_Red_ 12 065 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 Najwyżej dziecku się mniej kaszy kupi Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 1 godzinę temu, Shen napisał: Big mac z bekonem, to teraz big mac z bekonem i pomidorem? Ktos ma niezla fantazje w tym maku. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 Jadłem dzisiaj tego Big Macka jak wracałem z trasy i jednak jest słabo. Pomidor wg. mnie psuje cały smak. Lepiej już zamówić Big Macka z dodatkowym bekonem, powinno być taniej. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 29 czerwca 2022 Opublikowano 29 czerwca 2022 No straszne gówno ten big mac, pomidor bez smaku, bekon bez smaku, kwaśny ten sos i mięso chyba z łańcuchem mielone bo smakuje niczym. Nie jadłem McD z pół roku i chyba będzie dłuższa przerwa. KFC to przy tym jak 3 gwiazdki Michelin. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2022 Opublikowano 1 lipca 2022 @Rudiok Z makdolana jadam tylko kanapkę zwaną mcdouble. Proporcja mięsa (?) do dodatków właściwa dla mnie. No i jest SMAK! 1 Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 10 lipca 2022 Opublikowano 10 lipca 2022 W macu jestem raz na rok i wziąłem dzisiaj tego ich nie-macowego burgerka grand maestro classic, tydzień temu jadłem też classica w pasibusie i ten macowy to obok pasibusa nawet nie leżał, jednak to jest guwno, ale sam muszę sobie od czasu do czasu o tym przypomnieć. Za to mcflurry sztosiwo Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Będę niedługo w Holandii na delegacji i z tego co widziałem jest tam Taco Bell, co polecacie najbardziej z tejże sieciówki? Dobre jest to żarcie? Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 jak dla mnie to gowno tier, w zasadzie jedyna zaleta to niska cena bo np. u mnie meksykanskie zarcie jest bardzo drogie typu burrito za 12 euro i tez niezbyt duze w porownaniu z amerykanskimi standardami. A w TB to chyba za 6-7 euro jakies dostaniesz. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Nie wiem jak teraz, ale jak bylem w usa to taco bell bylo na zasadzie "trzeba sprobowac" a potem juz sie chodzilo to jakichs burito kings, gdzie nikt sie nie wyglupial z jakimis suchymi tortiami i mikroskopijnymi porcjami. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 dzieki, to wyjebane w to gówno, z drugiej jednak strony, korci aby sprawdzić ten shit, bo holenderskie zarcie to jest kur.wa dramat i tam nawet mcdonlad smakuje jak syf. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 To mak wszędzie nie smakuje tak samo, jeśli chodzi o podstawową ofertę? Jadłem w kilku krajach i zawsze ten sam, makowy smak. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Godzinę temu, standby napisał: Będę niedługo w Holandii na delegacji i z tego co widziałem jest tam Taco Bell, co polecacie najbardziej z tejże sieciówki? Dobre jest to żarcie? Taco Bell? Amerykański guilty pleasure. Fakt, jest to gówno tier, ale raz na jakiś nie ojebać cheesy gordita crunch, crunchwrap supreme, albo uzależniających cynamonowych zakrątasów to wstyd. Nie wiem jak z menu w NL, ale w/w polecam, oczywiście w wersji z wołowiną i fasolą Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 no generalnie cala Europa polnocna to tragedia jezeli chodzi o jedzenie. Jak chcesz fastfoody to moze lepiej sprobuj jakies shawarmy od Arabow, ewentualnie kapsalon 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Godzinę temu, krupek napisał: To mak wszędzie nie smakuje tak samo, jeśli chodzi o podstawową ofertę? Jadłem w kilku krajach i zawsze ten sam, makowy smak. Ja w usa i uk nie bylem w stanie jesc maka. Raz sprobowalem i moim zdaniem nie smakuje to jak w pl. Bo i pewnie wolowina lokalna. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Mcdonlad w Nl tak jak pisałem też był żałosny ale np Burger Kinga jadlem najlepszego w Hiszpanii, na majorce, na lotnisku, przepyszne w smaku, mistrzostwo świata. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 KFC inaczej smakuje w roznych krajach, w sumie w Polsce najlepszy z tych co jadlem. Tylko sraka ta sama godzine pozniej. To pewnie ma zwiazek z tym ze oni maja mieso z lokalnych dostaw, o ile taka mielona wolowina sie duzo nie rozni tak kurczak juz sporo. Chociaz w Niemczech stripsy sa mega chujowe glownie przez panierke, o ile w skrzydelkach jest taka sama to stripsy juz maja jakas taka bez smaku i mocno slona. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 28 minut temu, standby napisał: Mcdonlad w Nl tak jak pisałem też był żałosny ale np Burger Kinga jadlem najlepszego w Hiszpanii, na majorce, na lotnisku, przepyszne w smaku, mistrzostwo świata. Spróbuj Five Guys, jest w Holandii też. Jadłem w UK, był sztos. