Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Góralski syf, czy jak to tam się zwało ?

Bóg Drwali raczej, (pipi)a <3

Opublikowano (edytowane)

Góralski syf, czy jak to tam się zwało ?

Bóg Drwali raczej, (pipi)a <3

No tę bułę, co wczoraj wrzuciłeś to rozumiem, klasa sama w sobie i kunszt hamburgerowy, ale kanapki z maka są trochę takie jakby nijakie, mięso bez wyrazu, bułka napompowana...

Edytowane przez krupek1
Opublikowano (edytowane)

Jakie są najlepsze (i najobfitsze)  kanapki w 3 głównych sieciach fast-foodowych? Zamierzam w weekend przejechać sie do Bonarki i zjeść po sztuce każdej z najlepszych w danej sieci za jednym zamachem, żeby mieć pogląd i jakieś porównanie do wszystkich sieci łącznie z Moa (wiadomo, że Mamuta ciężko będzie pobić, ale raczej chodzi mi o porównanie względem niego).

Oczywiście chodzi mi o KFC, McD i BK.

Edytowane przez winner
Opublikowano

KFC to bym stawial na BOSSa, duza bula, nie wiem czy maja cos wiekszego, BK to pewnie ktorys z whopperow, a mcd... tam wszystko male :P  Moa jest ogromna przy wszystkim 

Opublikowano

Tak też chyba zrobię, z tego co widzę to (jak sama nazwa wskazuje) BOSS w KFC, Triple Whopper i Big King XXL w BK (wezmę oba, bo chyba oba są firmowe) no i ten Drwal w Macu, bo ludziki polecają. W sumie nie chodzi o wielkość co o smak, porównam wszystkie 4 do Mamuta i będę miał takie większe rozeznanie.

Opublikowano

też raczej stawiał bym na grandera texas a nie na bossa

w BK potrójny wooper napewno jest duży, ale ja w smaku wole big kinga XXL i polecam go

w maku to pewnie drwal zostaje, ale nawet drwal jest mały w porownaniu z BK (tym bardziej z moa)

wczoraj koleżanka sprawiła mi przyjemność - mówi że poszła do burger kinga i była napalona na woopera z bekonem i serem, ale jak go jadła to czuła wielki zawód.... przez to że zrobiłem jej swoje hamburgery w zeszłym tygodniu xD powiedziała że po nich to już BK nie potrafi cieszyć, mimo ze wcześniej go lubiła ;p (chociaż ja tam big kinga nadal lubie mimo że własne domowe burgery jadałem ze 20 razy, a koleżnaka tylko 3)

Opublikowano

Jakie są najlepsze (i najobfitsze)  kanapki w 3 głównych sieciach fast-foodowych? Zamierzam w weekend przejechać sie do Bonarki i zjeść po sztuce każdej z najlepszych w danej sieci za jednym zamachem, żeby mieć pogląd i jakieś porównanie do wszystkich sieci łącznie z Moa (wiadomo, że Mamuta ciężko będzie pobić, ale raczej chodzi mi o porównanie względem niego).

Jesli chodzi o kfc i mcd to tutaj wygrywa bez spiny imo  grander texas i mcroyal...bk mam daleko i nie jadam tam czesto ale jak juz to zawsze biore big kinga XXL

Opublikowano (edytowane)

w ogole w maku jest bardzo konserwatywnie, większość podstawowego menu burgerów można podzielić na 2 grupy - małe tanie bugery z ochłpaem mięsa (w to sie wlicza bigmak bo ma 2 małe ochłapy), oraz droższe bugery z wiekszym kawałkiem mięsa (mcroyal i wieśmak które różnią sie tylko sałatą tak naprawde) (mowa o bugrerach więc nie licze jakichś rybnych i kurczakowych czy innych troilli)

to strasznie mało

czasem tylko sezonowe burgery dają troche wiecej czadu (2x mcroyal - słuszna porcja mięsa, bigtasty - zbliża sie rozmiarem do BK, i drwal - to taki mcroyal z serem w panierce co jest plusem)

no ale rzeczywiscie - nasz rynek burgerów niceo sie rozkręcił przez ostatnie 20 lat, a makdonald stoi w miejscu, tylko ceny podbija

Edytowane przez Yano
Opublikowano

KFC

Mega Pocket to mój faworyt, ale to nie jest typowy burger, jak ma być koniecznie kanapka to Grander Texas

BK

Big King XXL, czasami jest wersja pikantna z papryczkami, mistrz

McDonald

New York Beef Classic to chyba największa, a dla mnie najlepsza kanapka w macu, obecnie to Drwal największy. Standardowe kanapki w macu są lipne

Opublikowano
New York Beef Classic to chyba największa, a dla mnie najlepsza kanapka w macu

big tasty był większy i o wiele lepszy

w ogole ten NY beef był dla mnie sporym zawodem :/

Opublikowano

Big tasty chyba nie jadłem, dlaczego zawodem? Według mnie tak powinien wyglądać Big Mac bo obecnie nie zasługuje na taką nazwę

Opublikowano (edytowane)

no nie wiem , jakoś poprostu mało miał smaku, spodziewałem sie czegoś lepszego patrząc na fotki, mialem wrażenie że był słabszy niż zwykly mcroyal. może trafiłem na felerny egzemplarz

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Jeśli chodzi o fast foody to dla mnie istnieje tylko KFC (North Fish, którym zachwycałem się jakiś czas temu nie zaliczam). Dobre jedzonko, smaczne i bardziej różnorodne od burgerów na jedno kopyto z Mc'a. Niedawno jadłem burgera z Łódzkich Burgerów i był taki sobie... Bułka przygotowana jak w barze nad morzem, a mięso słabo wysmażone.