Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas jest taki kult Maka i wielbienia gównożarcia, że spokojnie mogą podnosić ceny, rzucić promocją raz na jakiś czas, zrobić marketing z celebrytą i będzie się kręciło jak należy. Prędzej niszowe sieciówki jak Max Burgers sobie odpuszczą nasz rynek.

Opublikowano

znajomy ma pizzerię i mówi, że za chwilę pitca będzie po 50 zł żeby mu się to w ogóle opłacało ciągnąć :reggie: 65 zł za maka xd szanujcie się

Opublikowano

Za jakiegos double wiesmaca czy macroyala w zestawie powiekszonym placilem juz dobrze ponad 30zl, wiec ten deal z dodatkowym wrampem za 32,50 to nie jakas super znizka, ale tez zadne przegiecie (biorac pod uwage jak teraz wygladaja ceny w macu).

Opublikowano

A myślicie, że czemu wymienili w McD ekrany z takich gdzie się wsuwa plakaty papierowe na wyświetlane elektronicznie? Rozpęd cen jest taki, że teraz to tylko smutny pan w centrali zrobi klik-klik i już Big Maczek będzie po 25 PLNów. 

Opublikowano
10 godzin temu, _Red_ napisał:

Chodzi o to?

IMG_20221116_074727.thumb.jpg.bfdb07610679fbf734a489f5a5ef68e3.jpg

Niby duzo, ale widzę, ze masz dwa zestawy po dwie buły w każdym. 

Zresztą i tak jebać maka, tam tylko po kawę 400ml/6 zł wpadam na spacerkach.

Przecież to wcześniej latało po 45 zł jakoś tak, a tu jak ostatnio wlazłem i zobaczyłem taką cenę to już kaplica. Nieważne, że dobrze zarabiam, ale za tyle to ja mogę dobrze opierdolić kraftowego burgera, a nie śmiecia maka. 

Opublikowano

Dziś Tuesday Madness w Moa - wszystkie k r a f t o w e börgery po 19 zł, za tyle moja wewnętrzna cebula pozwala. Chyba mają jeszcze lokal we Wrocku to poletzam skorzystać.

30 minut temu, Mejm napisał:

A w r e n o m o w a n y c h burgerowniach ile teraz? 40 juz bedzie?

Opublikowano
38 minut temu, Sebas napisał:

W Burger Kingu ostatnio zjadłem zestaw z jedną bułą za 50 zł to te "gourmet" kanapy pewnie już warte ze 100 :CoolStoryBro:

w BK to już z 10lat temu mieli chyba Angus bułkę za nie wiem z 40zl? Tak mi coś się przypomina. 

Opublikowano
10 minut temu, _Red_ napisał:

Chyba nie, najdroższy jaki widziałem w menu kilka lat temu to z 30 zł. Chyba że dokładasz customowe elementy. 

Obecnie dwa sezonowe są po 42 złote.

Opublikowano

Ale jaki teraz będzie za to szpan z takim drwalem. Wpadasz do McD a tam Dżesiki i Brajanki pochylone nad 2forU tudzież jakimś suchym gównem z kuponów a ty jak król, podwójny drwal w zestawie powiększonym, kasjerka trąbi w fanfary, idziesz przez lokal aż włosy ci rozwiewa wiatr, konfetti leci zewsząd, Dżesiki mdleją, już wiesz, że nie trzeba mówić nic więcej, bo teraz każdy wie kim jesteś i na co możesz sobie pozwolić. 

:kaz:

• Haha 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

No faktycznie w Moa dziś cebula sroga. Prawie wszystko po 19 zł. Wziąłem na miejscu ten jagnięcy, a na wynos Atomic Heart, który ma kilka sosów z piekła, trzeba było przeczytać ulotkę zdrowotna przed zakupem xd Najwyżej będę go jutro odgrzewał cały dzień jedząc po kawałku.

edit:

ee nie, spoko był. Palił, ale w ten fajny gorący sposób. Gorsze kebsy z sambalem już jadłem, gdzie bolało na linii przełyk - anus.

• beka z typa 1
Opublikowano

Jak 25zl za drwala to komus drogo to ja nie wiem gdzie wy jecie na miescie. Jakis konkretny posilek to juz 30zl licze od kilku miesiecy. Byle kebab z budy od 20 w gore. Znaczy sie dla mnie to tez duzo i dlatego ostatnio praktycznie tylko zarcie w chacie ale przy dzisiejszych kosztach to nie wiem na co liczyliscie. Tanio to juz bylo

Moj tani i smieciowy zestaw z ikei 3x wege hotdog, fryty i dolewka z 10zl na chyba 15 :nosacz2: