krupek 15 481 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Wam też te placki strasznie yebią jak je podgrzewacie na patelni ? Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 nie. Może za bardzo przypalasz? Cytuj
Gość Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Ile one kosztują? Bo wiecie, że za cenę kilograma mąki możecie sobie zrobić samemu stertę, że cała rodzina tego nie przeje. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 15 maja 2013 Opublikowano 15 maja 2013 Ja kupuje takie pakowane po 6 sztuk to ok 4zl, ale nie chce mi sie bawic z tym i wole przeplacic. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 maja 2013 Opublikowano 15 maja 2013 Ja kilka razy kupowałem różnych firm i zawsze jakiś taki nieprzyjemny zapach się pojawiał, jakby smażenia na jakimś tłuszczu niskiej jakości. Ale co by nie mówić, taka tortilla z sosem czosnkowym, piersią z kurczaka i kilkoma warzywami to prosty i za(pipi)isty posiłek. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 15 maja 2013 Opublikowano 15 maja 2013 Potwierdzam. Sos czosnkowy oczywiście własnej roboty (jogurt plus majonez w stosunku 1:1 i czosnek, sól, pieprz) i do tego sałata pekińska, pomidor i czerwona cebula Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 15 maja 2013 Opublikowano 15 maja 2013 No kurde... namowiliscie mnie na ta tortille z Biedry. Wzialem wielozbozowa, byly jeszcze jakis smakowe, typu pomidorowa. Zjadlem 1,5 placka z tym sosem majonezowo-czosnkowym i chyba za duzo jak na noc:/. Ale smakowalo, nic nie smierdzialo. Jedzac, ciagle mialem w glowie post krupka, ze mu smierdzi i co jakis czas obwachiwalem:) Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 Hehe to nieźle Ci na psychę wjechałem Generalnie to mi one walą tylko podczas podsmażania, potem jest ok. W sumie narobiłem sobie smaka na tortille z sosem czosnkowym, piersią, pomidorem, cebulą, sałatą i fetą... Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 Ja polecam przepis na Twistera z KFC na youtubie ma to typ "Kocham Gotować" + jak zrobić sos wychodzą zajebiste 1 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 Krupek, Tobie smierdzialy bo smazyles. Ja placki wrzucilem do piekarnika. pierwsza partia wyszla spoko, ale byly chyba ciut zimne. Drugi placek grzal sie w piekarniku, byl cieply, ale przez to kruchy i lamal sie:). Lepiej chyba w piekarniku, bez oleju, niz jeszcze dowalac tluszczem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 No na patelni bez tłuszczu się robi przecież Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 ja zawijam placka, owijam folią aluminiową i wrzucam do rozgrzanego piekarnika na 180stopni na jakieś 5 minut. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 No ja na patelni bez tłuszczu podsmażam, minutę chyba, czy dwie. Muszę spróbować z folią i piekarnikiem. Fajnie mieć opiekacz jak do sandwiczów, tak jak w kebabach robią. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 Z opiekacza wychodzą chrupiące. Ja wolę giętkie. Jak Twistery w KFC. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 Jak się będzie je opiekać przez odpowiedni czas to będą giętkie. Cytuj
Gość Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 To nie w tym tkwi sekret, tylko w tym, żeby je na chwile po ściągnięciu z patelki przykryć talerzem. Wtedy miękną, a nie wysychają. Przynajmniej tak się robi domowe placki, żeby były miękkie. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 A może znacie sposób jak zapobiec schnięciu tych placków po otworzeniu ? Kupiłem taki pack z 8 sztukami zjadłem 3 a następnego dnia były tak sztywne że zawijać się nie dało i się łamały Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 (edytowane) Zostawiam je w opakowaniu ktore mozna spiac klamerka i nic nie wysycha, a jak nie mam ochoty zjesc wszystkich w najblizszym terminie to zamrazalnik. Edytowane 16 maja 2013 przez Guernica Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 21 maja 2013 Opublikowano 21 maja 2013 (edytowane) Nie polecam rockera z kfc. Bułka była na tyle niesmaczna, a wręcz chu,jowa, że zepsuła smak całej kanapki. Pozostałe jej elementy również bez rewelacji. Za taką samą cenę lub podobną "kurczakburger" z maca zdecydowanie wygrywa. Edytowane 21 maja 2013 przez Hide999 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 21 maja 2013 Opublikowano 21 maja 2013 Generalnie nie jadam w KFC - jednak jak wprowadzaja cos nowego, to zawsze sproboje chociaz. Powiem tak - ten Rocker nie jest zly, tyle ze jest po prostu za drogi (wzielem double rockera - kosztowal 7 z kawalkiem, a wielkosciowo prezentowal sie naprawde slabo). Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 21 maja 2013 Opublikowano 21 maja 2013 Wielkość-to swoją drogą. W przypadku maca i kfc to sprawa oczywista, że kanapki są małe. Również nie jadam w kfc, jeżeli już wybieram fast food to mc donald. Z tym, że kfc kiedyś było dużo lepsze...z menu zniknęło genialne qurrito. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 21 maja 2013 Opublikowano 21 maja 2013 w niedziele jadłem chikkera za 5.50 w zestawie z frytkami z makdonalda dobre bardzo, polecam. tylko małe i musiałbym z 5 zjeść aby się najeść. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 21 maja 2013 Opublikowano 21 maja 2013 chyba cie poje.bało ten caly chicker, czy jak sie to zwie, to mała bułka na kształt tej z longera i dwa malutkie plasterki kurczaka. do tego trochę sałaty i w miarę dobry sos. dla mnie to kompletne nieporozumienie i strata pieniędzy. lepiej wsunąć cziza standardowego. a ja dzis odwiedzilem subwaya, wzialem kanapke dnia - spicy italian z salata, ogorkiem, cebulka, pomidorem i papryczkami jalapeno. to ostatnie musialem usunac z bagietki, nie spodziewalem sie ,ze takie ostre to bedzie miodowa musztarda miażdży kubki smakowe <3 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 22 maja 2013 Opublikowano 22 maja 2013 Ja zawsze biorę Ceasara i słodką cebulkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.