Opublikowano 15 lutego 201411 l Antrykot daje radę, mozna rożne rodzaje wołowiny zmieszać, ważne zeby była lekko tłusta bo przy pieczeniu nie bedzie sie rozpadać no i bedzie hamburger soczysty
Opublikowano 15 lutego 201411 l Jadl ktos? http://www.goody-tarnow.pl/ Odpowiednik Moa Burgera 200g wolowiny po 13,90zl z frytkami. Mysle by wstapic jak bede kolo rynku. edit: lol nie ma lokalu Edytowane 15 lutego 201411 l przez _Red_
Opublikowano 15 lutego 201411 l Tam na wekslarskiej była swego czasu świetna chinszczyzna na szybko, niestety zwineli się bo podobno sąsiedzi narzekali na smród
Opublikowano 15 lutego 201411 l No niestety ta burgerownia chyba tez sie zwinela, a szkoda. Menu jak w Moa (strona www dziala w najlepsze) i taniej duzo. Zjadlem kebaba w Efes w zastepstwie.
Opublikowano 15 lutego 201411 l Tam na wekslarskiej była swego czasu świetna chinszczyzna na szybko, niestety zwineli się bo podobno sąsiedzi narzekali na smród :confused: Pewnie koty i psy też im ginęły.
Opublikowano 20 lutego 201411 l Ze wzgledu na szkolenia i bliskosc Mc troche sie postolowalem tam i z czystym sumieniem moge napisac ze koncze jedzenie tam kanapek inaczej niz za te kupony. Przetestowalem McChickena Curry i Kanapke Szefa. Co za (pipi), najgorzej wydana kasa w tym roku
Opublikowano 22 lutego 201411 l Niedawno zrobilem sobie domowe burgery i musze przyznac, ze wyszly zayebiscie i byly na prawde sycace. Bylem mega glodny i po dwoch ledwo co moglem sie ruszac, gdzie np. w maku ledwo najedzony jestem po drwalu. Do pelni szczescia brakowalo mi tylko bekonu, sosu bbq (polecicie jakis?) i czerwonej cebuli. Ale na pewno czesciej bede robil burgery w domu, bo smak jest nieporownywalnie lepszy od tego, co mozna dostac w zwyklych fast foodach.
Opublikowano 22 lutego 201411 l Jack Daniels Original Barbecue Sauce albo ten sos bbq z przepisu co ktos tutaj polecil, nie pameitam kto to byl i na razie nie potrzebuje bo mam zapas jeszcze na caly przyszly sezon letni ;P sos ten jest mistrzem na kazdym grill party na jaki uczeszczam ;P
Opublikowano 22 lutego 201411 l Najlepszy sos bbq jaki w życiu jadłem. Wszystkie inne dostępne w Polsce zjada z palcem w dvpie. Kosztuje ok. 10 zł, ale warto, naprawdę.
Opublikowano 22 lutego 201411 l Raczej w większych marketach, choć klasyczny widziałem też w zwykłym Carrefourze. Generalnie, trzeba szukać w działach z importowanymi produktami. W Leclercu widziałem wszystkie rodzaje.
Opublikowano 23 lutego 201411 l ja ostatnio kupiłem taki jest całkiem ok, tylko że ja w ogole niespecjanie lubie sos bbq, wiele z nich mi nie smakuje ale też w większości przypadków są to sosy w jakichś restauracjach więc nie wiem jakiej są marki, być moze ten HP też by mi podszedł swoją drogą mimo że pare razy próbowałem burgera z sosem BBQ to jakoś niespecjalnie mi podszedł, jednak wole go z karkówką z grilla itp btw hellmans ma też sos do burgerów, kiedyś go próbowałem ale to było dawno temu długo przed czasami kiedy domowe burgery zaczeły mi naprawde dobrze wychodzić, z tego co pamiętam był taki.... troche nijaki, nieokreślony, nie był zły ale też nie był czymś co jakoś znacznie polepszało smak (chociaż wtedy moje burgery w ogole były niedobre poprostu) Edytowane 23 lutego 201411 l przez Yano
Opublikowano 23 lutego 201411 l ja kiedyś w takiej małej budzie z pieczywem dorwałem takie duże płaskie trójkątne bułki/chlebki, mozna było to przekrocić na 3 części i uzyskać 3 spore "bułki" (trójkąt był naprawde spory, ok 30cm bok), było to sałkiem spoko i kilka kebabów w tym zrobiłem jednak w sumie... to jakoś bułki do kebaba średnio mnie podniecają, niezależnie od tego jak fajne są, najczęściej domowe kebaby robie w "tortilli" , czyli w cieńkim placku jaki można kupić w większości sklepów paczkowany po kilka sztuk pomijam kwestie greckiego gyrosa który jako "bułke" ma specjalny placek z ciasta robiony na tłusto (a nie na sucho), i on jest cudownie za(pipi)isty i pyszny, niestety w polsce praktycznie nie ma szans go dostać, raz znałem knajpe którą prowadził grek, to te placki sprowadzał specjalnie z grecji, więc serio w polsce trudna sprawa. będąc w grecji jadłem 1-2 gyrosa dziennie, i do dziś żałuje że tak mało ich zjadłem, to było kurfa niebo w gębie, żaden kebab nawet nie dorasta do pięt greckiemu gyrosowi fotka poglądowa z internetu (widać też na niej tego specjanego placka) a to fotka zrobiona prze zemnie w tej greckiej knajpie w warszawie, niestety grek który ją założył dorobił się sporo kasy i spełnił swoje mażenie - otworzył "poważną" drogą grecką restauracje i porzucił "fast foodowego" gyrosa... płacze z tego powodu od kilku lat gyros z tej knapy to było w 95% za(pipi)istość prawdziwego mega cudownie pysznego greckiego gyrosa wszystkie inne polskie kebaby i "gyrosy" oceniam od tej pory maxymalnie na 4/10 - TAK dobry był tamten gyros w ogole dodam też że prawdziwy grecki gyros ma mało składników - tłusty placek - prawdziwa cudownie doprawiona baranina - pomidor - cebula - sos czosnokowy/tzatziki - frytki (dziwne ale prawdziwe) i jest naprawde cudowny! żadne polskie kebaby które mają kilogram różnych sałatek i surówek i znikomą ilość jakiegoś parszywego mięsa z kurczaka nawet nie mają startu do gyrosa efes kebab na rogu odynca i niepodleglosci. Jagniecina (bardzo wazne - nie mielona!) swiezy ogorek, pomidor, salata, czosnek, cebula. Najlepszy kebab w polsce. Zupelnie odmienny smak od tych g.ownianych kurczakow, mielonych baranow, kapusty (lol!) i sosow na smietanie (tak!). Drogi, ale wart tych pieniedzy.
