Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Meritum takie, ze jebać te trucki, w których brak wody, kibla, zarcie czesto przeciętne, ale przynajmniej menu jest po hipstersku kredą pisane i jest drogo.

A ja sobie ojebalem jedna z lepszych picek w gorskiej wiosce Murzasichle, jakos 20 min jazdy od pana @Masorz. Włoska, chrupka, super sosiwo na san marzano, no i cena zachęcająca - najdrozsza była za 33 zł/32 cm, pod korek dla jednej osoby. Niby truck, ale w ogrodzie przy domu wiec kulturka i z wc.

Opublikowano

Nie oglądam za bardzo jutuba tera, ale po prostu w niedzielę czyli wczoraj przeglądałem Glovo i jak zobaczyłem burgera za 55 złotych z jakiejś nowej burgerowni to się za łeb złapałem. Może jakby to był Kraków czy Wrocław to ok, ale nie miasto starych ludzi z ludnością na poziomie 65.000

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zestaw Bambi wjechał do maka.

Serki spoko, z całego zestawu ten czarny sos najlepszy, mocno pieprzny, frytki i nuggetsy kazdy zna. Mcflurry ze skittles tez dobre. Nic innego nie wydawali jak czekałem na swoje zamowienie.

Screenshot_20240911_140700_Firefox.thumb.jpg.ecc7b33d24418924e96ea2d8ce1a0d6d.jpg

• beka z typa 1
Opublikowano
W dniu 11.09.2024 o 14:18, Shen napisał(a):

Serki spoko, z całego zestawu ten czarny sos najlepszy, mocno pieprzny, frytki i nuggetsy kazdy zna. Mcflurry ze skittles tez dobre. Nic innego nie wydawali jak czekałem na swoje zamowienie.

Screenshot_20240911_140700_Firefox.thumb.jpg.ecc7b33d24418924e96ea2d8ce1a0d6d.jpg

Sos zajebisty, z nuggetsami smakował jak chrupiący kurczak od Chinola :banderas:

Opublikowano

Też wczoraj się skusiłem. Sos faktycznie dobry, ale mógłby być bardziej wyrazisty, gęstszy. Serki mi smakowały, choć grubsza panierka byłaby lepsza. W McD zazwyczaj nie ma dla mnie czegoś do czego bym wracał (oprócz kochanego przez wszystkich na forumie Drwala) - takie akcje z czymś nowym/innym powinny być częściej, już pomijam promowanie "gwiazd". 

Opublikowano

No mak ma chyba najrzadziej jakieś oferty specjalne, a lubię nowości testować, kfc, burger king czy nawet pasibus bardziej kombinują.

Cenowo też źle ten zestaw nie wypada na tle obecnej oferty mcdonalds.

Opublikowano

Zadnego, kebab to gowno. Lepiej idz sobie do jakiegos libanskiego bar i wez shawarme i jakies inne rzeczy typu falafel itp. 

Zwlaszcza jak sie spodziewasz ze dostaniesz jakiegos super kraftowego kebaba od lysego typa z broda w ebonitowych okularach, ktory wlasnorecznie marynuje jagniecine i piecze jakies lawasze z dupy, w Niemczech czegos takiego nie ma, masz zwykle gownomieso z kapusta i innymi zwyklymi warzywami i 2 sostami do wyboru.

Jak juz musisz to mozesz sobie postac w kolejce do najslynniejszego Mustafa kolo stacji metra Mehringdamm.

• Plusik 1
Opublikowano

Chciałem do nich stać, ale odpuściłem, jak policzyłem w dzień roboczy ze 100 osób lekko po południu. Poyebana akcja, że takie obłożenie ma buda z bułkom i mjensem,

Opublikowano
13 godzin temu, OldMuffin napisał(a):

Którego kebsa w Berlinie polecacie zjeść? Jestem wieśniakiem i się nie znam. Ja tam muszę jakieś naklejki kupować żeby tam wjechać? 

Zdecydowanie https://rueyamdoener.de

Lepszy niż mustafa, do tego można spocząć i kolejki deko mniejsze. 

9 godzin temu, Mejm napisał(a):

Policzyles swoja godzinowke i wyszlo ci ze tyle za kebsa nie dasz :nosacz3:

W Berlinie kebsy tańsze jak w PL. 

Opublikowano
On 9/16/2024 at 5:32 PM, OldMuffin said:

Którego kebsa w Berlinie polecacie zjeść? Jestem wieśniakiem i się nie znam. Ja tam muszę jakieś naklejki kupować żeby tam wjechać? 

Tak musisz miec naklejke zielona, do kupienia na allegro, czas oczekiwania od 4 dni, musisz wysłać skan dowodu rejestracyjnego.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 17.09.2024 o 06:57, balon napisał(a):

Zdecydowanie https://rueyamdoener.de

Lepszy niż mustafa, do tego można spocząć i kolejki deko mniejsze. 

W Berlinie kebsy tańsze jak w PL. 

Miałeś rację. Jedzenie tam o wiele lepsze. Już abstrahując od tego, ile w Mustafie trzeba wystać, co w kontekście smaku jest absurdalne. No ale może tam się stoi dla berlińskiej IMMERSJI i dobrej zabawy. Nie wiem. 

Opublikowano
W dniu 11.09.2024 o 14:18, Shen napisał(a):

Jadlem, ten sos sztywniutki. Serki rowniez, szkoda ze tak mało dają.

Opublikowano

Mam za sobą dziewicze five guys. 

IMG-20240925-211740.jpg

Mięso jebaniutcy to dobre mają. Jako że każdy bjurger jest customizowany, to tylko od konsumenta zależy czy zrobi sobie sucharka z samą krową i bekonem czy dopierdoli sosów tak, że wszystko będzie pływać. 

Podjąłem też wyzwanie z bekonowym szejkiem. Jak ktoś nastawia się na jakieś ekstremalne doznania, to się zawiedzie. To zwykła wanilia z niezbyt dokładnie zblebdowanymi kilkoma paseczkami świni. Kawałki są na tyle duże, że nie da się tego pić przez zjebaną papierową słomkę, która non stop się zatyka. Ogólnie wszystko opiera się na dobrze znanym i zawsze działającym połączeniu słodkiego ze słonym i nawet nie ma za bardzo dysonansu przy spożyciu. 

• Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agent_Man napisał(a):

@Rudiok - Przyznaj się. Ile dostałeś cebulionów po powrocie do PL ? :ohboy:

XD Nie no, tragedii nie ma, +2,5 kg na wadze, ale człowiek napompowany i spuchnięty tymi ich wszystkimi polepszaczami i chemią. W Polszy to jednak mamy nieziemsko zdrowe jedzenie w porównaniu z tamtą tablicą mendelejewa.

• Plusik 1
Opublikowano

Kurde ale te ceny tam niskie mają w porównaniu z głównymi ośrodkami na west coast jak LA czy SF. 
Te 5 dolców to już z podatkiem? 

Z ciekawości skąd taki kierunek pobytu w USA? Służbowo czy Jeremiego Sochańskiego odwiedzałeś?