Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wydaje mi się że oni w burger kingu po zrobieniu burgera i zawinięciu w papier wrzucają na chwile do mikrofali albo czegoś innego tego typu - przez to robi się on właśnie wilgotniejszy i bardziej miękki bo zaparowuje w papierku

Opublikowano

w 7th street serwują 1kg burgera, ponoć bardzo smaczny

hmm nie wiem czy nawet winner by zjadł kilogramowego burgera

ja po poczwórnym big kingu z trudem toczyłem się do domu

swoją drogą dziś byłem w BK i jak zwykle big king xxl, mimo że jestem chory i gardło mnie boli to i tak z przyjemnością go zjadłem, to jest naprawde jeden z fajniejszych fast foodowych burgerów ("prawdziwe" burgerownie slow foodowe to inna kategoria)

Opublikowano

A propos burgerów, to w Katowicach funkcjonuje od niedawna jeszcze jeden lokal, o dumnej nazwie Bahnhof. Nie jadłem tam jeszcze, ale planuję w przyszłym tygodniu się tam udać:

10007061_1027272927289986_19172902795313

10891459_1013018752048737_85232332578220

10917267_1008067189210560_63201463501543

10427353_987765977907348_145399554052967

Co warto podkreślić, to że używają dużo nietypowych składników i warzyw, lecz niestety nie wiem jak cenowo.

Opublikowano

Podbijam pytanie. Szukam jakichs info na necie ale tylko sam krakow i jeden artykul, ze otwarcie pod koniec stycznia ale nie ma konkretow. A nie chce mi sie isc na marne. Moa we wro juz wystartowalo na dobre?

Opublikowano

Ok no to tak. Bylem gdzies ok 17 i spodziewalem sie tlumow. Ale tlumow nie bylo, spokojnie mozna bylo znalesc miejsce. Wzialem classica i musze przyznac, ze wielkosc robi wrazenie. Do tej pory najwiekszy (srednica) burger jakiego jadlem. Smak, no tutaj nie bylem wgnieciony w glebe, smakuje po prostu jak burger, moze sos troche taki niespotykany ale dupy nie urywa. Ale za to mieso... oj mieso to byl geniusz. Zaje.biscie wysmazone w punk, z zewnatrz brazowe w srodku rozowiutkie (ale nie krwiste), do tego mega miekkie przez co caly hamburger sprawial wrazenie hm... lekkiego w spozyciu. I mimo, ze byl duzy to nie czulo sie takiej zmuly w gebie i na zoladku jak po kilku gryzach gumiastego i zapychajacego burgera macowego (tu tez dziala efekt bulki, ktora jest chyba robiona na miejscu a nie pomowana wata). Yano pewnie i tak robi lepsze ale moa (szczegolnie dla miesa) moge z cala pewnoscia polecic. Koszt classica to 17zl (sama bula) wiec tyle co zestaw w macu tyle, ze tutaj caly czas mamy super jedzenie, kiedy w macu w tej samej cenie dostajemy zapychacze w postaci napoju i frytek. Btw, frytki w moa sa duze (8zl), grube, swieze, robione na domowy sposob i ch.ujowe, zatem nie polecam ich brac. Moa faktycznie jest wart swojej ceny i trzeba sie o tym przekonac samemu (jesli ktos nie wierzy forumowym krakusom, ja juz wierze).

Opublikowano

Wybierasz rodzaj sera jaki ma być dodany do standardowego classica.

200g mięsa wołowego, sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos pomidorowy, majonez, ser do wyboru: edamski, brie, mozzarella, pleśniowy.

Czyli albo żółty, albo plaśniak.

Opublikowano

O Moa nie ma chedara do wyboru? Nawet nie wiedziałem. Edamski moim zdaniem może być praktycznie nie wyczuwalny przy sporym kawałku wołowiny i sosu.

Opublikowano

Jak za zeta jeszcze pleśniowego sera typu lazur dobierzesz, to już w ogóle niebo w ryju. Aż muszę się przejść za jakiś czas ponownie.

Wiem wiem, ale za pierwszym razem chcialem sprobowac "czystego smaku". Nastepnym razem skusze sie na buraka i na jagniecine. Probowal ktos owcy?