Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Jak w domu to z frytkownicy beztłuszczowej. Power to the thrusters i w 10 minut masz chrupiące fryty bez jebania olejem w całym domu. 

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 513,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

• Czy ten typ to ty?

Opublikowano

Wrócił Drwal, ale bez frytek zakręconych :( 

Opublikowano

te zakręcone fryty zawsze się chyba pojawiały z lekkim lagiem w ofercie zimowej.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Caly sekret dobrych frytek to smazenie ich na tluszczu zwierzecym, najlepiej gesim smalcu. Frytkownica beztluszczowa? Ludzie boga w sercu nie maja.

Opublikowano

Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. 

Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". 

Btw. ależ by ten drwal wleciał, chyba z 5 lat temu ostatnio jadłem. Na wyspach teraz Double BigMac w menu. Nic szczególnego, 4 kotlety i reszta jak to BM, i nie powiem że nie smakował. Bardzo "mięsny" był i awaryjnie dobrze wypchał kichy. 

Opublikowano

W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych.

Opublikowano
2 godziny temu, alb84 napisał:

Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. 

Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". 

Ja polecam te od Hestona, jak pierwszy raz zrobiłem to siedzieliśmy, jedliśmy i się śmialiśmy do siebie takie dobre.

Opublikowano

Łój wołowy, pisałem wyżej o tym. Szwagier w food trucku smaży na tym fryty i nigdy nie zawiodły. 

Opublikowano
3 hours ago, Il Brutto said:

W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych.

W UK to nazywa się Beef Lard, i tak znam to :). (woziłem tego całe naczepy :D) Dzięki za tip, spróbuję na tym usmażyć frytyunie :usmiech: i może te co wrzucił @Rudiok

Dam "po dzbanie" jak się odnowią, pzdr. 

Edytowane przez alb84

Opublikowano

Generalnie większość knajp/foodtrucków smaży na wołowym tłuszczu, o wiele lepsze walory zapachowo-smakowe, daje ten posmaczek umami, wrzuca na serduszko ciepełko i dokłada blaszki miażdżycowe w tętnicach :wub:

Opublikowano
W dniu 24.11.2020 o 08:25, krupek napisał:

Generalnie, Mak stracił taki swój wesoły urok fast foodowy. Kiedyś było kolorowo, był ten klałn, stworki, fajne zabawki w Happy Meal, zjeżdżalnie i place zabaw w środku, a teraz lokale są jakby takie, no nie wiem, eleganckie? xd 

Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem.

spacer.png

spacer.pngspacer.png

Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi.

Opublikowano
2 godziny temu, Tokar napisał:

Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem.

spacer.png

spacer.pngspacer.png

Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi.

Najpiękniejszy mak w jakim byłem,  robi wrazenie na zywo!

Opublikowano

Mak w Gdyni Głównej może nie ma takiego rozmachu, ale wnętrze równie ciekawe 

B28D4D58-728B-4579-BC9E-64F269843BE8.png

Edytowane przez baniek

Opublikowano

Mi się z dzieciństwem kojarzy Mak na starym mieście w Toruniu. Parter taki podłużny kształt miał, a na piętrze był plac zabaw. Drugi taki, do którego się jeździło za gówniaka z rodzicami to ten wolnostojący we Wrzeszczu w Gdańsku. Kilka lat temu przestał być rentowny i dziś tam jest restauracja Aioli.

Opublikowano

Poleciałem do maka i wziąłem zestaw z kuponu i tego drwala. Nawet dobry, ale podjary i pielgrzymek do "restauracji" nie rozumiem. Ot buła z maka.

Opublikowano

Ja ostatnio jadłem ze 3 lata temu, więc chętnie wciągnę na jakiś obiad. Jadł ktoś już tą nową wersję z żurawiną?

Opublikowano

No u mnie tez na obiad dzisiaj wlecial drwal. A po nim jeszcze jeden :ragus: I fryteczki, chrupiace i przesolone skurwesyny. No i cola zero na popite. Zero wyrzutow sumienia.

Caly czas chyba najlepsza fastfoodowa kanapka jesli mowimy o maku, kfc albo bk

Opublikowano

Wiadomo, sezonowo to najlepszy mak drwal, a normalnie to zestaw wieśmac i człowiek zadowolony.

Opublikowano

Chyba was pojebało panowie. Najlepsze burgery z siecióweczek są w BK :usmiech::lapka:

Opublikowano

Ale że Mac wprowadził dostawę...

mcdonalds.stava.pl/

oj drwal dzisiaj sam przyjedzie :)

Opublikowano

Bez dobrych kuponów ostatnio mak jest omijany przeze mnie. Wole zajrzeć do porządnej sieciówki i tam zostawić 20zł ale zjeść z porządną bułą.