Paolo de Vesir 9 048 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Z nadzieją czytam ten temat, że zjem jakiegoś hamburgera który mnie rozłoży na łopatki. Chodzi mi o to, że jak zjem chinola za 20zł, a pójdę do tajskiej gdzie danie kosztuje drugie tyle to najczęściej uderza mnie kontrast jakości. Z burgerami mam to nieszczęściej, że czy jem w pasibusie czy jakimś lepszym lokalu to jest raczej OK-ish zamiast "wow". Tylko na to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Zapraszam do katowickiego Burgiego Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Z nadzieją czytam ten temat, że zjem jakiegoś hamburgera który mnie rozłoży na łopatki. Chodzi mi o to, że jak zjem chinola za 20zł, a pójdę do tajskiej gdzie danie kosztuje drugie tyle to najczęściej uderza mnie kontrast jakości. Z burgerami mam to nieszczęściej, że czy jem w pasibusie czy jakimś lepszym lokalu to jest raczej OK-ish zamiast "wow". Tylko na to czekam. Burger zawsze będzie kotletem w bułce, może być lepszy lub gorszy, ale zawsze to będzie kotlet w bułce. Jadałem już zwykłe, droższe w restauracjach i uważam, że płacenie za burgera więcej niż te 20-25 zł z frytkami to beka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Do burgiego chętnie wrócę jak znowu będę w Kato. W Kraku na pewno warto uderzyc do Grubej Buły. Krówka naprawdę robi różnicę porównując do mielonki z maca. Niektore burgerownie smażą well-done, nie przyprawiają niczym praktycznie i je się bułkę z twardym klopsem. A gdy wołek jest rozowy, soczysty, czuc pieprz i sól, do tego własnej produkcji sosy, jakieś dodatki typu dżem z cebuli czerwonej, albo cebulowy placek bhaji w Spice Lamb w Moa. Gdyby nie fakt, ze właśnie zjadlem z 40 kawałków sushi to juz bym opluł sobie brodę ze smaku. 1 minutę temu, krupek napisał: Burger zawsze będzie kotletem w bułce, może być lepszy lub gorszy, ale zawsze to będzie kotlet w bułce. Jadałem już zwykłe, droższe w restauracjach i uważam, że płacenie za burgera więcej niż te 20-25 zł z frytkami to beka. No bo na tym to polega. Tak jakby miec pretensje, że ramen to tylko rosół -_- A można przyrządzić od super chu.jowego do nieba w ryju. 20zl za 200g wolowiny z dodatkami, bułka i frytkami to chyba na granicy opłacalności :f Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Ja nawet i 35 mogę zapłacić, jeśli jest sztosem. Kiedyś śmiałem się ze śniadań za 80 złotych, a teraz? Teraz zdarza się takie jadać. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 80 zl za sniadanie. Nawet na koszt firmy byłoby mi szkoda Ty chory poyebie Mam nadzieje, ze w czymś takim jest wołowina kobe. () 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 No ja płaciłem za burgera niegdyś 35-40 zł i nie był warty ceny, stąd moja opinia. Generalnie, jadałem już niesamowite rzeczy w różnych miejscach i w normalnych cenach, więc jakieś kosmiczne kwoty za jedzenie mnie odpychają. Wysoką cenę za jakiś wysoki gatunek rzadkiego mięsa, ryb, czy owoców morza jestem w stanie zrozumieć, ale to już nie moje klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Basibus troszkę overhype, ale wciąż liczę że MaxBurger mnie oczaruje. Szczerze mówiąc jakoś w ogóle dawno nie jadłem burgera którego mógłbym określić "wyśmienitym". Z drugiej to fast-food, czy można naprawdę oczekiwać cudów? Lepszego niz w Baranoli w 3city imo nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Do rekomendacji pana wyżej mam pewną dozę nieufności xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Na twój słaby gust nic nie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 No tak, bo MUSI mi smakować drożdżówka z sosem, inaczej oznaka słabego gustu :* Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Basibus