winner 183 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Kanapka szefa kuchni w MD to najlepsze co tam jadłem ever, jest lepsza nawet od drwala, tak mi zasmakowała dzisiaj, że najpierw wziąłem powiększony zestaw i do tego jeszcze Big Maca z frytkami z kuponu, a później poszedłem po jeszcze jedną, samą kanapkę szefa. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 a czy jest jano coś co ci specjalnie podeszło? Wpis, że uj. Ja rozumiem, że każdy ma swoje lepsze i gorsze chwile naforumku ale 100% wolę tu czytać posty Yana niż takie nic nie wnoszące do tematu bzdety. W tym temacie czytam bardzo merytoryczne i na temat posty użytkownika Yano. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Kanapka szefa kuchni czy mc chicken srodziemnomorski? Tak jak wspomnialem pare dni temu obie gownianie, na tyle ze postanowilem zrezygnowac z MC inaczej niz za kupony Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) mak jest (pipi)owy, tylko podwojny mcroyal zjadliwy, juz lepiej do burger kinga isc, chociaz ostatnio chyba ceny poszły w górę Edytowane 23 lutego 2014 przez Guernica 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) oj chyba poszły i to sporo, ostatnio jak brałem big kinga xxl to chyba kosztował ponad 17zł (kiedyś chyba ok 12zł) to naprawde sporo jak za fast foodowe burgety (w niektórych "poważnych" burgerowaniach można zjeść taniej) no ale cóż... i tak wole bigkinga xxl za 17zł niż bigmaka za 9.50 (w ogole patrzać na zawartość bigmaka to powinien kosztować poniżej 6zł , bo ma w sobie mniej niż dwa złączone hamburgery za 3zł) Edytowane 23 lutego 2014 przez Yano Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 No takie ceny teraz maja ze w tej cenie mam slow burgera ktory jest moze minimalnie mniejszy, ale smaczniejszy i nie z mrozonek. Na steakhouse'a z dodatkowa wolowina czasem wpadam bo jest za(pipi)isty z tym bekonem i prazona cebula, ale to tyle. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Ej co do tych kanapek szefa i drwala jakie to jest na wielkość mniej więcej? Kiedyś zamówiłem chyba bic maca to wróbelek by więcej narobił. Fakt, pyszne , pełne chemii cały macdonald, ale oprócz smaku można podjeśc tym drwalem? Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Podobne jesli chodzi o wielkosc, ze dwa musze o(pipi)ac zeby sie najesc chociaz na chwile. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) skoro mowa o urozmaiceniach to ostatnio kilka razy robiłem burgery z lekkim udziwnieniem (odpuszcze fotki bo chyba niektórym się przejadły) a więc drobiazgi które zmianiałem to: - dodanie podsmażonej cebuli (można też dodać surowej jeśli ktoś lubi) - ten dodatek bardzo fajnie się sprawdził (ważne tylko żeby nie przypalić cebuli bo przypalona ma intensywny smak ktory dominuje całą reszte) - dodanie sera pleśniowego (typu błekitny lazur, a nie camembert) - to było całkiem ok, ale z jakiegoś powodu słabo się roztopił (mimo że ser pleśniowy zwykle bardzo dobrze się topi) i nie dał takiego efektu o jaki mi chodziło) - wsadzenie sera do środka kotleta - to było spoko, ale szczerze mówiąc to nie czułem jakiejś specjanej różnicy względem sera który leży na kotlecie w trakcie smażenia i też się roztapia, można zrobić, ale w smaku wiele sie nie poczuje - dodanie na mięso ostrego sosu typu sambal oleek - było spoko, ale w sumie bez tego sosu bardziej mi smakuje - dodanie suszonych pomidorów (ale zwykłych też) podsmażonych na patelni razem z mięsem (żeby nie były zimne) - to sie całkiem fajnie sprawdza, warto spróbować co do drwala to wg mnie jest troche "większy" i znacznie lepszy od big maka (który tak jak mówiłem wg mnie jest najsłabszy) , tyle że akurat na drwala to trzeba poczekać rok, bo już go nie ma kanapka szefa podobna jest rozmiarem do drwala, ale mi o wiele bardziej podchodzi smażony ser w panierce (w drwalu) niż mdłe pieczarki (w kanapce szefa) Edytowane 23 lutego 2014 przez Yano Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) http://streetfoodpolska.pl/do-maka-na-kurczaka-i-brokuly-do-tego/Mini recenzja tych kanapek sezonowych z maka. Edytowane 23 lutego 2014 przez Lipa Cytuj
