Opublikowano 23 listopada 20168 l Jesli do konstrukcji burgera jest potrzebny przepis aby wiedziec co do niego wlozyc aby nam smakowalo to juz chyba jest cos nie tak albo znowu cos przeoczylem. A nie to rayos, wiec wszystko jasne.
Opublikowano 23 listopada 20168 l Nie, red już ma przepis zarowno na burgera jak i na gotowane parowki, on by nigdy nie zadal takiego pytania.
Opublikowano 23 listopada 20168 l naturalnie bizon się musiał doyebać. Oczywiście, że chodziło mi o sposób na dobrze przygotowane mięcho, ile dg mięsiwa na burgera, ile tłuszczyku, jakie i ile przypraw, w jaki sposób najlepiej przyrządzić domową bułeczkę i naturalnie, żeby wszystko w excellu się zgadzało, żebym na minus nie wyszedł
Opublikowano 23 listopada 20168 l I ty myslisz ze mcdonalds zdradzi receptury januszowi aby sie dzielil na forum? No way.
Opublikowano 23 listopada 20168 l no myslalem, ze Jano to juz zna wszystkie przepisy swiata z kazdego lokalu
Opublikowano 23 listopada 20168 l Odpal sobie filmik food emperora jak robi burgera dla nieporuchanych grubasow i masz tam wszystko, od miesa, przez bulki a na sosie konczac.
Opublikowano 23 listopada 20168 l mogłeś się pomylić, jeszcze red mógł zadać takie pytanie Nie wiem o co ci ostatnio chodzi stonoga, gdzie zadawalem dziwne pytania poza motoryzacją, na ktorej się nie znam? Trochę nieswojo się czuje, gdy bjedaki ruszają z ofensywa.
Opublikowano 23 listopada 20168 l No bo nie pytalbym o przepis na burgera jak jakis os.rany lamus. Co innego na hotdoga czy zupę mleczną.
Opublikowano 23 listopada 20168 l Ja tylko napisałem kiedyś, że jakby nie avatary to bym nie rozróżniał postów reda od kanabisa a tu wielka afera jakbym mu matke obraził.
Opublikowano 25 listopada 20168 l Yano, zarzucisz jakimś przepisem na dobrego domowego burgera? pisałem w tym temacie wiele razy nie chce mi sie powtarzać zresztą po pierwsze przepisy są w dużej mierze "na logike" jeśli sie ma choć odrobine zmysłu gotowania a druga sprawa że każdy ma inny gust i potem wynikają spory ja np biore wołowine i dodaje do niej tylko sól i pieprz a na patelni rozmaryn i to jest dla mnie super opcja, ale zaraz sie pojawi ktoś kto dodaje do mięsa mielonego jajko, bułke, musztarde, 20 przypraw i jeszcze łapke jaszczurki i ci powie że to jest ideał inna sprawa że ja np lubie podsparzyć bułkę na patelni obok mięsa żeby nasiąkneła tłuszczem i stała sie pysznie pachnąca, chrupiąca i ...tłusta. a zaraz ktoś inny wpadnie i powie że to obleśne obtłuszczanie bułki to zdrada narodowa i trzeba ją tylko podgrzać w piekarniku żeby sie zarumieniła (co ja uważam za niepotrzebne wysuszanie pieczywa) wersji jest dużo, opinii jest dużo, gustów jest dużo. jedno co moge powiedzieć - jak weźmiesz prawdziwe mielone mieso a nie kotleta z paczki (oddzielanego mechanicznie z kurcząt), jak dodasz swoje ulubione składniki i sosy, to powinno wyjść spoko
Opublikowano 27 listopada 20168 l Dziś będąc na zakupach, zachciało się coś zjeść, oczywiście Mc kolejka w (pipi), KFC kolejka w (pipi), a obok pustki przy Burger King, ostatnio jadłem tam z 5 lat temu więc pomysłem że warto spróbować. Zestawik, napój, frytki i whopper z bekonem i czymś tam Jeszce. Powiem że byłem pozytywnie zaskoczony smakiem burgera, bo nie (pipi)ał tak chemią jak te z Mc, frytki powiem szczerze w smaku bardziej mi smakowaly niż te z Mc, z KFC nie porównuje, bo u nich frytki to jakaś komedia. Smak mięsa był bardziej wyrazisty, plus smak samych warzyw, bardziej przypominał jakbym jadł je prosto z talerza. Ogólnie bardzo na plus, miło byłem zaskoczony. Edytowane 27 listopada 20168 l przez czeskimaster
Opublikowano 27 listopada 20168 l z całą pogardą dla maca, ale serio wyczuwasz chemie w ich kotletach? jaką? lubie dobre burgery, ale i tak uważam ze te macowe to tylko mieso i przyprawy.
Opublikowano 27 listopada 20168 l Byłem z babcią w Makdolan dałem jej cheesa podwójnego a ona ugryzła i zdębiała. "Bułka jakaś guma a to dziecko nie jest mięso". Babcia 80 lat, nigdy fast food nie jadła. Miałem doublea dla siebie i naukę o smaku mięsa. Również wolę mięso z Kinga a najlepiej iść do jakiejś burgerowni i nie mieć dylematów.
Opublikowano 27 listopada 20168 l Dla mnie np kotlet w Mc Royal wali koszmarnie, aż odrzuca, w BIG Macku smakuje jak pies zmieszany z budą (sos zabija ten efekt), jedynie wieś mac bardziej mi podchodzi. Frytki z maca albo się z(pipi)ały albo trafiam często na stary olej, bo śmierdza czasami strasznie.
Opublikowano 27 listopada 20168 l Kingów i tak bardzo mało, jak zawsze jest stoisko Mc i obok King to tam chłopaki grają w karty, a w Mc za(pipi) że masakra. Nie wiem jak w Stanach ma się BK, czy też Mc go zjada pod względem klientów, czy może nasz naród jak widzi MC to (pipi), bo tam najlepsze kanapki.
Opublikowano 27 listopada 20168 l McRoyal i wieśmac mają to samo mięso przecież. Big mac i reszta burgerów chyba też ma ten sam kotlet tylko mniejszy, ale głowy nie dam sobie urwać.