Yano 3 697 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 Można to w jakichś sieciówkach chociaż dostać? narobiliście mi smaku. trudno, a zwłaszcza bardzo trudno dorwać coś co ma jakość i smak zbliżone do tych greckich ja tylko jedną knajpe w polsce widzialem ktora miała naprawde dobre gyrosy , jednak już jej nie ma coś co teoretycznie ma być gyrosem, i jest dosyć podobne to knajpa panteon w róznych galeriach handlowych tutaj przykładowe info http://www.galeriamokotow.pl/W/do/centre/boutique-restaurant-Panteon niestety wg mnie od wielu już lat mają dosyć niski poziom, pamiętam że kiedyś bardzo mi smakowalo, ale to bylo z 7 lat temu, teraz wydaje mi sie że ciasto jest niedorobione, mieso ma malo smaku i dowalją jakies dziwne sałatki (orginalny gyros ma tylko pomidora cebule i pare frytek, bez surówek) mimo wszystko to chyba najbliższe co teraz można dostać (chyba że może ktoś zna jakieś nie-sieciowe knajpy), ale tak jak mowie - daleko to odbiega od greckich, niestety na minus Cytuj
Gość Dr.Suess Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 w Mc Donalds Happy Hour 18-22 mc zestawy po 10zł. wyprzedaż rocznika 2012 czas zacząć! Cytuj
Uzny 94 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 wiecie co lubie bardzo? sos slodko kwasny z maka. dziekuje, dobranoc. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 17 stycznia 2013 Opublikowano 17 stycznia 2013 w Mc Donalds Happy Hour 18-22 mc zestawy po 10zł. wyprzedaż rocznika 2012 czas zacząć! Info? Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 O (pipi)a. Od samego patrzenia w obrazki jestem głodny I wychodzi na to, że prawdziwego gyrosa nigdy nie jadłem. Te wszystkie gyrosy, które żarłem to były 'gyrosy' bez tej bułki i w ogóle jakieś biedne, a to to to to to jest cuuudo. Próbował ktoś to robić w domu? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Co maja w glowie ludzie, ktorzy kupuja salatki w maku? Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Co maja w glowie ludzie, ktorzy kupuja salatki w maku? sałate? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Co maja w glowie ludzie, ktorzy kupuja salatki w maku? Znajomy zawsze odpowiada mi na to pytanie, że mają w głowie to samo, co ludzie chodzący do burdelu na buziaka. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 stycznia 2013 Opublikowano 20 stycznia 2013 Tym bardziej, że warzywa w takiej sałatce są tak zmodyfikowane i sztuczne, że aż dziwne, że same nie wyskakują z tego pudełka. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 w sumie jak ktos nie je miesa, albo sie odchudza i idzie cala 'paczka' do maca i nie chce siedziec glodny patrzac jak inni wpier... to moze sobie wziac salatke, w sumie nie widze tu nic dziwnego. Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 skoro warzywa sa tam sztuczne to co powiecie o reszcie syfu który tam sprzedaja? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) ale sałatka w macu ma więcej kalorii niż dwie ich bułki inne ich produkty są jeszcze bardziej sztuczne, to chyba dziwne że ich produkty nie ulegają naturalnym procesom rozkładu;] Ale chyba najgorsza porażka to jajecznica z maca. Dzzas, co za syf. W ogole brzydzą mnie te markowe drogie fastfoody, może poza northfishem. Pizza z pizzahat jest paskudna i chcą 25 zeta za małą podstawową xD. Maki i kfc nie lepiej. Zdecydowanie bardziej wole budki no name z osiedli. Czasami można bardzo dobrze zjeść. Mam taki jeden kebbab niedaleko mnie (moje ulubione danie tak na marginesie). Nawet zimą mają swierze warzywa, których