Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli do konstrukcji burgera jest potrzebny przepis aby wiedziec co do niego wlozyc aby nam smakowalo to juz chyba jest cos nie tak albo znowu cos przeoczylem.


A nie to rayos, wiec wszystko jasne.

Opublikowano

naturalnie bizon się musiał doyebać.

 

Oczywiście, że chodziło mi o sposób na dobrze przygotowane mięcho, ile dg mięsiwa na burgera, ile tłuszczyku, jakie i ile przypraw, w jaki sposób najlepiej przyrządzić domową bułeczkę i naturalnie, żeby wszystko w excellu się zgadzało, żebym na minus nie wyszedł :lapka: 

Opublikowano

Odpal sobie filmik food emperora jak robi burgera dla nieporuchanych grubasow i masz tam wszystko, od miesa, przez bulki a na sosie konczac.

  • Minusik 1
Opublikowano

mogłeś się pomylić, jeszcze red mógł zadać takie pytanie

Nie wiem o co ci ostatnio chodzi stonoga, gdzie zadawalem dziwne pytania poza motoryzacją, na ktorej się nie znam? Trochę nieswojo się czuje, gdy bjedaki ruszają z ofensywa.

 

:lapka::cool:

Opublikowano

Yano, zarzucisz jakimś przepisem na dobrego domowego burgera? :lapka:

pisałem w tym temacie wiele razy nie chce mi sie powtarzać

 

zresztą po pierwsze przepisy są w dużej mierze "na logike" jeśli sie ma choć odrobine zmysłu gotowania

a druga sprawa że każdy ma inny gust i potem wynikają spory

ja np biore wołowine i dodaje do niej tylko sól i pieprz a na patelni rozmaryn i to jest dla mnie super opcja, ale zaraz sie pojawi ktoś kto dodaje do mięsa mielonego jajko, bułke, musztarde, 20 przypraw i jeszcze łapke jaszczurki i ci powie że to jest ideał

 

inna sprawa że ja np lubie podsparzyć bułkę na patelni obok mięsa żeby nasiąkneła tłuszczem i stała sie pysznie pachnąca, chrupiąca i ...tłusta. a zaraz ktoś inny wpadnie i powie że to obleśne obtłuszczanie bułki to zdrada narodowa i trzeba ją tylko podgrzać w piekarniku żeby sie zarumieniła (co ja uważam za niepotrzebne wysuszanie pieczywa)

 

 

wersji jest dużo, opinii jest dużo, gustów jest dużo.

 

jedno co moge powiedzieć - jak weźmiesz prawdziwe mielone mieso a nie kotleta z paczki (oddzielanego mechanicznie z kurcząt), jak dodasz swoje ulubione składniki i sosy, to powinno wyjść spoko

Opublikowano (edytowane)

Dziś będąc na zakupach, zachciało się coś zjeść, oczywiście Mc kolejka w (pipi), KFC kolejka w (pipi), a obok pustki przy Burger King, ostatnio jadłem tam z 5 lat temu więc pomysłem że warto spróbować. Zestawik, napój, frytki i whopper z bekonem i czymś tam Jeszce. Powiem że byłem pozytywnie zaskoczony smakiem burgera, bo nie (pipi)ał tak chemią jak te z Mc, frytki powiem szczerze w smaku bardziej mi smakowaly niż te z Mc, z KFC nie porównuje, bo u nich frytki to jakaś komedia.

 

Smak mięsa był bardziej wyrazisty, plus smak samych warzyw, bardziej przypominał jakbym jadł je prosto z talerza. Ogólnie bardzo na plus, miło byłem zaskoczony.

Edytowane przez czeskimaster
Opublikowano

z całą pogardą dla maca, ale serio wyczuwasz chemie w ich kotletach? jaką? lubie dobre burgery, ale  i tak uważam ze te macowe to tylko mieso i przyprawy.

Opublikowano

Byłem z babcią w Makdolan dałem jej cheesa podwójnego a ona ugryzła i zdębiała. "Bułka jakaś guma a to dziecko nie jest mięso". Babcia 80 lat, nigdy fast food nie jadła. Miałem doublea dla siebie i naukę o smaku mięsa. Również wolę mięso z Kinga a najlepiej iść do jakiejś burgerowni i nie mieć dylematów.

Opublikowano

Dla mnie np kotlet w Mc Royal wali koszmarnie, aż odrzuca, w BIG Macku smakuje jak pies zmieszany z budą (sos zabija ten efekt), jedynie wieś mac bardziej mi podchodzi. Frytki z maca albo się z(pipi)ały albo trafiam często na stary olej, bo śmierdza czasami strasznie.

Opublikowano

Kingów i tak bardzo mało, jak zawsze jest stoisko Mc i obok King to tam chłopaki grają w karty, a w Mc za(pipi) że masakra. Nie wiem jak w Stanach ma się BK, czy też Mc go zjada pod względem klientów, czy może nasz naród jak widzi MC to (pipi), bo tam najlepsze kanapki.

Opublikowano

McRoyal i wieśmac mają to samo mięso przecież. Big mac i reszta burgerów chyba też ma ten sam kotlet tylko mniejszy, ale głowy nie dam sobie urwać.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...