Opublikowano 5 stycznia 201411 l Hmm. W sumie to pierwszy przepis, w ktorym sie spotykam z wyrastaniem w lodowce. Nie dziwne w sumie, ze trwa to dobe. Ja zostawiam na gora 30min (zalecaja pare h) w cieplym miejscu. Drozdze suszone. NIe wystapil efekt "rozwodnienia", moze dales ich za duzo (drozdzy). Tak czy inaczej co komu lepiej lezy aby smakowalo.
Opublikowano 8 stycznia 201411 l W Burger Kingu daja teraz jakies niezle zapowiadajace sie kanapki: Pomijajac ze jedna to atak na Drwala z MC to ostro poyebalo ich z cenami.
Opublikowano 8 stycznia 201411 l sorry ale nie istnieje taki wymiar w ktorym ktos normalny poszedlby na bulke za 18 zl to BK zamiast np MOA ja nawet nie Edytowane 8 stycznia 201411 l przez erix
Opublikowano 8 stycznia 201411 l Ja wczoraj bylem ze znajoma w Moa, bo mnie zabrala w ramach poprawy humoru :potter: wzielismy mamuta na pol i w sumie... to zjadlbym calego, bo tej polowki prawie nie poczulem o.O ale oczywiscie jak to zwykle bywa, smak genialny <3
Opublikowano 8 stycznia 201411 l troche przesadzaja z cenami samych kanapek, chyba se sa bardzo duze są znacznie większe niż w maku, ale te ceny to nadal przesada liczą sobie chyba z 5-7zł za te 4 plastry sera (w porównaniu do zwykłego podwojnego whoopera) Edytowane 8 stycznia 201411 l przez Yano
Opublikowano 8 stycznia 201411 l w BK ciagle wpierniczam steakhouse z dodatkowa wolowina, jeszcze mi sie nie znudzil
Opublikowano 8 stycznia 201411 l @erix, dokladnie jest tak jak piszesz, ja dodatkowo w BK jadam tylko jak jestem w KRK wiec majac taka opcje to nie ma szansy bym przetestowal ta kanapke rezygnujac z MOA (a mam do sprawdzenia jeszcze Burgertate i Streat Slow Food);P
Opublikowano 9 stycznia 201411 l poleca ktos jakas dobra knajpe w rejonach katowic? tylko nie pizza lub burgery bo te z powodzeniem robie w domku, zbliza sie kolejna rocznica z panna wiec moze zabiore ja gdzies by zjesc cos dobrego i ciekawego. Aaaa i cenowo by nie bylo tragedii. Myslalem o wodnej wiezy w pszczynie - wystroj mistrzowski jak z bioshocka(steampunk) ale troche daleko by jechac tylko by cos zjesc www.wodnawieza.pl Edytowane 12 stycznia 201411 l przez Ficuś
Opublikowano 9 stycznia 201411 l http://www.malinowa.chorzow.pl/polecam byłem już kilka razy, jedzenie jest wyśmienite - cenowo bardzo ok w stosunku do ilości i jakości, jadłem jakieś pizze, chyba jedną zupę ,kilka makaronów i jakieś przystawki wszystko bardzo smaczne. lokalizacja i sam lokal nie robi szału ale jest nieźle. e. chociaż jak jesteś z chorzowa to pewnie byłeś tam milion razy... Edytowane 9 stycznia 201411 l przez hooki
Opublikowano 9 stycznia 201411 l jestem chorzowski i srednio dwa razy na miesiac co najmniej z jakims znajomkiem lub ekipa siedzimy tam na pizzy lub na pysznym kasztelanku za 5zł wiec ja i laska zna knajpke na wylot ale plusik bo na prawde fajny, kolorowy lokal z dobrymi i w miare tanimi specjalami. btw mieszkam tez niedaleko
Opublikowano 11 stycznia 201411 l Byłem tam raz. Mistrz. Niesamowita jest ta Wodna Wieża. Szkoda, że mam do niej kilkaset km bo napewno byłbym tam już kilka razy.
Opublikowano 11 stycznia 201411 l Slodki panie , w tej Wodnej Wiezy to bym mogl zamieszkac , cudo. Ale ceny adekwatne tez z tego co widze
Opublikowano 12 stycznia 201411 l drugiej tak zrobionej knajpki mieszczacej sie jeszcze w takim budynku w polsce nie ma, pewnie jeszcze jak wiesniak jak bym juz tam byl to bym foty cykal tego wszystkiego co tam maja co dwa metry. Ehhh ale cenowo jest mega ostro. Z dojazdem to dosc konkretna sumka, to juz wole gdzies na weekend w gorki wyskoczyc.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Coś mnie podkusiło i zaszedłem dziś do Maka zjeść coś na szybko, bo byłem głodny. Wziąłem McRoyala i powiem szczerze, że to nie jest jedzenie, tylko zwykła podeszwa. No naprawdę, podziwiam ludzi, którzy często jedzą w tym miejscu i się zachwycają tym.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l jadłem tego burgera z kozim serem w burger kingu, 24zł za zestaw, czuje sie troche wydymany, kanapka słaba, ser nawet smaku fety nie ma,
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Dzieki za info, wyleczyles mnie z tej kanapki bo za mna chodzila od momentu umieszczenia posta z tym tutaj
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Nie wiem, czy w PL tez sa, ale tu w NL mają cheese za 1e, podwojny cheese za 2e i potrojny za 3e. Ten ostatni wyglada srogo na plakacie, ciekawe czy daje rade z tym nadmiarem suchego miesa. Mi się podobał double-hamburger w Austrii, za 1.40 euro dostawałeś 2 kotletyy , dwoma sie już mozna było napchać, ale co srałem potem to moje.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Ja też ostatnio po McD mam sra,nie stulecia. Kiedyś tego więcej jadłem (tj. 1-2 w miesiącu) to i może byłem przyzwyczajony, teraz zwykły cheese albo BigMac = nieciekawy wieczór. Jak kiedyś zapiłem kilka cheesów browarem to w ogóle myślałem przez pół nocy, że zdechnę. Po burgerach z porządnych miejsc nie miewam takich sensacji.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Próbował ktoś baru Frasses? W zasadzie nie wiem gdzie mają sieć, jadłem jedynie w Tarnowie. Kiedyś byłem zachwycony, że za 7,50 zł mają piętrowego burgera jak kilka bigmaców. Jednakże po degustacjach w lepszych przybytkach typu Moa, czy nawet Burger King, te przemielone kotleciki (na oko i kubki smakowe 50% mięsa) przypominają mięsopodobne wyroby z biedry czy tesco.
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Frasses chyba tylko w Tarnowie jest Jadalem tam czesto, nadal czasem okazyjnie bardzo jem, calkiem smaczne i tanie, ale do Moa to prosze nawet nie porownywac, inna liga
Opublikowano 13 stycznia 201411 l Jak ktoś z krakowa to polecam La Marsa na kalwaryjskiej. Nie jadłem w Moa, a jeśli mają tam najlepsze hamburgery w Krakowie, to w La Marsa jest zdecydowanie najlepszy kebab. Pajgi też kiedyś polecał. http://lamarsa.pl/menu Edytowane 13 stycznia 201411 l przez mate5