Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jadlem wczoraj doener kebaba w sevi kebab. Nie polecam ku.rwa, nie polecam. Moj drugi raz i sam nie wiem czemu popelnilem ten blad bo pierwszy byl dokladnie taki sam - mala porcja, cena (19,50), suche frytki i kur.wa wisienka na torcie czyli "surowka" w postaci pokrojonych, surowych warzyw. Tak, tylko warzyw, zero dresingu, czy chocby nawet kropli oleju. Na plus mieso bo nie bylo jakies przesadnie paskudne i nawet aromatycznie. Ale calosc, glownie przez cene i surowe, do omijania szerokim lukiem.

Opublikowano (edytowane)

Zjadlbym dobrego burgera we Wroclawiu. Co polecacie?

Wujek koniecznie Karavan na żydowskiej dzielni, dla mnie najlepszy burger we Wro, no i lokal bardzo fajny, z miłymi stolikami na zewnątrz.

 

Edit:

 

http://krvn.pl/

Edytowane przez balon
  • Plusik 1
Opublikowano

Jadlem wczoraj doener kebaba w sevi kebab. Nie polecam ku.rwa, nie polecam. Moj drugi raz i sam nie wiem czemu popelnilem ten blad bo pierwszy byl dokladnie taki sam - mala porcja, cena (19,50), suche frytki i kur.wa wisienka na torcie czyli "surowka" w postaci pokrojonych, surowych warzyw. Tak, tylko warzyw, zero dresingu, czy chocby nawet kropli oleju. Na plus mieso bo nie bylo jakies przesadnie paskudne i nawet aromatycznie. Ale calosc, glownie przez cene i surowe, do omijania szerokim lukiem.

 

Niestety w mojej mieścinie to samo, kupiłem kebaba za 12,50 zł i byłem głodny, znajomy wziął zestaw za 21,50  i to samo. Smak kiepski, porcie małe jak za taką cenę. Na pewno już tak nie zawitam 

Opublikowano

Bylem dzis na classicu z serem lazur. Niebo w mordzie, lepsze niz ten z burakiem i ananasem. Bulka jest swietna, bo dosc plaska i szeroka, wiec latwo burgera do dzioba wcisnac.

Opublikowano (edytowane)

kusicie mnie tym moa, ale w krakowie ostatnio byłem chyba z 6 lat temu.. musze przemyśleć jakiś wypad

 

chociaż obym sie nie zawiódł, w wawie jest burger bar (jeden z pierwszych który przyczynił się do rozpowrzechnienia burgerowni), jest drogi (25-35zł) , mięsa używają dobrych ras, bułki robią własne nawet, teoretycznie full wypas, ale jak tam jadłem to było.. dobre, może nawet bardzo dobre, ale jednak nie wybitne, nie powalało smakiem, za to ceną powalało bo jadłem wersje za 28zł

nie chciał bym sie przelecieć do moa na drugi koniec polski i dostać jedynie dobrego burgera..

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

nie no, aż tak mnie nie po(pipi)ało żeby jechać do krakowa tylko po to żeby zjeść burgera, ale jeśli bede planował jakieś wakacje w górach to naprewno wezme pod uwage przystanek w krakowie żeby srawdzić moa

 

inna sprawa że jak sie umie zrobić w domu dobrego burgera to ten miastowe, nawet z najlepszych knajp wcale nie są aż tak powalające, moje domowe burgery bardziej kipią smakiem niż te co jadłem na mieście

Edytowane przez Yano
Gość Orzeszek
Opublikowano

nie no, aż tak mnie nie po(pipi)ało żeby jechać do krakowa tylko po to żeby zjeść burgera, ale jeśli bede planował jakieś wakacje w górach to naprewno wezme pod uwage przystanek w krakowie żeby srawdzić moa

 

inna sprawa że jak sie umie zrobić w domu dobrego burgera to ten miastowe, nawet z najlepszych knajp wcale nie są aż tak powalające, moje domowe burgery bardziej kipią smakiem niż te co jadłem na mieście

ekhm zlot jest w czerwcu ekhm

Opublikowano (edytowane)

moa *_* dlaczego mi to robisz kiedy mam coraz mniej pieniedzy i chce isc na diete? ;_; Zlot w koncu w krk czy w zakopcu? EDIT: juz wiem

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Kurfa - ja nie wiem czy to ja jakiś goło(pipi)ec czy Wy takie bambry ale dwie - dwie i pół dychy za burgera? Bez jaj, dobry żart.

