Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

burger king > budy na miescie > mcdonald

podwojny whopper moja ulubiona kanapka

Edytowane przez Guernica

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 513,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

• Czy ten typ to ty?

Opublikowano

Zjadłem dzisiaj Wrapa Tzatziki w Maku, naprawdę smaczny. Mięso mielone odpowiednio przygotowane, fajnie przyprawione i odpowiednio suche i kruche, sos, ser ok. Lekki, choć przez to też mało zapychający. Niemniej jak ktoś je w Maku, a niekoniecznie ma ochotę na ich niezbyt zdrowe klasyki, to dlaczego nie.

Opublikowano

Berlin doner kebab przepyszny kebsik. Sosy maja zayebiste, szczegolnie ten ostry, miesko pyszne, cieniutko pokrojone, swieze warzywa i ogolnie talerz zarcia, mozna sie nawet najesc. Ale chyba dopiero sie rozkrecaja bo rzadko gdzie sa ich restauracje.

I rollsy w pizza hut ostatnio jadlem tez. Wyebane!

Opublikowano

robi ktos burgery w domu? czym doprawiacie miecho? i jaki sos stosujecie?

Opublikowano

czosnek, pieprz cayenne, pieprz, sol, bazylia i oregan, czyli wszystko co mam w domu. Gessler ostatnio tarla imbir do hamburgera, bede musial przetestowac.

Opublikowano

ja ostatnio robilem z sosem worcester, tymiankiem i pieprzem. po ugrillowaniu posolilem. bylo bardzo dobre, ale to wciaz nie to...

Opublikowano

Nie dodawaj imbiru do mielonego, chyba że bardzo lubisz jego smak, bo ta przyprawa jest tak mało subtelna, że możesz nią sobie zupełnie zniszczyć smak jedzenia, bo nic poza nią nie poczujesz.

Mielone zawsze soli się przed smażeniem.

Opublikowano

no ja wlasnie czytalem, ze wolowine sie soli dopiero po grillowaniu. i badz tu madry.

Opublikowano

Steki nacierasz sola i pieprzem przed usmażeniem.

Opublikowano

czyli miele, przyprawiam i dopiero zanim rzuce na grilla to sole? mowie caly czas o burgerach, nie stekach.

Opublikowano

Niby tak.Szukałem jakiegoś przepisu na burgery i znalazłęm to przy okazji.Mnie zastanawia-jak robić mięso.Dajecie bułkę tartą czy coś?Nie rozlecą mi się na patelni?

Opublikowano

Dodaj jajko.

Opublikowano

Boze Olimp to najlepszy fast food w ogole. Ostatnio, za kazdym razem jak wracam z korepetycji to wstepuje i za kilkanascie zlotych mam pyszny obiad bez czekania.

Opublikowano

W subwayu ostatnio zauważyłem "buga", kanapka z szynką i indykiem jest tańsza od kanapki z samym indykiem

Opublikowano

bo indyk to chuj

btw jadlem dzis taka kanapke. subway mnie miazdzy. bardzo polubilem ten fastfood, ostatnio tylko tam wpierdalam ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

010420121594.jpg

Jeszcze przed pojsciem do kasy mialem podejrzenia. Dwie tortille za 6zl? Cos za tanio, ale ok, kupilem. Po podgrzaniu w mikrofalowce smierdzialo dosc mocno, a pierwszy gryz byl tym ostatnim. Nawet moj pies-grubas tego nie chcial i musialem wyj.ebac to scierwo do kosza. W srodku znajduje sie kukurydza i papryka, oraz jakas masa, ktora w zalozeniu producenta miala byc kurczakiem. Nadal mnie mdli

Opublikowano

Ja tam to wpieprzylem do takiego tostera-opiekacza (zamykanego) i bylo ok. Bez szalu, nic specjalnego, ale zjesc mozna. Nie je.balo.

Opublikowano

Dobry pomysł z tym tosterem Yabollek, tylko nie wiem czy to kiedyś wykorzystam.
Qvstra, niech zgadnę... z Biedronki tortilla? :)

Kiedyś z laską chciałem zjeść kolację, to kupiłem te tortille z biedronki i wino - jakąś Kadarkę (...) :)

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Kadarka za 9 zł tortilla za 6 zł nie ma co kolacja wypas ;) żart. Ludzi lepiej kupcie w biedronce za 3,60 same placki chyba 4 sztuki i wrzucasz co ci pasuję zawijasz i niebo w gębie :)

Opublikowano

no właśnie fenomen tych placków jest taki, że wszystko w nich dobrze smakuje, więc zrobić samemu to banał

Opublikowano

też potwierdzam :D czasem są nawet smakowe te placki - polecam pomidorowe