Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio jadlem dwukrotnie w KFc te Qurito Grande, czyli standardowe qurito w największej porcji i jest to niestety go wno obesrane.

Za 21 zł wole strips deluxe box gdzie sie najadam na maksa a qrito to jakis smiech na sali zarowno jakosciowo jak i wielkosciowo. Te 4 kawalki to sa duze tylko na obrazku, w rzeczywistosci dostajemy kilka kawaleczkow kurczaka zawiniete w gazetę wyborczą, sera jest tam tyle co kot naplakal. Nie wypelniaja nawet do konca tej gazety wiec macie w bonusie jakies 2 centy samej gazety na brzegach.

Za pierwszym razem myslalem ze to zart, potem jadem w krakowie i niestety ale tak to wyglada. W Boxie mam 5 stripsow, 3 male nozki kurczaka, frytki i napój i jak na szybkie jedzenie to jest to znacznie bardziej sycace.

Opublikowano

Raz zamówiłem. W pierwszym kawałku miałem....jeden kawałek mięsa o średnicy pół cala z czego większość to panierka. Generalnie w Longerze tez kiedyś tak miałem.
na necie był swego czasu taki zabawny film. facet zamawiał w FF jedzenie. Jak niezgodny posilek było z zdjęciem, szedł z tym do kasy składając reklamacje xD
Co ciekawe w większości wypadków mu wymieniali posiłek.

Gość Orzeszek
Opublikowano

właśnie wszamałem tego burgera coleslaw w mc, zdziwiłem się bo po otwarciu pudełeczka zobaczyłem... ładnego burgera, wyglądał jak z reklamy! nie jak mokry kapeć. a smakowo dziwny, kupa zieleniny, mięcho, pomidor, sos 2:1 majonez i musztarda, parmezanem, bułka napompowana tragiczna xd (dlatego pewnie ładnie wyglądała).

Opublikowano

Ok to mam nowego lidera. Mural Pizza & Burger przy Rondzie Mogilskim (Krakow).

- smak rewelacja

- 200g krwistej krowy

- bulka plaska, upieczona, jak w Moa

- dobry sos

Wzialem Baca Burger z serem wedzonym, zurawina i rukola. To bylo zbyt dobre,

Do tego promocja, drugi produkt za 50% ceny (burger jak i pizza). Pyszna kolacja dla dwojga za 27 zl.

Podbijam. Byłem trzeci raz - za każdym razem próbowałem innego burgera i standardowo napchałem się po uszy. Żona wzięła pizzę i również była doskonała. Mam nadzieję, że nie upadną, gdyż niestety ruch tam jest znikomy (podczas gdy np. w Moa brakuje miejsc po południu i wieczorem).

7nwpw2c.jpg

RMya0op.jpg

(fotki jakimś cudem nie oddają rozmiaru, ale buła jest zacna).

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Tu masz menu z cenami: https://www.zomato.com/pl/kraków/mural-pizza-burger-grzegórzki

Składniki są że tak powiem premium, więc za 18 zł dostajesz dobry szit. Po drugie trwa promocja - druga sztuka za pół ceny, więc na wyjście we dwoje (lub jeden winner) to opcja idealna.

Póki co jadłem Italiańca, Bacę, Barbeka. Ten pierwszy chyba najlepszy - sama szynka parmeńska swoje kosztuje.

edit:

poza tym czemu piszesz do mnie w liczbie mnogiej!

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

jadłem dziś angry whoopera  w BK, był ok ale 1 cieńki kawałek mięsa zagubił się gdzieś w innych składników, słabe proporcje mięsa i reszy- jednak w BK minimum 2 kawałk miesa muszą być bo poprostu są cieńkie (w maku niektóre burgery mają grubsze mięso - np mcroyal. tymczasem w BK zawsze taka sama grubość, tylko zwiększa się jego średnica. żałowałem że nie wziąłem bog kinga xxl

Opublikowano

HP Honey BBQ - najlepszy sos ever.

W jakich sieciówka można go dostać?

Alma, mi chyba klasyczny najbardziej pasuje, warto wszystkie sprawdzic bo kazdy ma inne kubeczki smakowe

Opublikowano

nigdy nie rozumiałem popularności bigmaka, dla mnie to jest najgorszy burger w maku (nie licząc kurczakowych), suche kotlety niczym w burgerze za 5zł, nadmiar kompletnie niepotrzbnej bułki w środku, mało dodatków i sos bez zachwytu.

100 razy bardziej wole mcroyala

Opublikowano

tylko teoretycznie - te 2 suche kotlety chyba są żywcem wyjęte z tego najmniejszego burgera, dodatkowa buła - na co to komu? a dodatki to chyba tylko sałata i cebula?

wieśmak i mcroyal mają chociaż fajniejszy kawałek mięsa, bardziej soczysty niż te 2 male