Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A widziales kiedys grzanca z grila?

Odnosiłem się do 'innych cudów'. Dlaczego musisz być taki niedobry? Święta idą, niby mikołaj w avatarze, a zrobisz wszystko, by sprawić ból.

A ja odnioslem sie do posta schabka o kielbasach i miesach wiec "inne cuda" tez byly produktami misnopodobnymi a nie grzancem. Wesolch Swiat.

Opublikowano

co wy opowiadacie, przeciez kielbki z grilla na roznego rodzaju festynach, meczach czy innych wydarzeniach sa goty. najlepsza kielba zrobiona w chacie nie przebije kielbasy wystajacej poza papierowa tacke z tortexem i jakas musztarda + do tego jakas bulka. ile w tym miesa nie chce wiedziec ale ten smak i klimat ktory sie za nia ciagnie jest 10/10. nie troluje. chyba ze kielbasy w krakowie sa jakies faktycznie walone

Opublikowano

GOTY kiełbasę w Krakowie sprzedają od godziny 23 bodaj do 3 przy Hali Targowej. Wczoraj jadłem, świetna!

Btw, byłem jakiś czas temu w burger kingu po raz drugi raz w życiu i idąc za radą forumka, wziąłem podwójnego whoopera z frytkami. Wniosek? Dobre, ale mięcho suche. dodatki in plus, sos itd itp też, frytki bardzo dobre, ale to suche mięso mnie zraziło :( 

Opublikowano

Budka pod Makro (Krakow). Najdrozszy burger "American" jest za 10 zl i to wcale nie scierwo. Duza bula, warzywa, wolowina grilowana, boczek, sosy. Dobry szit, gdzie indziej pewnie bylby za 15-18 zl.

Opublikowano (edytowane)

FUCK YEAH, NA TEN NEWS CZEKAŁEM! PO WYPŁACIE BIORĘ :reggie:

BTW jadł ktoś z Was w Krakowie "Krakowskie Kumpiry"? Zasadniczo to GIGANTYCZNY Ziemniak z róznymi dodatkami typu sałata, szynka, pomidor itd itp) (taki kebab tylko, że z ziemniakiem). ziemniak  pieczony w skórce naturalnie, jest otwierany, lekko "ubijany" w srodku i do niego wkładane jest to wsyzstko.

Nie jest drogie, a ledwo co zjadłem, gigantyczne to to.

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

jeden ze słabszych jakie jadłem jeśli chodzi o "prawidziwe burgerownie" a nie zwykłe fastfoody

btw jutro w maku oprócz drwala pojawi się kilka innych rzeczy, np pikantny drwal (yeah), zbójnicka z plackiem ziemniaczanym (meh)  i nowość z sałatką coleslaw (hm)

comment_qrBIkz9Ovkxb6SUaSMpDnd9uEjL76Q3R

nie wiem czy obrazek sie wyświetla, jeśli nie to tu link

http://www.wykop.pl/wpis/10578680/

szkoda że nie dziś, ale może jutro przed pracą pojade tam na śniadanie xDD

Edytowane przez Yano
Opublikowano

jadłem ostatnio Burgera w Checkpoincie w Poznaniu, no jajec nie urwał, nie był też jakiś duży, sosy słabe, mięso bez wyraźnego smaku średnio raczej przyprawione. Cene tylko dobra bo chyba 12 zl zaplacilem. Czas na kolejna burgerownie w Pzn.

Opublikowano

Przechodzilem kolo tego pare razy, ale myslalem, ze jadą na fejmie pyrów z gzikiem, ktore sobie w domu robie. Jakis konkretny polecasz?

Jadłem wersję z szynką, groszkiem, pomidorem, ogorkiem, salata pekinska i czerwona + sos ostry. Bardzo, ale to bardzo dobre, choc musze sprobowac wariantu z jajkiem i bekonem. 

Opublikowano

Ale pięknie będzie wyglądać ta kanapka Coleslaw na żywo. Jakby kierownik Maka przeżuł jej zawartość, wypluł na podłogę, podlał wodą z wiaderka z mopem, nastepnie jezykiem zgarnął i nałożył do kanapki. Kotlet oczywiście 100% wołowina z wolno dojrzewających krów.

Taką wizję miałem właśnie, która nasunęła mi się po obejrzeniu tych idealistycznych obrazków. Na Drwala może kiedyś zajdę, bo nigdy nie jadłem, a niektórzy tutaj bardziej szanują tę bułkę niż własną matkę.

Opublikowano

O, właśnie, polećcie coś w Poznaniu, zahaczę pewnie o Burger Kinga ostatecznie, ale co, jeśli nie BK?

A jak w BK, to co zamówić, żeby się nawpier.dalać? Big Kinga XXL?

Opublikowano

A jak w BK, to co zamówić, żeby się nawpier.dalać? Big Kinga XXL?

Moje ulubione pozycje Steakhouse, ale trzeba dorzucic dodatkowy kawalek wołowiny, a na drugim miejscu wlasnie big king xxl
Opublikowano

Zjadłem dziś Drwala. Faktycznie, całkiem dobry. Dzięki temu serowi nie jest taka sucha jak inne kanapki w Maku. Wracać raczej nie zamierzam, ale nie żałuje, że spróbowałem.

Opublikowano (edytowane)

ja dziś nie zdążyłem nic zjeść w pracy a teraz już nie mam opcji (nic dziś nie jadłem - nic), musze na głodzie czekać do 20, ale mam plan odrazu jechać do maka na osrtrego drwala, być może odrazu też spróbuje tej nowości z kolesławem jeśli drwal tylko rozbudzi apetyt zamiast go zaspokoić

a może te frytki pokręcone sobie wezme, zwykle unikam zestawów w maku ale lubie te frytki bardziej niż zwykłe, zwłaszcza fajnie smakują z tym sosem śmietanowym który dodają

Edytowane przez Yano