Shen 9 636 Opublikowano 9 kwietnia 2013 Opublikowano 9 kwietnia 2013 (edytowane) burger king > budy na miescie > mcdonald podwojny whopper moja ulubiona kanapka Edytowane 9 kwietnia 2013 przez Guernica Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Zjadłem dzisiaj Wrapa Tzatziki w Maku, naprawdę smaczny. Mięso mielone odpowiednio przygotowane, fajnie przyprawione i odpowiednio suche i kruche, sos, ser ok. Lekki, choć przez to też mało zapychający. Niemniej jak ktoś je w Maku, a niekoniecznie ma ochotę na ich niezbyt zdrowe klasyki, to dlaczego nie. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Berlin doner kebab przepyszny kebsik. Sosy maja zayebiste, szczegolnie ten ostry, miesko pyszne, cieniutko pokrojone, swieze warzywa i ogolnie talerz zarcia, mozna sie nawet najesc. Ale chyba dopiero sie rozkrecaja bo rzadko gdzie sa ich restauracje. I rollsy w pizza hut ostatnio jadlem tez. Wyebane! Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 robi ktos burgery w domu? czym doprawiacie miecho? i jaki sos stosujecie? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 czosnek, pieprz cayenne, pieprz, sol, bazylia i oregan, czyli wszystko co mam w domu. Gessler ostatnio tarla imbir do hamburgera, bede musial przetestowac. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 ja ostatnio robilem z sosem worcester, tymiankiem i pieprzem. po ugrillowaniu posolilem. bylo bardzo dobre, ale to wciaz nie to... Cytuj
Gość Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Nie dodawaj imbiru do mielonego, chyba że bardzo lubisz jego smak, bo ta przyprawa jest tak mało subtelna, że możesz nią sobie zupełnie zniszczyć smak jedzenia, bo nic poza nią nie poczujesz. Mielone zawsze soli się przed smażeniem. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 no ja wlasnie czytalem, ze wolowine sie soli dopiero po grillowaniu. i badz tu madry. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Oczywiscie ze wolowine po smazeniu sie soli i pieprzy. Nawet w makdonaldzie tak robia Grigori pewnie myslal o mielonym wieprzowym. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Steki nacierasz sola i pieprzem przed usmażeniem. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Akurat coś na ten temat znalazłem.Nestety po angielsku http://aht.seriouseats.com/archives/2009/12/the-burger-lab-salting-ground-beef.html Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Opublikowano 20 kwietnia 2013 czyli miele, przyprawiam i dopiero zanim rzuce na grilla to sole? mowie caly czas o burgerach, nie stekach. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Niby tak.Szukałem jakiegoś przepisu na burgery i znalazłęm to przy okazji.Mnie zastanawia-jak robić mięso.Dajecie bułkę tartą czy coś?Nie rozlecą mi się na patelni? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Boze Olimp to najlepszy fast food w ogole. Ostatnio, za kazdym razem jak wracam z korepetycji to wstepuje i za kilkanascie zlotych mam pyszny obiad bez czekania. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 20 kwietnia 2013 Opublikowano 20 kwietnia 2013 My do burgerów dodajemy pokruszone krakersy wg przepisu Jamiego Olivera z małymi modyfikacjami. Ważne, żeby uformowane kotlety poleżały w lodówce godzinkę: http://www.jamieoliver.com/re(nene)es/beef-re(nene)es/a-cracking-burger Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 W subwayu ostatnio zauważyłem "buga", kanapka z szynką i indykiem jest tańsza od kanapki z samym indykiem Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 bo indyk to chuj btw jadlem dzis taka kanapke. subway mnie miazdzy. bardzo polubilem ten fastfood, ostatnio tylko tam wpierdalam Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 12 maja 2013 Opublikowano 12 maja 2013 Jeszcze przed pojsciem do kasy mialem podejrzenia. Dwie tortille za 6zl? Cos za tanio, ale ok, kupilem. Po podgrzaniu w mikrofalowce smierdzialo dosc mocno, a pierwszy gryz byl tym ostatnim. Nawet moj pies-grubas tego nie chcial i musialem wyj.ebac to scierwo do kosza. W srodku znajduje sie kukurydza i papryka, oraz jakas masa, ktora w zalozeniu producenta miala byc kurczakiem. Nadal mnie mdli 2 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Ja tam to wpieprzylem do takiego tostera-opiekacza (zamykanego) i bylo ok. Bez szalu, nic specjalnego, ale zjesc mozna. Nie je.balo. 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 (edytowane) Dobry pomysł z tym tosterem Yabollek, tylko nie wiem czy to kiedyś wykorzystam.Qvstra, niech zgadnę... z Biedronki tortilla? Kiedyś z laską chciałem zjeść kolację, to kupiłem te tortille z biedronki i wino - jakąś Kadarkę (...) Edytowane 13 maja 2013 przez grzybiarz Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Kadarka za 9 zł tortilla za 6 zł nie ma co kolacja wypas żart. Ludzi lepiej kupcie w biedronce za 3,60 same placki chyba 4 sztuki i wrzucasz co ci pasuję zawijasz i niebo w gębie Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 no właśnie fenomen tych placków jest taki, że wszystko w nich dobrze smakuje, więc zrobić samemu to banał Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 też potwierdzam czasem są nawet smakowe te placki - polecam pomidorowe Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Bardzo dobre te placki, ale mogłyby być większe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.