Opublikowano 13 lutego 201510 l byłem wczoraj w maku, myślę sobie i puf zniknąłem ho ho ho nie ma nic innego w okolicy, to pojadę do maka i wezmę drwala, już przy wjeździe coś nie halo bo nie ma plakató z ofertą, jest jaki royal, wchodzę do środka i o drwalu ani widu ani słychu, są za to 3 różne royale z prażoną cebulką i bekonem - chyba im zostało dużo tego gówna po drwalach wziąłem royala z tym i generalnie royal jak royal, bekon to jest tam sztywny, symboliczny, cienki jak kartka papieru, bardziej wyróżnia się ta cała cebulka - wydałem około 10zł i nie było ani źle ani dobrze, chwilowy głód zaspokojony, kaca moralnego nie było że straciłem kasę więc chyba generalnie plus
Opublikowano 13 lutego 201510 l Jadłem tego Ćwierćfunciaka z bekonem i cebulką wczoraj. Najpierw myślałem, że dostałem bez bekonu, ale jednak się znalazł... takie kawałki tego dają xD
Opublikowano 13 lutego 201510 l kurna przez bizona musze jechać do maka xD podwójny makrojal jest u mnie na podium jeśli chodzi o rzeczy z maka (oprócz niego drwal i bigtasty - niestety tego ostatniego nie widziałem od lat) ale chyba spróbuje tego z cebulą i bekonem, chociaż podówjny to kusząca rzecz. głównie go lubie bo dzięki takiej ilości grubego mięsa jest ono naprawde soczyste i znacznie lepsze niż większość suchych kotletów z maka
Opublikowano 13 lutego 201510 l bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc.
Opublikowano 13 lutego 201510 l nie polecam, jak dla mnie bobby to jeden ze słabszych burgerów z "prawdziwych" burgerowni jakie próbowałem. jest tańszy niż większość ale to odbija sie na jakości, poprostu jest nijaki w smaku, taki troche lepszy fast food. lepiej jednak zapłacić te 5zł i mieć świetnego burgera a nie takie pół środki - jeśli masz wybór to idz gdzie indziej
Opublikowano 13 lutego 201510 l bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc. Burger Stacja na Zaspie, albo Classic w Oliwie. W tym puerwszym nie jadłem, ale znajomi chwalą, a w drugim jadłem i polecam.
Opublikowano 14 lutego 201510 l Narobiło sie tych burgerowni w Gda. Na samej Długiej na starym miescie sa 3.
Opublikowano 14 lutego 201510 l Zapiekanki już były, pizze były, kebaby były, teraz są burgery, ciekawe co będzie następne może jakiś fast food z dalekiego wschodu... Kiedyś czytałem, że powoli zbliża się do nas moda na koreańskie żarcie typu fast, ale ani widu ani słychu póki co.
Opublikowano 14 lutego 201510 l Jest jakieś Asia2Go czy coś, oraz budki wydające smażony makaron (błech). Ale w sumie ciekawa byłaby taka alejka azjatyckich ramenów, nudli, pieczonych wieprzowinek jak w Yakuza. Jadłby.
Opublikowano 14 lutego 201510 l bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc. Burger Stacja na Zaspie, albo Classic w Oliwie. W tym puerwszym nie jadłem, ale znajomi chwalą, a w drugim jadłem i polecam. zapomnialem o tej burger stacji. fajnie ze jest przy skmce czyli po drodze to wstapilem. bardzo dobre, rowniez polecam. co prawda troche sobie zycza, ja sie szarpnalem i wydalem 31zl (20zl burger 'sopot' - mieso, salata, 2x ser, 2x bekon i czipsy, 6zl frytki i 5zl cola) ale warto chociaz bardziej najadalem sie w surfburgerze i to jest nadal dla mnie nr1 w trojmiescie ale chcialem czegos nowego. poza tym ze dobra bulka byla to jeszcze mila obsluga i calkiem fajny lokal, spoko miejscowka.
