Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile one kosztują? Bo wiecie, że za cenę kilograma mąki możecie sobie zrobić samemu stertę, że cała rodzina tego nie przeje.

Opublikowano

Ja kilka razy kupowałem różnych firm i zawsze jakiś taki nieprzyjemny zapach się pojawiał, jakby smażenia na jakimś tłuszczu niskiej jakości.

Ale co by nie mówić, taka tortilla z sosem czosnkowym, piersią z kurczaka i kilkoma warzywami to prosty i za(pipi)isty posiłek.

Opublikowano

Potwierdzam. Sos czosnkowy oczywiście własnej roboty (jogurt plus majonez w stosunku 1:1 i czosnek, sól, pieprz) i do tego sałata pekińska, pomidor i czerwona cebula :D

Opublikowano

No kurde... namowiliscie mnie na ta tortille z Biedry. Wzialem wielozbozowa, byly jeszcze jakis smakowe, typu pomidorowa. Zjadlem 1,5 placka z tym sosem majonezowo-czosnkowym i chyba za duzo jak na noc:/. Ale smakowalo, nic nie smierdzialo. Jedzac, ciagle mialem w glowie post krupka, ze mu smierdzi i co jakis czas obwachiwalem:)

Opublikowano

Hehe to nieźle Ci na psychę wjechałem :D Generalnie to mi one walą tylko podczas podsmażania, potem jest ok. W sumie narobiłem sobie smaka na tortille z sosem czosnkowym, piersią, pomidorem, cebulą, sałatą i fetą...

Opublikowano

Krupek, Tobie smierdzialy bo smazyles. Ja placki wrzucilem do piekarnika. pierwsza partia wyszla spoko, ale byly chyba ciut zimne. Drugi placek grzal sie w piekarniku, byl cieply, ale przez to kruchy i lamal sie:). Lepiej chyba w piekarniku, bez oleju, niz jeszcze dowalac tluszczem.

Opublikowano

No ja na patelni bez tłuszczu podsmażam, minutę chyba, czy dwie. Muszę spróbować z folią i piekarnikiem. Fajnie mieć opiekacz jak do sandwiczów, tak jak w kebabach robią.

Opublikowano

To nie w tym tkwi sekret, tylko w tym, żeby je na chwile po ściągnięciu z patelki przykryć talerzem. Wtedy miękną, a nie wysychają. Przynajmniej tak się robi domowe placki, żeby były miękkie.

Opublikowano (edytowane)

Zostawiam je w opakowaniu ktore mozna spiac klamerka  i nic nie wysycha, a jak nie mam ochoty zjesc wszystkich w najblizszym terminie to zamrazalnik.

Edytowane przez Guernica
Opublikowano (edytowane)

Nie polecam rockera z kfc. Bułka była na tyle niesmaczna, a wręcz chu,jowa, że zepsuła smak całej kanapki. Pozostałe jej elementy również bez rewelacji. Za taką samą cenę lub podobną "kurczakburger" z maca zdecydowanie wygrywa.

Edytowane przez Hide999
  • Plusik 1
Opublikowano

Generalnie nie jadam w KFC - jednak jak wprowadzaja cos nowego, to zawsze sproboje chociaz.

Powiem tak - ten Rocker nie jest zly, tyle ze jest po prostu za drogi (wzielem double rockera - kosztowal 7 z kawalkiem, a wielkosciowo prezentowal sie naprawde slabo).

Opublikowano

Wielkość-to swoją drogą. W przypadku maca i kfc to sprawa oczywista, że kanapki są małe. Również nie jadam w kfc, jeżeli już wybieram fast food to mc donald. Z tym, że kfc kiedyś było dużo lepsze...z menu zniknęło genialne qurrito.

Opublikowano

w niedziele jadłem chikkera za 5.50 w zestawie z frytkami z makdonalda

dobre bardzo, polecam.

tylko małe i musiałbym z 5 zjeść aby się najeść.

Opublikowano

chyba cie poje.bało :/ ten caly chicker, czy jak sie to zwie, to mała bułka na kształt tej z longera i dwa malutkie plasterki kurczaka. do tego trochę sałaty i w miarę dobry sos. dla mnie to kompletne nieporozumienie i strata pieniędzy. lepiej wsunąć cziza standardowego.

a ja dzis odwiedzilem subwaya, wzialem kanapke dnia - spicy italian z salata, ogorkiem, cebulka, pomidorem i papryczkami jalapeno. to ostatnie musialem usunac z bagietki, nie spodziewalem sie ,ze takie ostre to bedzie :D miodowa musztarda miażdży kubki smakowe <3