jest po prostu tak dużo, że wysypują się z bułki. Zadnych mrożonek czy podgniłych pomidrów. Do tego 3 sosy, gigantyczna bułka i kilo miesa. Wszystko za 9.50. Na szybko starcza mi połowa na obiad, drugą połowę biorę na kolację zazwyczaj. A co myslicie o robieniu takich rzeczy w domu? Pizza, hamburger, hotdogi i zapiekanki? Nawet am ostatnio kebaba robiłem. Nie ejst to może wtedy takie fast ale na pewno smaczniejsze, zdrowsze i tansze Edytowane 21 stycznia 2013 przez gekon Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 Sałatka nie ma więcej kalorii niż dwie ich bułki. No ale jak ktoś je warzywa żeby się odchudzać, a pakuje do nich 2 sosy i potem się dziwi, że to ma więcej kalorii niż Bic Mac to jednak sam jest sobie winien ale z fastfoodów i tak Pizza Hut najlepsza Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) Hamburgery domowe można zrobić tak, że będzie to o wiele zdrowsze i pożywniejsze danie niż w jakiejś budce, czy macu. Zwykłą śmieciową bułę można zastąpić bułką pełnoziarnistą/ razową. Warzywa dodać takie jak się lubi. No mięso wiadomo, wg. upodobania, można nawet samemu jakieś zmielić i przyrządzić. No a sos to już pole do popisu, a nie będzie tak napełniony tłuszczem i cukrami jak w knajpach, czy budkach. A co do żarcia w MC , nie oszukujmy się, tam nie ma nic zdrowego. Może jedynie jabłka, które są z polskich sadów. Warzywa w sałatce zawsze wyglądają na idealne z ładnym kolorem i bez skazy. Naturalne warzywa nie wyglądałyby tak m.in. wieczorem Taka sałatka z sosami, czy kurczakiem będzie bardziej kaloryczna od bułki, to fakt, ale ciężko się temu dziwić. Jak ktoś się odchudza, to powinien jeść sałatkę z samych warzyw, ew. chudym mięsem bez panierki. Edytowane 21 stycznia 2013 przez krupek1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 akurat pizze i hamburgery to mozna mega dobre samemu zrobic. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 akurat pizze i hamburgery to mozna mega dobre samemu zrobic. Oczywiście, że tak. @krupek: Kup sobie sałatę rano i wstaw do lodówki. Nie będzie ładna i kolorowa wieczorem? No proszę Cię Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) Jeśli ją posiekam/pokroję i wstawię do lodówki, to po całym dniu nie będzie już taka super, raczej zflaczeje. Jak całą wrzucę, to oczywiście, że będzie ładna Poza tym, myślisz, że te sałatki są przyrządzane każdego dnia w takich mniej obchodzonych Makach ? Jeśli danego dnia nikt tego nie kupi, to podejrzewam, że zostaje na następny dzień. Nie bez powodu opakowania są często zaparowane od wewnątrz Swoją drogą, widzieliście tę reklamę Maka z piosenką o hamburgerach ? Taka bułka w TV wygląda tak apetycznie i ładnie, że ślinka cieknie, a w rzeczywistości jest zdechła, jakby zdeptana, śmierdząca i ostatnimi czasy jakoś dziwnie słona Edytowane 21 stycznia 2013 przez krupek1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) Poza tym, myślisz, że te sałatki są przyrządzane każdego dnia w takich mniej obchodzonych Makach ? Jeśli danego dnia nikt tego nie kupi, to podejrzewam, że zostaje na następny dzień. Nie bez powodu opakowania są często zaparowane od wewnątrz W większości przypadków sałatki są przygotowywane 'na zamówienie', a te wystawione to 'wersja demo'. Tym bardziej, że choćby do tej kurczakowej jest zawsze krojony świeży kurczak, a nie taki z lodówy. No chyba, że ta za szybę była wstawiona naprawdę niedawno to wtedy bierze się taką Na następny dzień nic nie zostaje, bo kurczak ma 45 minut 'ważności' o ile dobrze pamiętam. Edytowane 21 