Mejm 15 293 Opublikowano 5 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2014 Hmm. W sumie to pierwszy przepis, w ktorym sie spotykam z wyrastaniem w lodowce. Nie dziwne w sumie, ze trwa to dobe. Ja zostawiam na gora 30min (zalecaja pare h) w cieplym miejscu. Drozdze suszone. NIe wystapil efekt "rozwodnienia", moze dales ich za duzo (drozdzy). Tak czy inaczej co komu lepiej lezy aby smakowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 W Burger Kingu daja teraz jakies niezle zapowiadajace sie kanapki: Pomijajac ze jedna to atak na Drwala z MC to ostro poyebalo ich z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 zaśliniłem kompa. wczoraj zjadłem drwala w macu. goty. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) sorry ale nie istnieje taki wymiar w ktorym ktos normalny poszedlby na bulke za 18 zl to BK zamiast np MOA ja nawet nie Edytowane 8 stycznia 2014 przez erix Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 troche przesadzaja z cenami samych kanapek, chyba se sa bardzo duze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 Ja wczoraj bylem ze znajoma w Moa, bo mnie zabrala w ramach poprawy humoru :potter: wzielismy mamuta na pol i w sumie... to zjadlbym calego, bo tej polowki prawie nie poczulem o.O ale oczywiscie jak to zwykle bywa, smak genialny <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 Nie o takiego mamuta pewnie jej chodziło. HEHEHE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) troche przesadzaja z cenami samych kanapek, chyba se sa bardzo duze są znacznie większe niż w maku, ale te ceny to nadal przesada liczą sobie chyba z 5-7zł za te 4 plastry sera (w porównaniu do zwykłego podwojnego whoopera) Edytowane 8 stycznia 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 w BK ciagle wpierniczam steakhouse z dodatkowa wolowina, jeszcze mi sie nie znudzil Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2014 @erix, dokladnie jest tak jak piszesz, ja dodatkowo w BK jadam tylko jak jestem w KRK wiec majac taka opcje to nie ma szansy bym przetestowal ta kanapke rezygnujac z MOA (a mam do sprawdzenia jeszcze Burgertate i Streat Slow Food);P Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 9 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2014 (edytowane) poleca ktos jakas dobra knajpe w rejonach katowic? tylko nie pizza lub burgery bo te z powodzeniem robie w domku, zbliza sie kolejna rocznica z panna wiec moze zabiore ja gdzies by zjesc cos dobrego i ciekawego. Aaaa i cenowo by nie bylo tragedii. Myslalem o wodnej wiezy w pszczynie - wystroj mistrzowski jak z bioshocka(steampunk) ale troche daleko by jechac tylko by cos zjesc www.wodnawieza.pl Edytowane 12 stycznia 2014 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 9 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2014 (edytowane) http://www.malinowa.chorzow.pl/polecam byłem już kilka razy, jedzenie jest wyśmienite - cenowo bardzo ok w stosunku do ilości i jakości, jadłem jakieś pizze, chyba jedną zupę ,kilka makaronów i jakieś przystawki wszystko bardzo smaczne. lokalizacja i sam lokal nie robi szału ale jest nieźle. e. chociaż jak jesteś z chorzowa to pewnie byłeś tam milion razy... Edytowane 9 stycznia 2014 przez hooki Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 9 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2014 jestem chorzowski i srednio dwa razy na miesiac co najmniej z jakims znajomkiem lub ekipa siedzimy tam na pizzy lub na pysznym kasztelanku za 5zł wiec ja i laska zna knajpke na wylot ale plusik bo na prawde fajny, kolorowy lokal z dobrymi i w miare tanimi specjalami. btw mieszkam tez niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 11 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2014 Byłem tam raz. Mistrz. Niesamowita jest ta Wodna Wieża. Szkoda, że mam do niej kilkaset km bo napewno byłbym tam już kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 11 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2014 Slodki panie , w tej Wodnej Wiezy to bym mogl zamieszkac , cudo. Ale ceny adekwatne tez z tego co widze Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 12 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2014 drugiej tak zrobionej knajpki mieszczacej sie jeszcze w takim budynku w polsce nie ma, pewnie jeszcze jak wiesniak jak bym juz tam byl to bym foty cykal tego wszystkiego co tam maja co dwa metry. Ehhh ale cenowo jest mega ostro. Z dojazdem to dosc konkretna sumka, to juz wole gdzies na weekend w gorki wyskoczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Coś mnie podkusiło i zaszedłem dziś do Maka zjeść coś na szybko, bo byłem głodny. Wziąłem McRoyala i powiem szczerze, że to nie jest jedzenie, tylko zwykła podeszwa. No naprawdę, podziwiam ludzi, którzy często jedzą w tym miejscu i się zachwycają tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 jadłem tego burgera z kozim serem w burger kingu, 24zł za zestaw, czuje sie troche wydymany, kanapka słaba, ser nawet smaku fety nie ma, Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Dzieki za info, wyleczyles mnie z tej kanapki bo za mna chodzila od momentu umieszczenia posta z tym tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa. Mi się podobał double-hamburger w Austrii, za 1.40 euro dostawałeś 2 kotletyy , dwoma sie już mozna było napchać, ale co srałem potem to moje. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Ja też ostatnio po McD mam sra,nie stulecia. Kiedyś tego więcej jadłem (tj. 1-2 w miesiącu) to i może byłem przyzwyczajony, teraz zwykły cheese albo BigMac = nieciekawy wieczór. Jak kiedyś zapiłem kilka cheesów browarem to w ogóle myślałem przez pół nocy, że zdechnę. Po burgerach z porządnych miejsc nie miewam takich sensacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Próbował ktoś baru Frasses? W zasadzie nie wiem gdzie mają sieć, jadłem jedynie w Tarnowie. Kiedyś byłem zachwycony, że za 7,50 zł mają piętrowego burgera jak kilka bigmaców. Jednakże po degustacjach w lepszych przybytkach typu Moa, czy nawet Burger King, te przemielone kotleciki (na oko i kubki smakowe 50% mięsa) przypominają mięsopodobne wyroby z biedry czy tesco. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 Frasses chyba tylko w Tarnowie jest Jadalem tam czesto, nadal czasem okazyjnie bardzo jem, calkiem smaczne i tanie, ale do Moa to prosze nawet nie porownywac, inna liga Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 13 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2014 (edytowane) Jak ktoś z krakowa to polecam La Marsa na kalwaryjskiej. Nie jadłem w Moa, a jeśli mają tam najlepsze hamburgery w Krakowie, to w La Marsa jest zdecydowanie najlepszy kebab. Pajgi też kiedyś polecał. http://lamarsa.pl/menu Edytowane 13 stycznia 2014 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi