Yano 3 697 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 w wawie jesr różnie, są takie które mają najprostrzą wersje za ok10zł, ale są też takie gdzie najtańszy kosztuje 24zł (bez frytek i picia) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dziś znowu odwiedziłem Mad Micka w Katowicach i tym razem skusiłem się na wersję z mięsem 400 gramowym: Skur.wysyn był potężny i prawie dostałem wylewu krwi do mózgu z przejedzenia. Jednak 200 gram to najlepsza opcja (dla Winnera pewnie dwa takie to za mało). Do tego jasne, czeskie piwko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 wygląda zacnie, jadłbym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Frytki poprószone świeżo zmielonym pieprzem. W burgerze ser, bekon, sałata, cebula, pomidor i papryczki jalapeno. Sos BBQ i majonez też. A przy frytkach pomidorowy i czosnkowy. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Wolę niższe burgery, jedzenie takich to katorga. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zawsze mnie ciekawiło jak się do tego czegoś zabrać. Jest dostępna w knajpie jakaś prasa czy coś aby ten burger zblizył się do normalnych rozmiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No nie dało się ugryźć, musiałem przedzielić na pół go. 200 jednak w tej kwestii jest wygodna do zjedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Piwko plus taka uczta to coś dla czego warto żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Dobrze Yano, wszystko w porzadku ale podales liste skladnikow ktore znajduja sie w najbardziej podstawowych burgerach, wiec nie dziwne ze cena jest niska, w takim MoaBurger (najdrozsza burgerowania w jakiej jadam w Krk) taki burger kosztuje 17 zetka, przy czym wolowiny tam jest 200g (wg Twojej ceny za mielona wolowine ~5zl, przy czym to jest na 100% lepsza jakosciowo wolowina niz tescowa), wlasna bulka, wlasny sos itp itd. Nie uwazam ze bylaby to duzo przeplacona inwestycja (chociaz w takim burgertacie ceny sa przystepniejsze, ale tez bierzmy pod uwage ze koles sprzedaje w swoim trucku, wiec pewne koszty odpadaja niz w lokalizacji przy malym rynku). Trzymajac sie jednak tematu biorac takie kryteria co pisales ja tez moge napisac ze koszt moze byc 5 zetka, po prostu wsadzajac kotleta do kajzerki za 15gr i polewajac go ketchupem firmy noname. Sprobuj zrobic jednak burgery z dalszej pozycji menu w burgerowniach. Juz glupie papryczki jalapenos, sloiczek to jest koszt ponad 10 zl a starcza to na ok 6 burgerow jesli nie skapi sie papryczek. Fajny ser tez kosztuje troche wiecej. A dodawajac jeszcze jakies kosmiczne skladniki ktore trzeba osobno robic? To Ty tutaj dawales ten przepis na ten za(pipi)isty sos barbeque? Sam sloiczek tego swietnego sosu to koszt ok 6-7 zl. Sorry Yano ze sie doczepilem, bo tutaj w temacie najbardziej lubie czytac Twoje posty, bo przez to sam poprawiam swoje burgery, ale robiac burgery conajmniej raz w miesiacu nigdy nie zmiescilem sie w kwocie 5-6 zl za burgera robiac zawsze dla 4-5 osob. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez BoryzPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 dajcie jakis dobry przepis na ciasto do pizzy, bo ten podstawowy z maka sola i jajkiem to sobie mozna o kant du,py rozbic, chce zrobic ciasto ktore bedzie pyszne, a nie dodatkiem do pysznego sosu i sera. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Milan sprobuj tego: Mimo ze koles mnie denerwuje to niektore przepisy ma naprawde wporzo, to ciasto robie najczesciej, tylko ze zostawiam na noc w lodowie w workach foliowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) dzieki, moze dzisiaj wyprobuje już jesli mam składniki btw: ciasto na noc w lodowce - fast food po ch,uju ;D Edytowane 9 Grudnia 2013 przez _Milan_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Hehe dokladnie, Ale jak juz bedziesz mial ciasto to potem w piecu masz po 15 minutach gotowe xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 A od kiedy pizza jest fast foodem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 zamk,nij du,pe rozi, chodzilo mi o temat w ktorym o tym gadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 dajcie jakis dobry przepis na ciasto do pizzy, bo ten podstawowy z maka sola i jajkiem to sobie mozna o kant du,py rozbic, chce zrobic ciasto ktore bedzie pyszne, a nie dodatkiem do pysznego sosu i sera. Ja robie takie i jest pyszne (ilość składników na trzy pizze) 1. Do miski: kostka drożdży, ćwierć szklanki letniej wody, 3 łyżki mąki, szczypta cukru. Zamieszać i odstawić pod przykryciem na 10 minut. 2. Dodać kilo mąki, dodać trochę wody i wymieszać. 3. Wyrabiać, naprzemiennie dodając oleju i wodu. 4. Odstawić na pół godziny. 5. rozwałkować, jak lubisz cienkie ciasto jak ja, to trochę będzie za dużo ciasta, ale to dobrze bo można swobodnie odkroić tak, żeby brzegi były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dziś znowu odwiedziłem Mad Micka w Katowicach i tym razem skusiłem się na wersję z mięsem 400 gramowym: Skur.wysyn był potężny i prawie dostałem wylewu krwi do mózgu z przejedzenia. Jednak 200 gram to najlepsza opcja (dla Winnera pewnie dwa takie to za mało). Do tego jasne, czeskie piwko. O kurde, jadłbym :o Ile kosztuje taki zestawik? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) 34 złote 400 gram, wersja 200 gram 20 złotych. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Wczoraj powiedziałem babce w McDonaldzie, że chcę piec różnych figurek. Dała mi pięć różnych, wszystkie ale bez najważniejszej - z Mariem! Dziś jadę wymienić, bo dopiero w chacie otworzyłem pake. W ogóle była taka zdziwiona, że chyba nie wierzyła. Wszystkie laski tam się dziwily, co to za zamówienie nie grały w Mario, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 wzieły cie za geja pewnie kurde na forum odrazu nagonka jak sie powie zle słowo o marianie, ale jak laski w maku obrzucają was spojżeniem "kupuje masowo zabawki.. pedofil czy niedorozwój?" to i tak do was nie dociera? Cytuj Odnośnik do komentarza
cwieri 92 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Panowie mam dobre wieści dla Was. Od jutra powraca do maka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Góralski syf, czy jak to tam się zwało ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Panowie mam dobre wieści dla Was. Od jutra powraca do maka No to wreszcie jest powód by odwiedzić maka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) dzis w nocy zjadlem B.O.S.S.'a w KFC, w sumie dobre to to Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 boss to przecież taki kurczakowy bigmak z przerostem bułki nad treścią mięsną Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.