Gość _Milan_ Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 posen jest so 2004, i jezdza tam jakimis daczami wiec co ty opowiadasz najtansza bulka w BK jest za 5 zł (whooper junior) i to dlatego ze promocja moze u was sa kolejki, w katowicach galeria katowicka i w warszawie na wylocie w kierunku A1 jest duzo ludzi nie wiem po co ta licytacja gdzie wiecej ludzi siedzi bo to nie ma zadnego odniesienia na smacznosc miliony much je krowie kupy jezeli w ten sposob mamy porownywac - najprosciej to wybierz sie do MC, zjedz podwojnego mc royala, i wez big kinga xxl i porownaj sam w galeriach handlowych najczesciej widze ze najbardziej oblegane jest kfc z kilometrowymi kolejkami, polacy jak amerykanskie czarnuchy wiedza ze kurczak najlepszy, zaden burger nie podskoczy ? Ale o czy ty pie,rdolisz, gdzie ja pisałem cokolwiek o smaczności. Po prostu rozbiłem o Twoją ziemiankę argument ze MC wiecej ludzi wybiera bo lokali BK jest mniej. Należy porównać miejsca gdzie jest mozliwosc pojscia do obu. Tez uważam ze BK jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 no to pisze ze taniej podobnie jak z biedronka, masa ludzi i co raz wiecej sklepow bo poprostu ludzie wola kupowac go wno z sokolowa w biedrze niz w sklepie spozywczym obok, bo wiekszy wybor, bo cos tam, bo tanio, szynka konserwowa tansza w macu za 15 zapchasz sie prawie 2x bardziej niz w BK, co nie znaczy najesz ze smakiem, dasz hot dogi za 1zl w ikei i polacy zjezdzaja rodzinami na ferie aby tylko tanio wpie przac bo na drugie pietro na stolowke nie pojda przecie, kazda zlotoweczka sie liczy a w BK za 5zl masz nedzna podstawowa kanapke junior, aby coś lepiej to juz trzeba wiecej hajsu mcdonalds tez jest bardziej popularniejszy i ludzie chodza z przyzwyczajenia jak maja w glowie maca od 20 lat i samych placowek jest od zatrzesienia w kazdym miescie Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 w macu za 15 zapchasz sie prawie 2x bardziej niz w BK Ale pierdylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 doczytałem do "bardziej popularniejszy" ale już "aby" mnie ostrzegło. b no to pisze ze taniej podobnie jak z biedronka, masa ludzi i co raz wiecej sklepow bo poprostu ludzie wola kupowac go wno z sokolowa w biedrze niz w sklepie spozywczym obok, bo wiekszy wybor, bo cos tam, bo tanio, szynka konserwowa tansza w macu za 15 zapchasz sie prawie 2x bardziej niz w BK, co nie znaczy najesz ze smakiem, dasz hot dogi za 1zl w ikei i polacy zjezdzaja rodzinami na ferie aby tylko tanio wpie przac bo na drugie pietro na stolowke nie pojda przecie, kazda zlotoweczka sie liczy a w BK za 5zl masz nedzna podstawowa kanapke junior, aby coś lepiej to juz trzeba wiecej hajsu mcdonalds tez jest bardziej popularniejszy i ludzie chodza z przyzwyczajenia jak maja w glowie maca od 20 lat i samych placowek jest od zatrzesienia w kazdym miescie Ale o czy ty pie,rdolisz, kanapka za 12 zł w BK jest większa niż kanapka za 12 w Macu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) też zwykle widze więcej ludzi w maku gdy obie knajpy stoją 2 metry od siebie w galerii handlowej wydaje mi się że są 3 możliwe przyczyny (być może 3 jednocześnie) 1 maków jest więcej i ludzie go bardziej znają, a sporo osób woli zjeść to co już zna a nie "ryzykować" coś nowego 2 mak jest tańszy, te wieksze burgery ok 10-12 zł gdy tymczasem w BK potrafią kosztować 16-20zł (ostatnio podrożały sporo), wiele osób mogą myśleć "i to i to hamburgier więc wezme tańszego" 3 zwykle w maku krócej sie czeka, czasami nie czeka się wcale tylko odrazu dostaje się burgera który już czeka w kolejce, tymczasem w BK najczęściej trzeba 1-2 minuty zaczekać i rzadko się trafia że dostaje się żarcie odrazu myślę że to są prawdopodobne powody. chociaż oczywiście ja też uważam że w BK są fajniejsze rzeczy, a już napewno big king xxl bije na głowe burgery z maka, nawet podójnego mcroyala którego też lubie, ale jednak znacznie mniej niż big kinga Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 984 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Kupiłem chili cheesburgera w BK za 4,95 - kładę piątaka jak lord, a facio przynosi mi malutką skłapciałą bułkę i jeszcze mówi "może być bez 5 groszy?". Jebaniutki. "Mogę być winna grosika" to znana plaga, ale 5gr? Miałbym ćwierć paczki zapałek.Aha, w smaku w sumie dobre to, bo wołowina w BK jest lepsza niż w Mc. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 No ale za 5zł to jest mizerna bułka w styli "czisa" za 3,5 zł. Trzeba 4 sztuki aby coś poczuć, w dodatku bułka w maku bardziej sucha, mięso bardziej suche. BK jest droższy bez dwóch zdań. Ale nie wiem dlaczego takie kolejki są do Maca, no to musi chodzić o cenę, no chyba, że ludzie tacy bezmyślni albo wpieprzają tylko nuggetsy, stripsy albo jakieś sałatki, lody albo ciepłe ciastka. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 984 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Do maca warto chodzić na sałatkę i jabłka. Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 429 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Aha, w smaku w sumie dobre to, bo wołowina w BK jest lepsza niż w Mc.Niestety nie potwierdzam, bo jednak chu.jowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 nie zachwycam się smakiem wołowiny bo ona nie jest ani tu ani tu jakaś wyjątkowa - w macu mięso jest suche, i bardziej bez smaku, trąci kartonem po butach. w BK całą kanapka jest bardziej soczysta dla mnie i przez to lepsza w smaku, wołowina lepiej wyczuwalna ale to nie jest jakiś wypas, a już Angus w BK to ściema jakich mało, żeby nie powiedzieć naciągactwo. Zamówiłem 2 razy Angusa, w dwóch róznych placówkach i ta kanapka jest zupełnie bez sensu, przy Big Kingu. Tylko marketing ją trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 ostatnio nabrałem ochoty na domowe hotdogi, bez wielkich udziewnien, bułka, parówka, ogórek i pomidor, (+keczup, musztarda, majonez) ale jako wisienke na torcie kupilem sobie smażoną cebulę którą bardzo lubie do hotdogów. dziś też zamierzam dodać ją do hamburgerów tylko że jest pewien kłopot, kupilem duże opakowanie które trzeba dosyć szybko zjeść bo potem robi się mniej chrupiąca, a przecież nie będe przez 2 tygodnie codziennie wpieprzał hotdogów dlatego mam pytanie - znacie jakieś inne fajne sposoby na wykorzystanie takiej cebuli? najlepiej w większych ilościach ja sam nie wiem, zwykła kanapka raczej nie brzmi zbyt kusząco, podobnie sosy pomidorowe do spagetii też chyba niezbyt pasują , macie jakieś dobre patenty? No ja też ostatnimi czasy am taką fazę i zawsze robię 2 rodzaje: - Hot-dog made in Poland czyli takie ja twoje (buła, paróweczka berlinka, ogórek świeży, pomidor, ewentualnie jakaś surówka jak została z obiadu, kechup, majo ) - Hot-dog made in Ikea (buła, paróweczka berlinka, ogórek kanapkowy, cebulka prażona, musztarda , kechup, majo) Przeważnie wciągam 3 szt. jak to obiad i nigdy nie wiem, który mi lepiej smakuje, więc mam zawsze straszny dylemat, którego zrobić 2 szt. Przeważnie jest to istna loteria ! Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Yano, ja taką cebulę wszamałem do jakiegoś serialu. Potraktuj ją jak czipsy:) Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 najesz się tej cebuli zamiast chipsów, a potem się wykłócasz o piątaka reszty w knajpie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Yano, ja taką cebulę wszamałem do jakiegoś serialu. Potraktuj ją jak czipsy:) czasem sobie podjadam ale jednak luzem nie zjem calego sloika. Zbyt intensywny smak. Jako dodatek super ale garściami nie potrafie jej jeść zresztą podobnie mam z nutella. Wole ją jeść z chlebem. Mimo ze wiele osób potrafi wyzerac ją łyżką ze sloika Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wysyp ptakom przed blokiem. Do tego najbardziej się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Serio dodajecie pomidora do hot-dogów? ;ooo Pierwszy raz o takim wariancie słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Rozi w latach 93-95 jak pierwsze hot-dogi pojawiały się w budkach na dworcach i ciut później tw szkolnych sklepikach to nikt nie słyszał o amerykańskich hot dogach z cebulką prażoną czy ogórkami kanapkowymi. Świeży pomidor i ogórek to był standard. Może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 A ja głupi myślałem, że standard to bułka z parówką i musztardą/keczupem/majonezem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Yano, możesz też robić sobie kanapki z białym serkiem do smarowania i posypać tą cebulą Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Możesz też do jajecznicy dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Rozi w latach 93-95 jak pierwsze hot-dogi pojawiały się w budkach na dworcach i ciut później tw szkolnych sklepikach to nikt nie słyszał o amerykańskich hot dogach z cebulką prażoną czy ogórkami kanapkowymi. Świeży pomidor i ogórek to był standard. Może dlatego? U nas na prowincji to był standard: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ale mi narobiliście smaka na hot-dogi. Jakie parówki teraz są najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 też pierwsze słyszę o hot dogach z pomidorem i świeżym ogórkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Taki polski hot-dog. Mi zdecydowanie bardziej pasuje korniszon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja tam lubie pomudorem i ogorkiem kanapkowym albo kiszonym ale czasem robie francuskie hotdogi (orlenowskie) zamiast przecinac bułkę to wywiercam dziure i wpycham tam moją parówe. W takim wypadku żadne dodatkowe skladniki nie wchodzą w gre więc tylko sosy dodaje (keczup mistarda majonez) I btw z dawnych lat. Bardzo dawnych okolice podstawowki pamietam ze w centrum obok palacu kultury byla buda z hot dogami i wlasnie dodawali tej cebulki. Strasznie mi to zasmakowalo ale w tamych czasach nie bylo nic takiego w sklepach. Dzis bez problemu mozna kupic a wtedy jedyna okazja to bylata buda w centrum co do pytania o parowki to berlinki sa dobre. Ale ja tez czasem używam "garwoszek" tez od morlin w czanym opakowaniu to takie kiełbasko-parowki. Wersja z serem i bekonem jest bardzo dobra nie tylko do hot doga Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.