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 23 sierpnia 2022 Opublikowano 23 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Rozi napisał: Spróbuj Five Guys, jest w Holandii też. Jadłem w UK, był sztos. Oj tak. Five Guys to topka z „sieciowych” FF. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Wkulwia mnie ze moja ulubiona burgerownia tak się rozrasta, ze właściciel sam już nie siedzi w foodtracku, tylko zatrudnia Ukraińców. Przez co ciężko się dogadać, a poza tym za dwa burgery (duży i mały) 62 zl to sporo, jak na taki standard gdzie nie ma kibla, talerzy i miejsca do siedzenia, ale to akurat taki urok foodtracka. Co jeszcze? Właściciel wrzuca na fejsa jakieś zajebiste foty, burgery ociekają serem, wczoraj takiego wziąłem co miał 4 plastry sera, a dostałem chyba jeden - co widziałem już w domu. Po prostu pracownikowi za najniższa (a może nawet jeszcze mniej mają płacone) nie zależy na robocie i robią te buły na odpierdol. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 No ale opisałeś jakieś 90% polskiego rynku restauracyjnego, Ziobro zaskoczenia. Ktoś coś otwiera, stara się, pomysł chwyta, dojebana jakość i smak, pinionżki lecą i następuje zwarcie w zwojach mózgowych: - trzymać jakość i powtarzalny smak zarabiając podobnie, - zatrudnić studentów za najniższą i niech robią co chcą, obciąć koszty gdzie się da żeby wyciągnąć jak najwięcej hajsu. No ciekawe którą drogę wybierają januszebiznesu? Dlatego #zagranico są miejsca, które działają po kilkadziesiąt lat, często na tym samym produkcie, o powtarzalnej jakości i z pasją. A jak do pasji wchodzi chęć pokazania się w mieście nowym bmw to grzybi dostaje burgera z 1 plastrem sera zamiast 4 i się kręci 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Ewentualnie zagranico nie ma popierdolonego rządu, który chce zarżnąć całą gastronomię. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 43 minuty temu, Rudiok napisał: No ale opisałeś jakieś 90% polskiego rynku restauracyjnego, Ziobro zaskoczenia. Ktoś coś otwiera, stara się, pomysł chwyta, dojebana jakość i smak, pinionżki lecą i następuje zwarcie w zwojach mózgowych: - trzymać jakość i powtarzalny smak zarabiając podobnie, - zatrudnić studentów za najniższą i niech robią co chcą, obciąć koszty gdzie się da żeby wyciągnąć jak najwięcej hajsu. No ciekawe którą drogę wybierają januszebiznesu? Dlatego #zagranico są miejsca, które działają po kilkadziesiąt lat, często na tym samym produkcie, o powtarzalnej jakości i z pasją. A jak do pasji wchodzi chęć pokazania się w mieście nowym bmw to grzybi dostaje burgera z 1 plastrem sera zamiast 4 i się kręci To jest dosłownie scenariusz prawie każdego dobrego kebaba lub pizzeri u mnie w Opolu, otwieraja miejscówke, sa zajebiste ceny, dobrej jakości, smaczny produkt. Po -3-5 miesiącach jak jest już wyrobiona opinia oraz przyciągnieta klientela, ceny diametralnie rosną a mięso albo składniki, które wcześniej były dobre, zamieniają się w chujnie. Udaje się to jakoś pociągnać jakiś czas a potem kaplica. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 19 minutes ago, standby said: To jest dosłownie scenariusz prawie każdego dobrego kebaba lub pizzeri u mnie w Opolu, otwieraja miejscówke, sa zajebiste ceny, dobrej jakości, smaczny produkt. Po -3-5 miesiącach jak jest już wyrobiona opinia oraz przyciągnieta klientela, ceny diametralnie rosną a mięso albo składniki, które wcześniej były dobre, zamieniają się w chujnie. Udaje się to jakoś pociągnać jakiś czas a potem kaplica. Z tego co wiem to ostatnio Zdrowa Krowa upadła na rynku ale tam może raz jadłem. Wciąż spoko jest Inna Bajka, Fabuła i Hamburg, szczególnie te dwa ostatnie mi odpowiadają bo jem wersje wege i w Innej Bajce jest lipna niestety. Ale mięsna podobno spoczko. Cenowo najbardziej oszaleli w Wegeneracji, strasznie wszystko podrożało ale własciciel jest szurem. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Właściciel wegeneracji to faktycznie wariat, ja tam byłem tylko raz i już więcej nie pójde bardzo rozczarowany byłem jakością i ilością jedzenia. Inna bajke zamkneli, tak samo jak krowe (przeciętne były te hamburgery, myśle że Covid ich dobił) w Fabule się pierdola z jakimiś zestawami obiadowymi oprócz burgerów więc też nie daje im za dużo czasu. Hamburg jest najlepszy i ichniejsze burgery są dla mnie w ogóle w czołówce w kraju, żaden opisywany barnburger czy inne burgerownie z Poznania, gdzie studiowałem, nie mają do niego podjazdu. Także gorąco polecam. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Dawaj byku do katowickiego Burgiego, tam są najlepsze burgsy w Polsce. A teraz otworzyli nowy lokal, z mięsem barbecue Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.