 

Najlepsze fast foody ever to "stragany" z Gyros Pita w Grecji, przesada. Tureckie donery, nawet te naj nie mają startu.

Edytowane przez konsolopececiarz
Opublikowano

Ale zazwyczaj w cenie burgerow sa frykti. Jednak doliczajac picie to sie robi ok 25zl. wiec nijak ma sie cenowo do zestawu w macu (nawet powiekszonego).

Opublikowano

W maku to masz kapcia nie burgera. Co to w ogóle za porównanie, mrozone bułki, mieso (pipi) wie z czego, soli na(pipi)ane.

 

Za 16zł mam takiego burgera i najem się nim bardziej niz dwoma bigmacami.

 

k3bo.jpg

Opublikowano

Ale ktos moze chciec frytki i picie do tego twojego burgera i juz 16zl nie wyjdzie. Ludzie patrza na cene i to ile za nia dostaja, zwlaszcza jak otrzymuja jeszcze od mamy kieszonkowe.

Opublikowano

Ale zazwyczaj w cenie burgerow sa frykti. Jednak doliczajac picie to sie robi ok 25zl. wiec nijak ma sie cenowo do zestawu w macu (nawet powiekszonego).

Powiększony zestaw w maku kosztuje jakieś 17-18zl. Jak dla mnie prawdziwy burger z zayebistej wołowiny i z super dodatkami jest warty dopłacenia 7-8zl, no ale co kto lubi.

Gość Orzeszek
Opublikowano

myślę tez że raczej codziennie nikt burgera nie je, ani codziennie na obiadki do restauracji nie chodzi przeciętny kowalski i te dodatkowe 7-8 zł nie zrobi różnicy (mi nie robi różnicy)

Opublikowano

Mi tez nie robi roznicy. Odnioslem sie do posta kogos tam, ze cenowo mac wychodzi taniej (bo wychodzi) i nie oferuje tylko samego burgera. Ktos woli burgera za cwierc stowy bez frytek i coli, inny chce dac 17zl i miec troche ziemniaka i slodzonej wody.

Opublikowano (edytowane)

akurat porownywanie burgerowni do maka jest bluźnierstwem, w maku za 17 zł dostajesz coś co jest warte z 10zł max, - kapcia, kilka ziemnikaów i rozwodnioną cole, w burgerowni za 20-25zł dostaje sie coś co jest warte swojej ceny

 

 a jak ktoś lubi oszczędność to nie powinien nawet zbliżać sie do maka bo ciężko sie tam najeść, znacznie bardziej finansowo opłaca sie zwykły chińczyk gdzie za 12-15 dostaje sie wielki talerz żarcia

 

 

 

 

Najlepsze fast foody ever to "stragany" z Gyros Pita w Grecji, przesada. Tureckie donery, nawet te naj nie mają startu.

to prawda też je uwielbiam :D

 

chociaż odrazu mówie - drogich burgerowni nie traktuje jako fastfoody więc nie walczą one o pierwsze miejsce z greckim gyrosem, oba są na 1 miejscu w swoich kategoriach;d

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Najlepsze burgery to ja robię w domu, ewentualnie na grillu. Kupuję świeżutką wołowinkę, mieloną przy mnie i dodatki jakie tylko chcę. Mięsko też przyprawiam po swojemu i za 3 dyszki wychodzi kilka kozackich burgerów i w chvju mam te burgerownie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...