Opublikowano 14 lutego 201510 l A ja przy okazji odwiedzin w Warszawie, zostałem zaciągnięty przez znajomych na vegan burgera (trochę lipa, miałem ochotę na prawdziwe mięso) i trafiłem do lokalu krowarzywa. Zamówiłem wariant z cieciorki za 13,50zł z sosem pomidorowym i majonezem. I powiem, że całkiem niezły ten burger, dość spory, ale nie zapycha jak mięso. Podobno burger z dodatkiem trawy cytrynowej (niestety, nadal warzywny) gniecie jaja i jest super. Na uwagę zasługuje też... JADALNY TALERZ. Dostaliśmy burgery, kumpela mówi "talerz też możesz oszamać". Ja mówię "ta, jasne". Zjedliśmy, gadamy, patrzę, a ona odrywa kawałek talerza i faktycznie zaczyna go jeść. Okazuje się, że jest robiony z otrąb pszennych. Mocno sprasowanych, ale faktycznie, da się to przegryźć. Hipsterstwo na maksa, ale całkiem w porządku. Tak wyglądała całość: Edytowane 14 lutego 201510 l przez Szwed
Opublikowano 14 lutego 201510 l O tych talerzach dziś na wykopie było http://natemat.pl/132999,na-mace-by-zbankrutowal-wiec-wymyslil-talerze-z-otrab-mlynarz-z-zambrowa-bedzie-znany-na-calym-swiecie
Opublikowano 15 lutego 201510 l sół, pieprz, czosnek, mix przypraw/ziół, dwa jajka taki bez kombinacji
Opublikowano 15 lutego 201510 l Po wuj jajka, babcine kotlety mielone się zrobią, a nie burgery.edit: DOWUT: http://bookmeacookie.pl/jak-usmazyc-idealnego-burgera-niezawodne-moo-moo-radzi/ Edytowane 15 lutego 201510 l przez _Red_
Opublikowano 15 lutego 201510 l dokladnie jajko niszczy smak miesa i czesto przypomina sznycle xD ja czasem dodaje do miesa lyzke musztardy pelnoziarnistej
Opublikowano 15 lutego 201510 l a rob sobie jak chcesz, kazdy ma swoj przepis, ja sie nie bawie w jedyny jeden sluszny biblijny przepis z akredytacja macierewicza probowalem rozne, taki mi odpowiada, nie wiem co jadl raven, niech je co chce
Opublikowano 15 lutego 201510 l Czyżbyś był z Małopolski? :] Tylko tutaj spotkałem się z określeniem "sznycle" na mięso mielone. Sznycel to po mojemu zawsze był "jednolity" kotlet w panierze (z utłuczonego kawałka mięsa).edit: up. No to spoko, ja polecam do mielonego jeszcze dodać gotowany ryż i zawinąć w kapustę. Najlepszy przepis na burger! Edytowane 15 lutego 201510 l przez _Red_
Opublikowano 15 lutego 201510 l mi jajko pasi, lepiej sie wtedy formuje placki z miesa, jak ktos chce sama wolowine recznie zmielona na miejscu to niech idzie do mumu teraz mozemy wyliczac ktore burgerownie robia mieso z cebula w srodku a ktore nie, z jajkiem lub bez jajka, smaza na tluszczu albo bez tluszczu, ktore do miesa dodaja sol i pieprz, a ktore posypuja solą i pieprzem miesą na zewnątrz w trakcie lub po smazeniu
Opublikowano 15 lutego 201510 l bizon to tylko kawałek pie,rdolonego jajka a ty walczysz jakby obrazili ci matkę
Opublikowano 15 lutego 201510 l tu nie chodzi o walke, tylko zawsze ktos wyskoczy z jedynym prawilnym przepisem co jest samo w sobie po prostu idiotyczne, podobnie jak pizza tylko z południa włoch