Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Hmm. W sumie to pierwszy przepis, w ktorym sie spotykam z wyrastaniem w lodowce. Nie dziwne w sumie, ze trwa to dobe. Ja zostawiam na gora 30min (zalecaja pare h) w cieplym miejscu. Drozdze suszone. NIe wystapil efekt "rozwodnienia", moze dales ich za duzo (drozdzy). Tak czy inaczej co komu lepiej lezy aby smakowalo.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 514 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

• Czy ten typ to ty?

Opublikowano

W Burger Kingu daja teraz jakies niezle zapowiadajace sie kanapki:

1601596_10152149867594015_2096055127_n.j

Pomijajac ze jedna to atak na Drwala z MC to ostro poyebalo ich z cenami.

Opublikowano

zaśliniłem kompa. wczoraj zjadłem drwala w macu. goty.

Opublikowano

sorry ale nie istnieje taki wymiar w ktorym ktos normalny poszedlby na bulke za 18 zl to BK zamiast np MOA 

ja nawet nie  j74SykU.gif

moaburger-pic.jpg

Edytowane przez erix

Opublikowano

troche przesadzaja z cenami samych kanapek, chyba se sa bardzo duze

Opublikowano

Ja wczoraj bylem ze znajoma w Moa, bo mnie zabrala w ramach poprawy humoru :potter: wzielismy mamuta na pol i w sumie... to zjadlbym calego, bo tej polowki prawie nie poczulem o.O ale oczywiscie jak to zwykle bywa, smak genialny <3 

Opublikowano

Nie o takiego mamuta pewnie jej chodziło.

HEHEHE

Opublikowano

troche przesadzaja z cenami samych kanapek, chyba se sa bardzo duze

są znacznie większe niż w maku, ale te ceny to nadal przesada

liczą sobie chyba z 5-7zł za te 4 plastry sera (w porównaniu do zwykłego podwojnego whoopera)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

w BK ciagle wpierniczam steakhouse z dodatkowa wolowina, jeszcze mi sie nie znudzil

Opublikowano

@erix, dokladnie jest tak jak piszesz, ja dodatkowo w BK jadam tylko jak jestem w KRK wiec majac taka opcje to nie ma szansy bym przetestowal ta kanapke rezygnujac z MOA (a mam do sprawdzenia jeszcze Burgertate i Streat Slow Food);P

Opublikowano

poleca ktos jakas dobra knajpe w rejonach katowic? tylko nie pizza lub burgery bo te z powodzeniem robie w domku, zbliza sie kolejna rocznica z panna wiec moze zabiore ja gdzies by zjesc cos dobrego i ciekawego. Aaaa i cenowo by nie bylo tragedii. Myslalem o wodnej wiezy w pszczynie - wystroj mistrzowski jak z bioshocka(steampunk) ale troche daleko by jechac tylko by cos zjesc

www.wodnawieza.pl

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

http://www.malinowa.chorzow.pl/

polecam byłem już kilka razy, jedzenie jest wyśmienite - cenowo bardzo ok w stosunku do ilości i jakości, jadłem jakieś pizze, chyba jedną zupę ,kilka makaronów i jakieś przystawki wszystko bardzo smaczne.

lokalizacja i sam lokal nie robi szału ale jest nieźle.

e. chociaż jak jesteś z chorzowa to pewnie byłeś tam milion razy... ;)

Edytowane przez hooki

Opublikowano

jestem chorzowski i srednio dwa razy na miesiac co najmniej z jakims znajomkiem lub ekipa siedzimy tam na pizzy lub na pysznym kasztelanku za 5zł ;) wiec ja i laska zna knajpke na wylot ale plusik bo na prawde fajny, kolorowy lokal z dobrymi i w miare tanimi specjalami. btw mieszkam tez niedaleko ;)

Opublikowano

Byłem tam raz. Mistrz. Niesamowita jest ta Wodna Wieża. Szkoda, że mam do niej kilkaset km bo napewno byłbym tam już kilka razy.

Opublikowano

Slodki panie , w tej Wodnej Wiezy to bym mogl zamieszkac , cudo. Ale ceny adekwatne tez z tego co widze

Opublikowano

drugiej tak zrobionej knajpki mieszczacej sie jeszcze w takim budynku w polsce nie ma, pewnie jeszcze jak wiesniak jak bym juz tam byl to bym foty cykal tego wszystkiego co tam maja co dwa metry. Ehhh ale cenowo jest mega ostro. Z dojazdem to dosc konkretna sumka, to juz wole gdzies na weekend w gorki wyskoczyc.

Opublikowano

Coś mnie podkusiło i zaszedłem dziś do Maka zjeść coś na szybko, bo byłem głodny. Wziąłem McRoyala i powiem szczerze, że to nie jest jedzenie, tylko zwykła podeszwa. No naprawdę, podziwiam ludzi, którzy często jedzą w tym miejscu i się zachwycają tym.

Opublikowano

Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa.

Opublikowano

jadłem tego burgera z kozim serem w burger kingu, 24zł za zestaw, czuje sie troche wydymany, kanapka słaba, ser nawet smaku fety nie ma,

Opublikowano

Dzieki za info, wyleczyles mnie z tej kanapki bo za mna chodzila od momentu umieszczenia posta z tym tutaj ;)

Opublikowano

Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa.

Mi się podobał double-hamburger w Austrii, za 1.40 euro dostawałeś 2 kotletyy , dwoma sie już mozna było napchać, ale co srałem potem to moje.

Opublikowano

Ja też ostatnio po McD mam sra,nie stulecia. Kiedyś tego więcej jadłem (tj. 1-2 w miesiącu) to i może byłem przyzwyczajony, teraz zwykły cheese albo BigMac = nieciekawy wieczór. Jak kiedyś zapiłem kilka cheesów browarem to w ogóle myślałem przez pół nocy, że zdechnę. Po burgerach z porządnych miejsc nie miewam takich sensacji.

Opublikowano

Próbował ktoś baru Frasses? W zasadzie nie wiem gdzie mają sieć, jadłem jedynie w Tarnowie. Kiedyś byłem zachwycony, że za 7,50 zł mają piętrowego burgera jak kilka bigmaców. Jednakże po degustacjach w lepszych przybytkach typu Moa, czy nawet Burger King, te przemielone kotleciki (na oko i kubki smakowe 50% mięsa) przypominają mięsopodobne wyroby z biedry czy tesco.

Opublikowano

Frasses chyba tylko w Tarnowie jest ;) Jadalem tam czesto, nadal czasem okazyjnie bardzo jem, calkiem smaczne i tanie, ale do Moa to prosze nawet nie porownywac, inna liga ;) 

Opublikowano

Jak ktoś z krakowa to polecam La Marsa na kalwaryjskiej. Nie jadłem w Moa, a jeśli mają tam najlepsze hamburgery w Krakowie, to w La Marsa jest zdecydowanie najlepszy kebab. Pajgi też kiedyś polecał.

http://lamarsa.pl/menu

Edytowane przez mate5