Mejm 15 310 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 A widziales kiedys grzanca z grila? Odnosiłem się do 'innych cudów'. Dlaczego musisz być taki niedobry? Święta idą, niby mikołaj w avatarze, a zrobisz wszystko, by sprawić ból. A ja odnioslem sie do posta schabka o kielbasach i miesach wiec "inne cuda" tez byly produktami misnopodobnymi a nie grzancem. Wesolch Swiat. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 9 grudnia 2014 Opublikowano 9 grudnia 2014 co wy opowiadacie, przeciez kielbki z grilla na roznego rodzaju festynach, meczach czy innych wydarzeniach sa goty. najlepsza kielba zrobiona w chacie nie przebije kielbasy wystajacej poza papierowa tacke z tortexem i jakas musztarda + do tego jakas bulka. ile w tym miesa nie chce wiedziec ale ten smak i klimat ktory sie za nia ciagnie jest 10/10. nie troluje. chyba ze kielbasy w krakowie sa jakies faktycznie walone Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Najlepsza kiełba to była, którą się za kajtka nad gazówką robiło. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Chyba nawet Bluberowi śni się czasami kiełba z grilla zapita bronksem. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 GOTY kiełbasę w Krakowie sprzedają od godziny 23 bodaj do 3 przy Hali Targowej. Wczoraj jadłem, świetna! Btw, byłem jakiś czas temu w burger kingu po raz drugi raz w życiu i idąc za radą forumka, wziąłem podwójnego whoopera z frytkami. Wniosek? Dobre, ale mięcho suche. dodatki in plus, sos itd itp też, frytki bardzo dobre, ale to suche mięso mnie zraziło Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 miałeś pecha, zwykle mięso nie jest suche, a gdybyś dokładniej słuchał foruma to byś wziął bigkinga xxl Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Potwierdzam, nigdy nie miałem suchego mięsa w BK, w odróżnieniu do Maca gdzie w życiu ponad 50 % kanapek miałem z suchym mięsem. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 14 grudnia 2014 Opublikowano 14 grudnia 2014 Budka pod Makro (Krakow). Najdrozszy burger "American" jest za 10 zl i to wcale nie scierwo. Duza bula, warzywa, wolowina grilowana, boczek, sosy. Dobry szit, gdzie indziej pewnie bylby za 15-18 zl. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) FUCK YEAH, NA TEN NEWS CZEKAŁEM! PO WYPŁACIE BIORĘ BTW jadł ktoś z Was w Krakowie "Krakowskie Kumpiry"? Zasadniczo to GIGANTYCZNY Ziemniak z róznymi dodatkami typu sałata, szynka, pomidor itd itp) (taki kebab tylko, że z ziemniakiem). ziemniak pieczony w skórce naturalnie, jest otwierany, lekko "ubijany" w srodku i do niego wkładane jest to wsyzstko. Nie jest drogie, a ledwo co zjadłem, gigantyczne to to. Edytowane 16 grudnia 2014 przez Rayos Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Przechodzilem kolo tego pare razy, ale myslalem, ze jadą na fejmie pyrów z gzikiem, ktore sobie w domu robie. Jakis konkretny polecasz? Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Co sądzicie o Bobby burgerze? Jadłem tam parę razy, ale uczucia mam mieszane. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) jeden ze słabszych jakie jadłem jeśli chodzi o "prawidziwe burgerownie" a nie zwykłe fastfoody btw jutro w maku oprócz drwala pojawi się kilka innych rzeczy, np pikantny drwal (yeah), zbójnicka z plackiem ziemniaczanym (meh) i nowość z sałatką coleslaw (hm) nie wiem czy obrazek sie wyświetla, jeśli nie to tu link http://www.wykop.pl/wpis/10578680/ szkoda że nie dziś, ale może jutro przed pracą pojade tam na śniadanie xDD Edytowane 16 grudnia 2014 przez Yano Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 (edytowane) Kanapka drwala musi być grana. To już taka tradycja Z Warszawskich burgerowani, to dla mnie Barn Burger, robi dobrą robotę. Tylko nieraz się tam dopchać, to katorga. Edytowane 16 grudnia 2014 przez Ferris71 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 jadłem ostatnio Burgera w Checkpoincie w Poznaniu, no jajec nie urwał, nie był też jakiś duży, sosy słabe, mięso bez wyraźnego smaku średnio raczej przyprawione. Cene tylko dobra bo chyba 12 zl zaplacilem. Czas na kolejna burgerownie w Pzn. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 W Poznaniu polecam Świętą Krowę oraz Love KroVe jeżeli chodzi o burgery. 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Przechodzilem kolo tego pare razy, ale myslalem, ze jadą na fejmie pyrów z gzikiem, ktore sobie w domu robie. Jakis konkretny polecasz? Jadłem wersję z szynką, groszkiem, pomidorem, ogorkiem, salata pekinska i czerwona + sos ostry. Bardzo, ale to bardzo dobre, choc musze sprobowac wariantu z jajkiem i bekonem. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Narobiles smaka. Lubie pyrki pieczone, bedzie trzeba obadac ten przybytek. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Ale pięknie będzie wyglądać ta kanapka Coleslaw na żywo. Jakby kierownik Maka przeżuł jej zawartość, wypluł na podłogę, podlał wodą z wiaderka z mopem, nastepnie jezykiem zgarnął i nałożył do kanapki. Kotlet oczywiście 100% wołowina z wolno dojrzewających krów. Taką wizję miałem właśnie, która nasunęła mi się po obejrzeniu tych idealistycznych obrazków. Na Drwala może kiedyś zajdę, bo nigdy nie jadłem, a niektórzy tutaj bardziej szanują tę bułkę niż własną matkę. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 O, właśnie, polećcie coś w Poznaniu, zahaczę pewnie o Burger Kinga ostatecznie, ale co, jeśli nie BK? A jak w BK, to co zamówić, żeby się nawpier.dalać? Big Kinga XXL? Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Tak, btw nie ma w BK tych Big Kingów XXL z ostrymi papryczkami dalej? Dawno tam nie byłem Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 A jak w BK, to co zamówić, żeby się nawpier.dalać? Big Kinga XXL?Moje ulubione pozycje Steakhouse, ale trzeba dorzucic dodatkowy kawalek wołowiny, a na drugim miejscu wlasnie big king xxl Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Co sądzicie o Bobby burgerze? Jadłem tam parę razy, ale uczucia mam mieszane. Dobry i tani (taniej niz w MCD). Mam 400m do jednego. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Zjadłem dziś Drwala. Faktycznie, całkiem dobry. Dzięki temu serowi nie jest taka sucha jak inne kanapki w Maku. Wracać raczej nie zamierzam, ale nie żałuje, że spróbowałem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 (edytowane) ja dziś nie zdążyłem nic zjeść w pracy a teraz już nie mam opcji (nic dziś nie jadłem - nic), musze na głodzie czekać do 20, ale mam plan odrazu jechać do maka na osrtrego drwala, być może odrazu też spróbuje tej nowości z kolesławem jeśli drwal tylko rozbudzi apetyt zamiast go zaspokoić a może te frytki pokręcone sobie wezme, zwykle unikam zestawów w maku ale lubie te frytki bardziej niż zwykłe, zwłaszcza fajnie smakują z tym sosem śmietanowym który dodają Edytowane 17 grudnia 2014 przez Yano Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.