Opublikowano 23 lutego 201411 l kiedys braciak przywiózł z belgii taki zeyebisty sos który do dziś wspominam własnie bbq szkoda ze nie zapamietałem nazwy. Ale polecam tez dobra salse. Dobra salsa nie jest zła Jagniecina (bardzo wazne - nie mielona!) swiezy ogorek, pomidor, salata, czosnek, cebula. Najlepszy kebab w polsce. Zupelnie odmienny smak od tych g.ownianych kurczakow, mielonych baranow, kapusty (lol!) i sosow na smietanie (tak!). Nie na smietanie tylko na maslance z biedry. Przynajmniej tak u nas turasy robiły jak pracowałem u nich
Opublikowano 23 lutego 201411 l a czy jest jano coś co ci specjalnie podeszło? heh nie czytałeś tego tematu? wiem że czytałeś, ale jakoś przegapiłeś te dziesiątki razy gdy zachwycałem się rożnymi rzeczami? wiem że chciałes mi dogryźć poprostu ale tym razem trafiłeś kulą w płot efes kebab na rogu odynca i niepodleglosci. znam tą nazwe, i chyba nawet kiedyś tam jadłem, ale raczej dawno temu, może się dziś wybiorę nawet :>
Opublikowano 23 lutego 201411 l Jano sie zachwycał papryczkami ci.polenos czy jakoś tak. Pamiętam dobrze, znaczy że pamiętam czym sie zachwycał yano. Edytowane 23 lutego 201411 l przez kanabis
Opublikowano 23 lutego 201411 l Janex Ja tez sprawdze niedlugo te twoja pizzerie. Ja polecam Mamma Mia - kucharz jest wlochem. Prawdziwa pizza. Rog Dabrowskiego i Woloskiej.
Opublikowano 23 lutego 201411 l mc czikena nie nie jadłem ale powiem ze wszystkie kurczakowe kanapki w maku sa kompletnie do dupy (zarówno te zwykłe jak i te sezonowe, które do pewnego momentu twarto próbowałem, ale gdy po którymś razie okazało się że WSZYSTKIE kurczakowe smakują jak kartonowa pulpa to postanowiłem olać to (pipi), i teraz próbuje tylko nowości z wołowiną. dlatego nie próbowałem makczikena śródziemnomorskiego ale myśle że nie warto sobie nim zawracać głowy) co do kanapki szefa kuchni to jadłem ją ze 2 razy kiedy się pojawiła rok temu, i .....hm ogólnie nie jest może zła, ale też szału nie robi, te pieczarki które tam są to wydawały mi się jakieś mdłe i zamulające, to mój główny zarzut ogólnie da sie jeść ale dał bym tak z 5/10 (dla porównania wszystko co z kurczakiem w maku ma u mnie maxymalnie 3/10 a zwykle 1/10) za to ja dziś podkuszony chyba przez szatana miałem ochote na big maka i pojechałem i zjadłem go i co? oczywiście był do dupy, naprawde to są tylko dwa zwykłe burgery (cieniutkie kotlety) z bułką w środku i dziwnym sosem, uważam że to najgorsza kanapka w maku z tych "droższych" (nie licząc tych za 3zł) wieśmak i mcroyal są znacznie lepsze w ogole to ja bigmaka jem raz na kilka lat, i w sumie to jadłem go ze 3 razy (dziś był trzeci), serio nie kumam jak ludzie mogą mówić że to najbardziej "kultowa" kanapka w maku Edytowane 23 lutego 201411 l przez Yano
Opublikowano 23 lutego 201411 l skłądam kondolencje Twojej rodzinie aha, a to dlaczego? jeśli można spytać Edytowane 23 lutego 201411 l przez Yano
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.