Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o taką kuchnię gdzie dają bardzo dużo i bardzo smacznie to polecam karczmę bida. Ja byłem w tej na trasie Lublin-Warszawa. Za mniej więcej 22zł nawet Winner by się najadł. Czynne 24h, więc po imprezie zamiast tradycyjnie kebaba, można zjeść coś porządnego. Jak by ktoś był to bierzcie kotleta farmerskiego z frytkami. 

 

http://www.karczmabida.com/

Edytowane przez Cosmos
Odnośnik do komentarza

Poszliśmy na rynek w Tarnowie coś wszamać i padło na kebabiarnię. Nie pamiętam nazwy, ale mieli m.in.:
- kebab studencki

- super kebab
- MEGA kebab.

Ten ostatni kosztował raptem 12zł, a jego bułka była wielkości niemalże pół bochenka chleba. Rzeźnia normalnie, wydłubałem widelcem wnętrze (bardzo dobre), a pieczywo poszło w połowie dla gołębi, bo za dużo tego.

Odnośnik do komentarza

Az mi sie przypomnialo jak jadlem bardzo dawno temu najlepszego kebaba w swoim zyciu. w niemczech. turas sam robil bulke, bardzo przypominala ta ze sphinxa tylko ze oczywiscie wieksze grubsza itd, sam przyprawial mieso i nabijal je na tego kija, sam robil sosy hehe, do tego pomidor, cebula, salata hmm i chyba tyle. no po prostu opisac jakie to bylo dobre nie sposob. czasami jak u nas widze kebaby z marchewka albo kukurydza to sobie mysle o tamtym i zastanwiam sie co to kur wa u nas jest.

Odnośnik do komentarza

60 lat czekania na Burger Kinga w centrum miasta dobiega już wreszcie końca. Zgłosiłem się nawet tam do pracy. Było napisane "pilne!", więc pewnie już niedługo będą otwierać. Nie wiem co myśleć o tym, żeby sieć fast food była w takim historycznym budynku jak Feniks, ale w sumie czemu nie, nowy wystrój KFC na Świdnickiej pokazał, że można to zrobić z klasą, a skoro klient płaci za wynajem...

 

 

Dziś pewnie zjem w North Fishu, bo mam jeszcze jedną ulotkę na obniżkę 40%. To duża obniżka. Niektórzy by nawet powiedzieli, że tam warto jeść na co dzień, a za 60% ceny... zazwyczaj biorę za bodajże 15-16 zeta dość solidny kawał łososia i nawalam w ciul dodatków, bardzo różne warzywa na parze, ziemniaczki, ryż, za(pipi)ongo.

Edytowane przez ogqozo
Odnośnik do komentarza
Gość Beka Wnusiu

Ostatnio zajadam się minimalistycznymi hot dogami, na patelnię grillową wrzucam cebulę i parówki zawinięte w plastry cienkiego wędzonego boczku, do długich bułek  daję ser goude, cebulę, parówki, sos chili tao tao i na 5 min do piekarnika. Na koniec leję suto ketchupem helmans polecam gordon ramsey

  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Nie sądzę, żeby ten w Magnolii mieli zamknąć, po prostu otwierają nowy. Na razie nic oficjalnie nie słyszałem - ostatnio jak coś, to ludzie z Feniksa mówili mi, że dobrze będzie, jak zdążą otworzyć do końca roku (czekali na decyzję wydziału architektury miasta czy czegoś takiego). No ale skoro szukają "pilnie" pracowników to chyba otwarcie już przesądzone. Napisałem im w zgłoszeniu, że interesuję się historią miasta i praca w takim budynku byłaby dla mnie gratką.

 

Ogólnie biba ma być w Feniksie gdzieś w grudniu z okazji jublieuszu otwarcia. Na 100-lecie był zaniedbany, ale 110-lecie ma być na wypasie. Wśród klientów z paragonem samochód do rozlosowania itp. Otwarcie BK też miało być częścią tej biby.

Edytowane przez ogqozo
Odnośnik do komentarza

robiłem wczoraj burgery dla siostry i jej męża, ogólnie wyszyły jak zwykle fajnie ale jedna rzecz była słaba

 

oni kupili mięso mielone w jakimś prawdziwym mięsnym (a nie paczkowane z tesco) i prawdopodobnie to była wina tego że wybrali jakis mało tłusty kawałek mięsa - w każdym razie kotlety były dosyć suche i miały nie za fajną konsystencję, smak był ok ale jednak widać było wyraźną różnice co do suchości

 

dlatego ja chyba jednak zostane przy wołowinie z tesco z 20% tłuszczu

Odnośnik do komentarza

robiłem wczoraj burgery dla siostry i jej męża, ogólnie wyszyły jak zwykle fajnie ale jedna rzecz była słaba

 

oni kupili mięso mielone w jakimś prawdziwym mięsnym (a nie paczkowane z tesco) i prawdopodobnie to była wina tego że wybrali jakis mało tłusty kawałek mięsa - w każdym razie kotlety były dosyć suche i miały nie za fajną konsystencję, smak był ok ale jednak widać było wyraźną różnice co do suchości

 

dlatego ja chyba jednak zostane przy wołowinie z tesco z 20% tłuszczu

 

Ja np robię tak, ze biorę 500 g wołowiny i 100 g wieprza dla tłuszczu. Pani mieli, miesza i wtedy jest najlepszy efekt.

Odnośnik do komentarza

Jedli "Express chicken"?

U mnie w wiosce niedawno otworzyli. W lokalu klimatyzacja wyłączona, na posiłek czeka się 20 minut (sic!) a za dowóz doliczają polskie złotówki. Panierka zbyt zesmażona i bez smaku. Do KFC lata świetlne jeśli chodzi o smak.

Edytowane przez Shankor
Odnośnik do komentarza

Kiedyś było spoko. I do tego promocja studencka była bardzo opylasta. Obecnie ryby są suche i nijakie podobnie jak dodatki. Nie wiem, może to subiektywne odczucie spowodowane tym, że sam kupuję i przyrządzam ryby od jakiegoś czasu. Ale raz na jakiś czas jadam w north fishu bo nie ma innego podobnego lokalu.

 

Lepiej poszukać jakiejś hipsterskiej rybowni. Np. w Poznaniu polecam Fiszkę.

Edytowane przez Harbuz
  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...