troszkę overhype, ale wciąż liczę że MaxBurger mnie oczaruje. MaxBurger to taki mniej wiecej poziom Burger Kinga. Ze zwyklymi burgerowniami nie ma nic wspolnego. W pasibusie jadlem dwa razy. Raz bylo ch.ujowo ale dalem szanse i za drugim bylo spoko. Nic wybitego, burgerownia jakich malo. Wciaz rzadzi Moa ale dawno tam nie jadlem to nie wiem czy sie nie zje.balo. Tez uwazam, ze burger to 25zl max (bez frytek). Ale sa knajpy gdzie jestem w stanie przelknac wyzsza cene za przyslowiowego schabowego bo czuc, ze ktos sie nad tym pochylil bardziej jesli idzie o kompozycje, dobor skladnikow i przypraw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Mnie się chyba burgery już przejadły, a na pewno jestem zachowawczy jeśli chodzi o testowanie nowych. W nieznanych knajpach omijam a trzymam się głównie sprawdzonych jak krakowska Moa, katowicki Burgi czy warszawski Barn. Jak pany wyżej pisały - to po prostu buła z kotletem, można do środka wrzucić nawet i wołowinę kobe, ale jaki sens to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 25 listopada wraca Drwal Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 A mac sprzedaje na wynos czy zamkneli sie na 100 spustow? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Jest na wynos, kolejki często jak po zapomogę do mopsu. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Sprzedaje, przeciez drwal wraca. Tylko nie mozesz jesc w lokalu na powietrzu tez nie, bo mandat za zdjecie maseczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Zostaje samochód, albo kapeć w chacie Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 z dziewczyna na spacerze bylem w niedziele, to przy kebsach ludzie w samochodach jedli albo sie chowali po bramach jak jakies pijaczki z flaszka Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 31 minut temu, Shen napisał: Sprzedaje, przeciez drwal wraca Przy pierwszym zamknieciu gastro nawet na wynos chyba mac nie serwowal, stad myslalem ze wraca ale w Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 U nas to jest nic. W UK jak otworzyli Maki po pierwszym lockdownie, to siostrami opowiadała, że u niej miasteczko się zakorkowało, bo takie korki do Maka były. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 nie pamietam jakiego jadlem ostatnio, chyba na ostro z dodatkowym sosem i byl spoko, bo ten klasyczny to suchy kapeć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 10 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2020 Sqwysyny, i jak co roku trzeba iść z łakomstwa a potem pisać na forumku, że "kurła kiedyś to były drwale, teraz to nie ma drwalów" A tak na serio to ten z żurawiną wydaje się być dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) W końcu wbiłem do Zuom Karlosa podczas ostatniej wizyty w Pyrlandii. No jaka to jest faza xD Ulica bez nazwy, myslalem ze zaraz skończę w jakiejs mordowni, albo wyskoczą wilki zza krzaków. Docelowo stoi sobie taki post-apo blaszak. Wystroj niesamowity, jakbym się znalazł żywcem w Falloucie, no normalnie muzeum steampunka, a nie knajpa. Burgsy swietne, zgrilowane zaje.biscie, nawet ojcu smakowaly ostre z dzalapeno xd Za drugim razem juz będę wiedzial lepiej jak sie zamawia, bo teraz pierwszy zonk miałem jak zaparkowalem i nie wiedziałem w ogole jak bramę otworzyć kodem xd No i dlugie czekanie, trza wyslac zamowienie i przyjechac na gotowe, no ale jestem poczatkujacy w tej firmie. No nie powiem, pomysłowe. Widać ze facet ma lata praktyki w dizajnach i w końcu uwolnił sie robić cos kreatywnego dla siebie. Zeby z takiej kolekcji złomu ulepić taką lokalizację, to normalnie szacun. Edytowane 12 listopada 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi