Lucek 4 417 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ? Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Co wy tam wiecie o robieniu hamburgerów ;] Uwaga w środku zdjęcie których niektórych może odrzucić Hamburger zainspirowany Bananaburgerem z Mad Micka w Katowicach. Kiedyś chciałem go zamówić ale zabrakło mi odwagi :] Zostały mi wczoraj bułki i mięsko więc go zrobiłem. W skład wchodzą oprócz buły i mięsa: banan, masło orzechowe i syrop klonowy (zastąpiłem go słonym karmelem, bo syrop ostatnio wyjadły dzieciaki). Smak nadspodziewanie dobry, słono-słodki, wiem, że dla niektórych nie do przełknięcia, ale warto czasem coś zmienić w kuchni i odkryć nowe smaki. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić 3 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) burger z bananami.... ja sie nie skusze jednak zrobić burgera z bananem to jak iść do burdelu i poprosić by się przytulić raczej jak iść do burdelu i poprosić o banana w dupe xD Yano, no bez kitu, nie jestem ortonazi, ale jak można napisać 'bółka' ? nie wiem jak to sie stało xD Edytowane 12 grudnia 2013 przez Yano Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Za bardzo spinacie nomen omen poślady, to tylko bułka z mięsem. Wiem jak ją zrobić dobrze, pierwszy burger wczorajszego obiadu był klasycznym cheesem, drugi eksperymentem który wyszedł całkiem nieźle. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 mimo wszystko nie wygląda to smacznie;) te figurki mario po ile zł od szt? Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 dajcie jakis dobry przepis na ciasto do pizzy, bo ten podstawowy z maka sola i jajkiem to sobie mozna o kant du,py rozbic, chce zrobic ciasto ktore bedzie pyszne, a nie dodatkiem do pysznego sosu i sera. Jajko w ciescie od pizzy? Niebardzo. Najlepsze: - maka pszenna 550 0,5kg - drozdze suszone 1 paczka (7g), mozna yebac sie ze swiezymi (20g) tez ok - 250-270ml letniej wody - 3/4 lyzki cukru - szczypta soli - i ku.rwa ok. 2-3 lyzek oliwy (albo oleju w wersji plebs) Najpierw do michy wszystko sypkie i przemieszac, make mozna przesiac. Pozniej oliwa i woda. Wyrobic ciasto. Jak za lepkie - maka, za suche - woda. Musi byc elastyczne w miare i przelazic przez paluchy po scisnieciu. Ciasto podzielic na 2 porcje. Odstawic na 30min do wyrosniecia w cieple miejsce (lodowka xD). Mozna na dluzej ale 30min jest ok. Reszta wiadomo. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) (pipi) jadł ktoś tego sukinsyna 20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych. Edytowane 12 grudnia 2013 przez marekjw2523 Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Czytałem same złe opinie na temat tego angusa. Nikt nie polecał.A drwal wydaje mi się słabszy niż rok temu Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Tak, ja tutaj pisalem o Angusie, jak dla mnie lipa A Drwala moze przez weekend corocznie raz skonsumuje Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Mimo złych opinii strasznie mnie kusi ten angus (a nie "august"). Ale nie mam w okolicy Bk. Musiał bym do centrum jechać. .. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Czekam az bedzie burger z kobe. To bylby smaczny burger Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (pipi) jadł ktoś tego sukinsyna 20 zł !!! a w zestawie za 25, najlepsza wołowina rasy Angus* podobno jednej z najsmaczniejszych. tak naprawde "g" jest nieme jadłem tą kanapke góralską z ta szynką w srodku, imo nie dobre ;( wali potem z ryja Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Dlatego dzis wieczorem zarcie dla ludzi - biere mamuta w moa calego dla siebie. Po silowni zjem wszystko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 a ja kurna jednak pojade do tego centrum i zjem angusa bo pewnie już niedługo go skasują strzeliłem se drina na apetyt wiec moja recenzja może być troche zawyżona , ale mam jedynie nadzieje że nie okaże sie totalnym crapem z podeszwą zamiast mięsa zdam relacje za godzine Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Pisz na biezaco, to moze zamiast do Moa skrece po Angusa:) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) nie no, nawet jeśli angus nie zawiedzie i będzie dobry to prawdopodobnie moa i tak zjada go na śniadanie (bo to prawdziwa burgerowania a nie sieciowy fastfood... zresztą jak będe w krakowe musze obczaić mamuta w moa) mimo to napisze coś jak tylko zjem Edytowane 12 grudnia 2013 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Dobra właśnie zjadłem. W smaku dobry fajny.. jednak nie czułem jakiejś wielkiej różnicy względem zwyklego miesa w bk. W dodatku burger byl o wiele mniejszy niz myślałem. Mniejszy od big kinga xxl. Plus taki ze chociaz mięso bylo wielkości bułki a nie jak wczoraj w drwalu o wiele mniejsze. Dodatkowo cena 20zl... to jednak przesada. Nie żałuję ze go spróbowałem bo byl dobry. Ale zeby jeść go zamiast bigkinga płacąc prawie 2 razy wiecej? To napewno sie nie opłaca Ide kupic jeszcze big kinga bo wcale sie nie najadlem Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 A ja musze zostawic troche mamuta bo zwroce. To jest smiertelna dawka jedzenia na 1 osobe, a ostatni posilek jadlem o 12 (serek wiejski i kabanosa). Trzeba miec powazne zaburzenia, by po tym byc glodnym. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Super te wasze sprawozdania, bardzo mnie interesuje ze rudemu smakowal burger w kingu, a red nie mzoe wciagnac calego Moa. (pipi)a mac 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 aha, czyli to twoj temat z yebanym pascalem po fast foodach? a wez juz lepiej wstawiaj zdjecia tych spoconych burgerów za 4zł. Moze jeszcze wstawiaj mp3 z mlaskaniem po royalu i mlaskaniem po whooperze. 1 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 W niedzielę spróbuję zrobić domowe burgery. Mam nadzieję, że będą zjadliwe. Zdam później relację na forumku i wrzucę zdjęcie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi