Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.04.2023 o 08:09, Czoperrr napisał:

Normalne burgery są nadal tej samej wielkości. Typ kupił jakiegoś pasika za 9zł i zdziwiony.

Jak chuj, zajebali downsizing ogromny, burger XL to teraz dawny mały.

W dniu 12.04.2023 o 11:51, standby napisał:

Jadłem 3 razy w Pasibusie i za każdym razem MEH.

Najlepsze burgery w Polsce są tutaj

https://www.facebook.com/burgiburgerbbq

Poprawiłem.

Opublikowano

Kurcze, zazdroszczę Wam, że macie jakieś ulubione burgerownie - burgerki jadam dość regularnie i o ile nie jest to jakaś podła sieciówka to raczej ciężko mi o taki który po prostu zwaliłyby mnie z nóg. Mam wrażenie, że sufit tych lokali jest względnie niski i o ile nie dostanę jakiegoś kotleta z wagyu na frytkach w tłuszczu bawolim to nic nie będzie się wybijać. :(

  • beka z typa 1
Opublikowano

No ja już tyle ludzi nawróciłem wizytą w Fat Bobie, że mógłbym sektę założyć. Raz jeden kolega 5 dni z rzędu chodził na buksy tam bo mu było mało. Także nie rzucaj słów na wiatr :lapka:

Opublikowano

Nie wiem czy pisałem, ale jak wpadałem w odwiedziny w domowe strony to z raz czy dwa tego Fatboba zjadłem. Ani razu nie zachwycił (A LUBIE BURGERY :ohboy:) i w końcu przestawiłem się na Zindo Sushi jako stały punkt wizyt. No ale może brałem nieodpowiedniego (chyba jednocześnie z wołowiną i szarpaną świnią, to było za bardzo upchane mjensem, wilgotne i rozpadające się), albo po prostu nie mój smak. 

Burgi w Katowicach faktycznie dobre, ale nie aż takie, żebym po zjedzeniu marzył o drugim. Nie wiem no, może już buka z klopsem mi się przejadła. Za to kiedyś muszę wpaść na ich grillowane mięsne zestawy.

Za to jak ktoś chce wrażeń nie tylko smakowych, ale wizualnych to  w Poznaniu koniecznie obadać Zuom Karlos. Na totalnym zadupiu (w sensie, brak dojazdu od głównej ulicy i trzeba autem naokoło krążyć), w ciemnej ulicy przy jakichś działkach xD Wejście przez furtkę na kod, zamawianie jakoś SMSem, a w środku wystrój jak z Cyberpunka czy innego Fallouta - facet wszystko składał z gratów, złomu i śmieci. Dobre żarcie, ale buli się raczej za tę otoczkę i wrażenia artystyczne, bo nie ma drugiej takiej knajpki w Polsce chyba.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.04.2023 o 11:51, standby napisał:

Jadłem 3 razy w Pasibusie i za każdym razem MEH.

Najlepsze burgery w Polsce są tutaj

https://www.facebook.com/hamburg.burgerbar/

 

Jadłem w wielu miejscach w Polsce i na świecie, ale tutaj były zawsze najlepsze. Ostatnio wygrali jakiś ogólnopolski konkurs

https://ouichef.pl/artykuly/262675,heinz-selection-poznalismy-najlepsze-polskie-burgerownie

 

Opublikowano

Też mam alergię na niego. Pochodzi chyba dokładnie z Gorzowa ale mieszkał na osiedlu obok mnie w Poznaniu. Gość nic nie wie o kulinariach, słabo pisze i się wypowiada a mimo to otwierał jakiś Foodhall razem z Magdą Gessler xd. Miał chyba po prostu szczęście, że gdy zaczynał to nie miał konkurencji. A śpiewa sobie kilka tysięcy za dobrą recenzję z tego co mi mówili znajomi z gastro. Na jego popularności jedzie też jego żona na Instagramie, która c4uj wie co robi. 

  • Plusik 1
  • Haha 2
Opublikowano

A to nie ten typ co mial jakies pretensje ze ktos nie chcial mu dac zarcia za free bo on robi filmik na yt? xD

 

50 minut temu, Harbuz napisał:

A śpiewa sobie kilka tysięcy za dobrą recenzję z tego co mi mówili znajomi z gastro.

No to rzetelny fhui xD

  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mejm napisał:

A to nie ten typ co mial jakies pretensje ze ktos nie chcial mu dac zarcia za free bo on robi filmik na yt? xD

 

Ja pierdolę, jak ja gardzę takimi cebulakami XDDD Gaweł, właściciel lokalu "Cały Gaweł" w Sopocie jakiś czas temu udostępnił kilka ofert jakie otrzymał od kilku przedstawicieli najbardziej poważanego i wdzięcznego zawodu jakim jest influencing. https://www.wprost.pl/kraj/10230013/restaurator-z-sopotu-pokazal-jak-internetowi-influencerzy-zebrza-o-darmowy-obiad.html

 

To jest zdecydowanie mój ulubiony kawałek. 

A P E R O L   S P R I T Z do woli XDDDD zwierzęta

 

image.png.15bcdc9a82a097cc3985119d1bca2ca9.png

  • Haha 2
Opublikowano
21 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

 

Ja pierdolę, jak ja gardzę takimi cebulakami XDDD Gaweł, właściciel lokalu "Cały Gaweł" w Sopocie jakiś czas temu udostępnił kilka ofert jakie otrzymał od kilku przedstawicieli najbardziej poważanego i wdzięcznego zawodu jakim jest influencing. https://www.wprost.pl/kraj/10230013/restaurator-z-sopotu-pokazal-jak-internetowi-influencerzy-zebrza-o-darmowy-obiad.html

 

To jest zdecydowanie mój ulubiony kawałek. 

A P E R O L   S P R I T Z do woli XDDDD zwierzęta

 

image.png.15bcdc9a82a097cc3985119d1bca2ca9.png

ja pierdole jakie to jest ultra zalosne

Opublikowano

Noooo... znam taką jedną co też wrzuca jakieś takie pierdoły jak siedzi w restauracji i o dziwo restauracja daje relacje na fejsie z jej konta. Czy tam jakoś wzajemnie się odznaczają.

Ale nie wyobrażam sobie, że laska tak żuli obiad. Oczywiście wrzuca co ma na talerzu + odznacza restaurację. 

Do tego bzdurne pytania "A wy? co lubicie jeść? jaki makaron preferujecie?". Nie mam jej w znajomych, ale często odznacza swego chłopa, a jego już mam i nie raz widzę taki cringe że szkoda gadać. 

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakby ktoś kiedyś zahaczył o stolicę szwedostanu, to polecam spróbować lokalnej egzotyki fastfoodowej w postaci burgera z renifera

 

IMG-20230523-142348.jpg

 

2 x 100 g rudolfa + ser + borówki + zielenina. Dla kogoś, kto do tej pory z dziczyzną miał do czynienia raz w życiu w postaci jakiejś kiełbasy niby z dzika, wrażenie smakowe są dość unikalne. O ile konsystencją nie bardzo się to różni od wołowiny, to już smakowo to zupełnie inna bajka i jeżeli miałbym szukać jakiegoś porównania, to w trakcie jedzenia miałem bliżej nieokreślone skojarzenie ze smakiem kaszanki. Całościowo bardzo udana kompozycja i spokojnie da się taką buła nażreć bez żadnych dodatków. Jest tylko jeden problem, taka ekstrawagancja kosztuje w przeliczeniu ponad stówkę :rayos:

 

Jest również wariant z kotletem z łosia, ale to odpuściłem, ponieważ

IMG-20230524-153241.jpg

 

IMG-20230524-154055.jpg

 

Tutaj smakowo już bez dysonansu. Ot, bardzo dobra kiełbasa jakby trochę jałowcowa. Na zdjęciu wygląda na sporą, ale to ta bułeczka jest malutka. Ale za to jaka tanioszka, niewiele ponad 20 golda.

 

Później w lokalnym skansenie pobratymcy pożartych patrzyli na mnie z wyrzutem

 

IMG-20230525-165143.jpg

 

IMG-20230525-165715.jpg

 

 

 

  • Plusik 4
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rzadko juz bywam w macu, moze raz na kwartal. Wiem ze ceny wyje.baly, kupony nic nie daja no ale ma sie smaka na maca bo to chyba juz podchodzi pod kategorie "smakow z dziecinstwa". Ale wczoraj to juz przegieli. Wzialem mac royala w wariancie "nowosc" czyli ekstra bekon i sos bbq. Ok smakowo nie przypominalo to juz royala wcale, ale gorsza byla jego wielkosc. Ku.rwa no stary jestem, pewnie je.bie sie we lbie, ale te mac royale zawsze chyba byly wieksze. Mieso tez wystawalo spoza buly. Wczoraj mialem wrazenie, ze jem troche wiekszego cheesburgera. Cena 21zl za golasa, w zestawie powiekszonym 35. No beka fhui ale ludzi jak zwykle tyle samo.

Opublikowano

Nie, to tylko wrażenie, kanapki mają taką samą gramaturę cały czas.

Opublikowano

Też byłem po dłuższej przerwie w MC i wydaje mi się ,że ze składem mięsa coś kombinowali. Kompletnie mi teraz nie smakuje. Ja wiem ,że to nie jest czyste mięso tylko z wypełniaczami ale teraz to chyba jest tam mniej mięsa niż wypełniacza. 

Opublikowano

Mimo to nadal zawsze trafi się na TEGO WUJKA przy rodzinnym stole, który wypali obowiązkowe "w macu to sama chemia" lub "mięso z psa mielone z budą". A opasła koszulka aż opina trzęsący się ze śmiechu brzuch, podczas gdy tłuszcz z golonki kapie z wąsa.

Opublikowano

Ostatnio byłem na delegacji w Montreaux w Szwajcarii. Jadłem kebsa, który w przeliczeniu kosztował 100zła smakował tragicznie. Drugiego dnia skusiłem się na burgera z frytkami i surówkami oraz piwo. Klasyczny zestaw na którym ciężko jest się zawieść. Podobno szwajcarska wołowina jest jedną z lepszych na świecie, potwierdzam. W karcie napisane było od którego gospodarza pochodziła szczęśliwa krówka. Moj medium rare był prawdziwym medium rare a smak mięsa był na najwyższym poziomie. Moje fast foodowe serce szczęśliwe. Portfel już mniej, Burger ze zdjęcia z frytkami + dwa piwa - 60 franków, około 270zł. Drugie piwo zamówiłem aby łatwiej mi przyszło zapłacić… :)

IMG_1006.jpeg

IMG_1005.jpeg

  • Plusik 2
  • Lubię! 2

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

×
×
  • Dodaj nową pozycję...