - ja piekłem na patelni, olej+oliwa. Mięso mielone umieszczam w misce i dodaję sól i pieprz, wbijam jajko, dodaję 1 łyżkę mąki i mieszam. Ja lubie doprawione więc więcej soli i pieprzu, można dodać zielska i mielonej papryki ostrej. Trzeba zrobić chude i szerokie placki z tego mięsa, dość cienkie bo przy smażeniu strasznie mięśo się sciąga. Co Ty za wynalazki kupujesz, skoro do mięsa dodajesz więcej niż sól i pieprz? Nic nie kupuje, sypie sobie to na co mam ochote jak robie mieso. Ja nie robie potraw wg jakis schematow pra pra babki z przed wojny gdzie burger ma byc czysty tylko z miesa. Robie to na co mam akurat ochote i lubie eksperymentowac ze smakiem. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Ja kupuje mielone mieso wolowe, formuje z tego burgery, klade na patelnie bez oleju czy oliwy, klade na burgera talerz + cos ciezkiego (sloik z ogorkami przykladowo), zeby nie rosl, tylko byl plaski (a'la burgery z Maka), po upieczeniu doprawiam pieprzem i sola. Do tego bulka hamburgerowa (bez sezamu), ogorek korniszon, dobry keczup i musztarda, ser topiony cheddar i mam cheesburgera lepszego niz w Maku. Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 A to mięso mielono to jakiej firmy kupujecie? Cytuj
Gość Darude Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Dla mnie najlepsze mięso na burgery to wołowo-wieprzowe .Sam kotlet wołowy jest zbyt "suchy" może dobry jak się wszama od razu ,ale gdy sobie zostawiasz burgerka na potem to już traci smaka .Co do jakości mięcha to ja osobiście kupuje takie ze średniej półki w Kauflandzie .Czasem się trafi dobre mięcho ,a czasem taki shit ,ze trudno ulepić kotlecika ,ale jest na to metoda wkładam mięso do zamrażarki by się schłodziło i idzie coś ulepić.Gorzej już pieczeniem ,bo czasem dziadostwo się kurczy i z cieniutkiego wywałkowanego dziada powstaje skurczony grubas .Z mięsem nigdy nie utrafisz ,zalezy co mieszali w ubojni, Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 1 lipca 2012 Opublikowano 1 lipca 2012 Na burgery to najlepiej kupic mieso mielone na miejscu z kawalka ktory sobie zazyczysz. 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 jadłem wczoraj hamburgera w macu bo mnie stać smakowo wiadomo, wypas ale po zjedzeniu miałem niesmak, można powiedzieć, że robi mi się nie dobrze. więcej tego govna nie kupię. 1 Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Bez jaj. Byłem ostatnio w centrum handlowym i przed wyjściem chciałem coś szybko zjeść. Do maka była mniejsza kolejka niż np. do KFC, więc tam poszedłem i zjadłem jakiegoś burgera, wypiłem colę itp. Wracając miałem wrażenie, że wezmę i rzygnę na środku ulicy - na szczęście udało mi się doczłapać do spożywczaka i kupić mineralkę. to mi po wypiciu przeszło. Ale ogólnie to też trzymam się od tego z daleka. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Najgorzej jak zjem jakiegoś fastfooda po dłuższej przerwie. Jak jem z 2-3 razy w miesiącu to jest ok, ale jak zjem kubełek z KFC po np. 2 miechach to koniec. Ostatnio tak miałem, kubełek na spółke, po 2,5 miesiącach nie jedzienia tych śmieci. Ogień. W du,pie. Ale ogólnie to uwielbiam te hambuksy. Big Maca to bym wsunął i teraz. W(pipi)iają mnie tylko te ogórki i pomidory w bułkach z maka. Jakieś takie są zyebane i psują mi bułkę dlatego zawsze je wyciągam Ale teraz jakoś, bardziej niż normalna oferta w maku smakują mi śniadania. Pyszne są. Croissant szyka + ser, mcmuffiny, kanapka wieprzowa deluxe. <ok> Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Ze śniadaniowej mc wrap z pieczarkami. Ale drogie to. Hamburger za 2 zł to powinien być standard. A nie 3,50 :o Poza tym jadłem jakiś czas temu drugi raz w życiu w Burger Kingu. Nigdy więcej tego błędu nie popełnie Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 1 listopada 2012 Opublikowano 1 listopada 2012 do kiedy jest ta promocja w maku na hambiurgery? Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 1 listopada 2012 Opublikowano 1 listopada 2012 (edytowane) Do końca października była chyba. Edytowane 1 listopada 2012 przez Ma_niek Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 @Yakubu nic nie straciles, hamburgi z makdonalda nawet za 2 zlote sa tak samo marne jak za 3. Nie da sie tym najesc, tylko na chwile zapchac. IMO to jakis aperitif moze byc do dobrej wyzerki ale w tej pseudo-jadlodajni tego nie zaznalem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.