Gość Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 kiedyś tam jadłem, ale raczej dawno temu Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 W piątek zaszedłem do Burger Kinga, bo dawno nic fast foodowego nie jadłem. Wziąłem Whoppera w zestawie. Szału nie ma, ale nawet mi smakował, frytki też ok, akurat na świeże trafiłem. Jednak raczej już długo nie zajrzę do tego typu jadłodajni, bo po takim żarciu kapciowato się czuję. Chce mi się spać, a żarcie długo mi się trawi i zalega w bebzunie. Subway u mnie niezwyciężony. Kanapka na ciemnym pieczywie, grillowany kurczak i różne fajne świeże warzywka to goty. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 czy da sie pisac nudniejsze posty od yano? dyskutujmy Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Jakie nudniejsze? W sensie że nudniejsze niż są teraz czy nudniejsze ogólnie? (bo w sumie i teraz i ogólnie te posty są nudne i mi nie podchodzą). Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 czy da sie pisac nudniejsze posty od yano? dyskutujmy jeśli ci się nie podobają to poprostu nie czytaj, to lepsze rozwiązanie dla wszystkich niż pisanie offtopowych postów tego typu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 (edytowane) dziś sobie zrobiłem troche nietypowego burgera, bo zawierały bardzo mało surowych (zimnych) skłandników - oprócz "sosów" to tylko ogórki były zimne (ogórki kanapkowe o ktorych pisałem pare razy) a więc było tak - podsmażona bułka - sosy - majonez kętrzyński (ale pewnie hellmans babuni byłby nawet lepszy), keczup hellmans łagodny, i musztarda kielecka (nałożone zarówno na dolną jak i na górną bułke) - ogórek kanapkowy - oczywiście wołowina smażona (z rozmarynem! kuna serio obczajcie ten rozmaryn! ostatnio próbowałem burgerów i wkilku slow-foodowych knajpach, i mimo że były dobre to brakowało im tego rozmarynu) - podsmażona czerwona cebula - podsmażony suszony pomidor - podsmażona papryczka chipotle (akurat tego to pewnie sobie nie kupicie bo to nietypowy składnik, ale powiem że wcześniejszy burger z ostrym sambal oleekiem wyszedł średnio, ale podsmarzona papryczka chipotle to super sprawa) - oczywiście ser roztopiony położony na burgerze w trakcie smażenia - i oczywiście smażony boczek kurde - serio wszystko było świetne, był bardziej ciepły niż zwykle bo prawie wszystkie składniki były z patelni, dzieki chipotle był ostry, ale ta ostrość świetnie pasowała a nie zgrzytała (jak sambal) super burger to był, polecam krystyna czubówna Edytowane 24 lutego 2014 przez Yano Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Ostatnio bylem w realu na zakupach i na dziale miesnym znalazlem cos takiego: To juz wiadomo, dlaczego yano ciagle tutaj wypisuje te posciki o hamburgerach, cichy marketing. Ile forów tak jeszcze obracasz? Btw. kupilem te zachwalane setki razy ogorki kanapkowe i sie zawiodlem, bo liczylem na cuda na kiju, a okazaly sie one zwyklymi ogorkami w sloiku za dosyc wysoka cene, szału brak. Pierwszy i ostatni raz je kupilem, sorry. 3 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 W najbliższym tygodniu wpada mi delegacja do US, to tym razem nie omieszkam spróbować lokalnego specjału:TRIPLEBACONATORz Wendy's Ciekawe czy serce mi się nie zapcha cholesterolem. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 (edytowane) W burger kingu tez takie cos ci zrobia. Potrojny whopper z serem i bekonem. Edytowane 24 lutego 2014 przez Guernica Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 Red- zazdroszcze, sam mam ochote na wyprawe do USA tylko po to żeby spróbować tamtejszych sieci bugerowo-fast foodowych figlarz- nic nowego, najbardziej mnie rozwala od lat: yano - polędwica łososiowa z kurczaka - WTF? Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 W burger kingu tez takie cos ci zrobia. Potrojny whopper z serem i bekonem. No idea ta sama, ale smak zawsze inny. Wół z McD smakuje inaczej niż wół z Burger Kinga czy Moa. Zobaczymy co tam zaserwują. Najbliższy Wendy's będzie jednak kilka kilometrów od siedziby klienta, więc nie wiem czy czas pozwoli. Nie chcę się szlajać z walizką po NYC szukając kanapkarni. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 W burger kingu tez takie cos ci zrobia. Potrojny whopper z serem i bekonem. No idea ta sama, ale smak zawsze inny. Wół z McD smakuje inaczej niż wół z Burger Kinga czy Moa. Zobaczymy co tam zaserwują. Najbliższy Wendy's będzie jednak kilka kilometrów od siedziby klienta, więc nie wiem czy czas pozwoli. Nie chcę się szlajać z walizką po NYC szukając kanapkarni. Nie wiem czy dobrze zrozumialem twojego posta ale wszelkie wycieczki do tamtejszego McD sobie daruj. Poniewaz kanapki robione sa z innego miecha to nie smakuja tak jak w pl. Raz zjadlem czizburgera i sobie darowalem. No chyba, ze chcesz sam sobie wyrobic opinie to czemu nie. Za to polecam wszystko inne. Szczegolnie White Castle (mini-burgery) i Burito Kings (to chyba nie jest takie duze korpo jak mc czy kfc). Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 Poniewaz kanapki robione sa z innego miecha to nie smakuja tak jak w pl. IMO smakują dużo lepiej niż w PL. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 @Mejm McD oleje, mowilem o Wendy's Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 Poniewaz kanapki robione sa z innego miecha to nie smakuja tak jak w pl. IMO smakują dużo lepiej niż w PL. A te z UK ci podeszly? Dla mnie rownie niejadalne co z usa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.