Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

krwią nieochrzszczonych dzieci. <badum tss>

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

jano jak doprawiasz miecho?

tak naprawde bardzo prosto , praktycznie tylko sól i pieprz wrzucam do mięsa podczas "zagniatania" , najpierw dawałem odrobine przyprawy do miesa mielonego kamis, ale w sumie dawałem jej tak mało i ostrożnie że nie czułem różnicy więc olałem. ogólnie wg przepisów jakie przeglądałem raczej nie powinno sie walić dużo przypraw, dlatego właśnie tylko sól i pieprz (mimo że lubie czosnek prawie do wszystkiego to tutaj sie powstrzymuje)

 

a podczas smażenia wrzucam na mięso i na patelnie rozmaryn

rozmaryn-fot.jpg

 

powinien być taki w gałązkach jak na zdjęciu ale jestem lewniy i posypuje z torebki kamisa , rozmaryn naprawde pasuje i dużo zmienia, polecam (można kupić w marketach żywy rozmaryn "w krzaczkach")

podrzas smażenia też dodaje jeszcze troche soli i pieprzu na żywo (chociaż to zależy już od preferencji)

 

kiedy mięso jest na patelni można je polewać tłuszczem z patelni żeby od góry było soczyste, po przewrotce mięsa na wierzchu na usmażonej stronie kłade ser żeby sie roztapiał w czasie gdy druga strona sie smaży

Edytowane przez Yano
Gość _Milan_
Opublikowano

w Mc sa dwa nowe Royale, jeden  podwojny  a drugi z czyms tam i bekonem.

 

Przestrzegam przed tym pierwszym, suchy, bez smaku, naprawde zawod,  a uszy mi sie trzesly jak zamawialem.

Opublikowano (edytowane)

coś tam z angusem ( w nazwie oczywiście tylko, pewnie koło angusa nie leżało nawet) z burgerkinga w sumie mogę polecić. Do xtra long chiili cheese startu nie ma jednak  ; (

Edytowane przez alienator
Opublikowano

Niedawno wrocil. Tzn byl rok temu. Ale tez jakies 2 miesiace temu soe pojawil. Ale chyna juz wyszedł. A tylko raz zjadlem

 

Ale pytalem goscia o niego powiedział ze nawet jak nie ma w menu to mozna poprosić zeby zrobili.. chociaż trochę wątpię czy zawsze maja pod ręką ostrą paprxzke i ten sos serowy

Opublikowano

w Mc sa dwa nowe Royale, jeden podwojny a drugi z czyms tam i bekonem.

 

Przestrzegam przed tym pierwszym, suchy, bez smaku, naprawde zawod, a uszy mi sie trzesly jak zamawialem.

ten z bekonem za to całkiem ok. Ale i tak drwal > wszystko z maka

 

 

 

Gość _Milan_
Opublikowano

gdyby drwale sprzedawali latem to pare przypadkow smiertelnych by było, zimą jednak ta energia sie jakos wchłania lepiej i nie zagraza zyciu. Ale ostatnio i tak jednego przemeczylem, ten majonez mi nie wchodzil.

Opublikowano

Podbijam Milana. Cos bylo nie tak w tym podwojnym mc royalu. Suchy i ogolnie bez royalowego posmaku. W ogole z ta kanapka sie cos dzieje od parunastu lat juz. To nie te royale sprzed dekady ;/

Opublikowano (edytowane)

ja w weekend robiłem burgery - wyszły wyborne, mięsko zrobiłem na combo - wołowinka + sól + pieprz + zioła prowansalskie + czosnek + jajko + musztarda.

 

Yano: minus za zwykłą cebulę, do domowych burgerów tylko czerwona cebula

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Kotlety są najlepsze jak są cienkie, wołowe i niczym nie przyprawione. Tylko po smażeniu solą. Potem można sosy i warzywa do woli dobierać żeby skomponować fajny smak.

Opublikowano

A gdzieś w tym temacie jest jakiś przepis, krok po kroku, dla ludzi, którzy mają dwie lewe ręce?

 

Dołączam sie do pytania. Teraz mam sporo wolnego czasu to bym sobie spróbował zrobić takiego.

Opublikowano

obczajcie pare ostatnich stron pisałem troche o tym, może nie wszystko zbite w jeden post ale pare dobrych porad jest

 

oprócz tego polecam pooglądać na jutubie BURGER LAB, gość robi świetne burgery

 

jak bede mial chwile nudy w pracy to może coś napisze krok po kroku , ale i tak polecam zerknąć na pare ostatnich stron i jutuba

Opublikowano

Ogólnie smażona wołowina jest pyszna w każdej postaci. Jak nie chce mi się bawić w lepienie burgerów, to biorę świeżo zmieloną sztukę wołowiny, smażę rozdrobnioną na patelni z dodatkiem pieprzu i soli po czym mam wkład do pseudo-burrito / do tortilli / do bułki. 10 min roboty.

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...