Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kangkhar widzisz co zrobiłeś, jano musi iść zjeść burgera ;/

Opublikowano

O, właśnie, chciałem napisać parę słów o tym czymś, tylko zapomniałem. Otóż ostatnio w Warce postanowiłem wziąć do meczu i piwka coś do żarcia. Reklamowali się burgerem kibica za 10zł z plackami ziemniaczanymi, kapustą kiszoną i 3 sosami. Pomyślałem, że to będzie coś jak któraś kanapka z maka z plackiem. Okazało się, że nie dostałem ani grama bułki, tylko 3 placki poprzekładane kotletem oraz kapustą, a na górze wylane było coś, co miało być 3 sosami. Zjadłem jakoś, choć nie smakowało za dobrze. Na drugi dzień sranie sakramenckie. Generalnie nie polecam,

Tak to wyglądało, lepszego zdjęcia nie znalazłem.

1609588_827454563947043_1705157995_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

Do tego te kiwi na talerzu xD

Edytowane przez _Be_
Opublikowano (edytowane)

Dobra, chujki, byłem, zjadłem, jest wspaniale. Pierwszy taki lokal w Zawierciu i mam nadzieję, że zostanie i będzie prosperował dobrze.

uoYa7kO.jpg

d45MMO7.jpg

21 zł, Bekon/Cheddar się zwie. Mięso 200 g, klasycznie. Ledwo co zjadłem.

Edytowane przez Rozi
Gość yaczes
Opublikowano

W zawierciu tak drogo? O_o

Tam to max 8 pln powinno byc.

10 z cola.

Poza tym to nie jest jedzenie na twoje obrzydliwe gabaryty.

Mam nadzieje, ze pomoglem.

Opublikowano

kurfa rozi zboczeńcu, przez ciebie jutro będe musiał sobie zrobić burgery, nie wytrzymie bez burgera patrząc na takie fotki !!

argh!

i btw co do domowych burgerów - znacznie lepiej oceniam paczkowaną wołowine z tesco niż np z sokołowa. może to i dziwne ze wołowina "marki" tesco ma jakieś pozytywne walory ale serio jest spoko, ostatnio byłem w innym markecie i kupiłem wołowine mieloną sokołowa to była ewidentnie gorsza, mniej smaku, bardziej sucha, ogolnie słabsza, mimo że da sie z niej zrobić niezłego burgera, to jednak z mieloną wołowiną tesco wychodzą znacznie lepsze, i od tej pory będę kupował tylko wołowine z tesco

Opublikowano

kurfa rozi zboczeńcu, przez ciebie jutro będe musiał sobie zrobić burgery, nie wytrzymie bez burgera patrząc na takie fotki !!

argh!

i btw co do domowych burgerów - znacznie lepiej oceniam paczkowaną wołowine z tesco niż np z sokołowa. może to i dziwne ze wołowina "marki" tesco ma jakieś pozytywne walory ale serio jest spoko, ostatnio byłem w innym markecie i kupiłem wołowine mieloną sokołowa to była ewidentnie gorsza, mniej smaku, bardziej sucha, ogolnie słabsza, mimo że da sie z niej zrobić niezłego burgera, to jednak z mieloną wołowiną tesco wychodzą znacznie lepsze, i od tej pory będę kupował tylko wołowine z tesco

Taki z ciebie fan burgerów to pójdź do normalnego, dobrego mięsnego (napewno w Wawce takie są, u mnie np Sobkowiak, Zyguła albo Pod Strzechą). Poproś panią np o 500 kg świeżej wołowiny i żeby zmieliła tobie.

Wtedy twoje burgery wejdą na nowy wyższy poziom.

Opublikowano

to wcale nie takie łatwe, typowe mięsne starego typu nie są zbyt popularne w wawie, napewno gdzies są ale nawet nie wiem gdzie

może kiedyś jak bedzie mi sie chciało bawić to spróbuje

Opublikowano

No ale nie macie w galeriach czy np pasażach handlowych czerwona torebkach? Normalnie też często są w hipermarketach przed wejściem do sklepu tzn w takich boksach. A tak to najprościej idziesz do Piotra i Pawła. Proszisz Panią o wołowinę np ligawę i żeby Pani przy tobie zmieliła. Zobaczysz, że rożnica między paczkowanym Tesco będzie duża o ile za bardzo mięsa nie wysuszysz przy smażeniu.

Opublikowano

Ej no ale nikt mi chyba tu nie napisze, że

No ale nie macie w galeriach czy np pasażach handlowych czerwona torebkach? Normalnie też często są w hipermarketach przed wejściem do sklepu tzn w takich boksach. A tak to najprościej idziesz do Piotra i Pawła. Proszisz Panią o wołowinę np ligawę i żeby Pani przy tobie zmieliła. Zobaczysz, że rożnica między paczkowanym Tesco będzie duża o ile za bardzo mięsa nie wysuszysz przy smażeniu.

nie kuma różnicy pomiędzy mięsem paczkowanym z TESCO a takim z budek z regionalnym mięsem i mieleniem na miejscu. Nie załamujcie mnie, proszę. O_O Jak jajka jecie po 40 groszy z Biedronki to się nie wkurwiacie, że są mdławo żółte? Smak mają tego syfu, co karmione najtańszym ścierwem kury? Jak ostatnio zaatakowałem znajomego koło Ścinawy co jego dziadek kurki tradycyjnie hoduje i żywi to płakać mi się chciało. Markety sprzedają imitację jaj - wyrób jajopodobny. Szanujmy dobre jedzenie i nie narzekajmy na pakowaną lipę z marketów - sami sobie gotujemy ten los.

Opublikowano

Ja kupuje mięsiwa TYLKO w mięsnych albo marketach gdzie ekspedientka mieli przy mnie. Taka swieżo mielona wołowinka to podstawa dobrego domowego burgera.

Mięsnych w wawie nie brakuje, Yanowcowi chyba dvpy się nie chce ruszyć.

Opublikowano

Ej no ale nikt mi chyba tu nie napisze, że

nie kuma różnicy pomiędzy mięsem paczkowanym z TESCO a takim z budek z regionalnym mięsem i mieleniem na miejscu. Nie załamujcie mnie, proszę. O_O Jak jajka jecie po 40 groszy z Biedronki to się nie wkurwiacie, że są mdławo żółte? Smak mają tego syfu, co karmione najtańszym ścierwem kury? Jak ostatnio zaatakowałem znajomego koło Ścinawy co jego dziadek kurki tradycyjnie hoduje i żywi to płakać mi się chciało. Markety sprzedają imitację jaj - wyrób jajopodobny. Szanujmy dobre jedzenie i nie narzekajmy na pakowaną lipę z marketów - sami sobie gotujemy ten los.

No przecież piszę, że takie jest lepsze , o co chodzi?