stycznia 2013 przez Lucek Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) A to zwracam honor w takim razie Co nie zmienia faktu, że do jedzenie sałatek w Maku nikt mnie nie przekona ;P Edytowane 21 stycznia 2013 przez krupek1 Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 Domowe hamburgery to świetna sprawa, tym bardziej jak kupimy świeżo mielone mięso wołowe, a nie jakieś paczkowane gófno. Do tego można wsadzić do środka to co się lubi i wychodzi zdecydowanie taniej, a ich przyrządzenie jest bardzo proste. Pizza to już inna sprawa, bo trzeba mieć dobry przepis na ciasto, potrafić je dobrze zrobić i mieć sporo czasu. Wiadomo, że domowa pizza jest bdb, ale jednak mimo wszystko dla mnie nie umywa się do pizzy z pieca z porządnej pizzerii. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 A to zwracam honor w takim razie Co nie zmienia faktu, że do jedzenie sałatek w Maku nikt mnie nie przekona ;P Nie no, pewnie, że tak Chodziło mi tylko o to żeby tak nie demonizować Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) ja ostatnio na mieście jem tylko kebaba i tylko w jednym miejscu w Katosach bo mam 100% gwarancje ze nie jem mięsa z kota i warzywka świeże.A tak całą resztę tworzę w domu: - od lat robie sam pizze i wychodzi świetna, o dziwo ostatnio kupiłem coś z knorra i winiary(taki fix gdzie są już drożdże itp) i wyszła jeszcze lepsza....ojjj co robią te spulchniacze - lasagne też robię - podgotowuję makaron przed włożeniem do piekarnika by był miękki, do tego sos jak do spaggetti, sos beszamelowy i pełno startego sera i wychodzi mega - kebab...takie trochę podrabiane ale też dobre....mięso mielone lub pokrojone w drobne kostki filety z kurczaka, sałata/kapusta pekinska, fasola, kukurydza, jakiś sosik czosnkowy, zawijam w placek tortili z biedronki(polecam ich pomidorowe) i jazda - w jeffie jest takie coś jak kanapka-wrap - identyczną robię w domu - to samo co powyżej tylko bez mięsa + czerowna cebula i dużo sosu by wyszedł taki "klajster" z sałatki, zawijam w ten sam placek z biedronki i jem - pyszne Za hamburgerami nigdy nie przepadałem, frytki też robię tylko i wyłącznie w domu ale to przepis zna każdy Edytowane 21 stycznia 2013 przez Ficuś Cytuj
Gość Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 (edytowane) zawijam w placek tortili z biedronki(polecam ich pomidorowe) i jazda A ja polecam robić samemu, bo wychodzą prawie za darmo. Mąka, woda, sól, trochę oliwy, dobrze rozwałkować, dać na patelnie suchą, a potem koniecznie przykryć talerzem, żeby zmiękły a nie wyschły. Robię sobie tak wrapy identyczne jak w kfc. Pizze też robię własną, na cienkim włoskim cieście, a nie jakąś pulchną kluchę. Sekretem najlepszej domowej pizzy jest kamień do pieczenia w piekarniku, do pizzy i chleba, wychodzi dużo, dużo lepsza, niż z blachy. Warto zainwestować, na allegro są. Jak sobie robię ciasto, to od razu z kilograma mąki, dziele na 5 porcji i resztę zamrażam, sos też własny gotuje i też do lodówki wstawiam, mam żarła na 5 dni za cenę małej pizzy w lokalu. Edytowane 21 stycznia 2013 przez Gość Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 Sekretem najlepszej domowej pizzy jest kamień do pieczenia w piekarniku, do pizzy i chleba, wychodzi dużo, dużo lepsza, niż z blachy. Nom. Ojciec dostał jakiś czas temu i rzeczywiście mam wrażenie, że jest trochę lepsza. (choć blachy mimo wszystko używamy częściej, bo robimy jedną wielką pizzę i każdy bierze ile chce zamiast robić kilka osobnych...) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.