Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, balon napisał(a):

Kurde ale te ceny tam niskie mają w porównaniu z głównymi ośrodkami na west coast jak LA czy SF. 
Te 5 dolców to już z podatkiem? 
 

Z ciekawości skąd taki kierunek pobytu w USA? Służbowo czy Jeremiego Sochańskiego odwiedzałeś?

 

No byłem srogo zaskoczony, że naprawdę można się konkretnie najeść (i nie mówię tu o fast foodach ale o restauracjach ogólnie) w cenie jaką przychodzi zapłacić obecnie za obiad w centrum wojewódzkiego miasta w PL. A biorąc pod uwagę wielkość porcji to już w ogóle okazja. Ceny bez podatków bo tego nikt nie chce liczyć, ale w fast foodach przynajmniej o napiwki nie skomlą (dej panie dej tak z 20% bo żem bidny). 

 

A kierunek taki bo się udało do znajomego w Teksasie wybrać i spędzić tam kilka dni. Normalnie jako baza wypadowa Teksas jest średni bo żeby z niego wyjechać to trzeba 4-10 godzin poświęcić jadąc przez pustkowia, w zależności w którą stronę się uderza. 

Opublikowano

Na BP jest promka na doga od McŁowicza, dwa za 18 zł 

 

image.thumb.jpeg.d93a042a6ad3db4027c64e84b20fbed1.jpeg

 

Sztos deal bo wyglądał jak na zdjęciu, bez ściemy. Duży, spora paruva, bułka niestandardowa, duzo sosu serowego i meksykanskiego, cebula i dżalapento. Rozmiar jak dwa z żabki. 

 

Dwa takie gnoje za 18 zł to rozbój. W byle hipsterskim foodtrucku w mieście pewnie za jednego w tej klasie wołaliby z 25 zl.

Opublikowano

W Żabce dalej są za ok 5 zł, ale te klasyczne małe. Ten makłowicza z BP to jak ze dwa takie plus ma dodatki, więc cena 9 zł za jednego adekwatna. Przy sredniej cenie fastfooda typu 25-30 zł za byle bułkę czy kebsa to wcale nie tak drogo w 2024.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Raz tam jadłem po pijaku :/ czyli dawno 

ogólnie to kebab lubię, ale tylko od Polaka lub z sieciówki, gdzie jakieś normy są zachowane. A tak ciapaci często mieszkają w lokalu razem z kebabem… np śpią w piwnicy kamienicy, a na parterze mają działalność :/ 

Opublikowano
On 11/2/2024 at 3:31 PM, grzybiarz said:

Raz tam jadłem po pijaku :/ czyli dawno 

ogólnie to kebab lubię, ale tylko od Polaka lub z sieciówki, gdzie jakieś normy są zachowane. A tak ciapaci często mieszkają w lokalu razem z kebabem… np śpią w piwnicy kamienicy, a na parterze mają działalność :/ 

 

No bo cisza i spokój. Żadnych psów, kotów, szczurów dookoła

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzeli jak wroclaw przygotowuje sie na premiere drwala? xDDD

 

z31473947AMP,Instalacja-przy-restauracji

 

Tak, to jest mcdonalds. W wakacje zakonczyla sie jego przebudowa ze starego stylu w troche nowoczesniejszy i bardzo ladnie to ogarneli bo przede wszystkim zrobilo sie wiecej miejsca. Ale jakis miesiac temu zaczeli tworzyc to co na obrazku wyzej xD Nie wiem co to za cepeliada ale wyglada jak koszmar chorych na padaczke. Jeszcze wczoraj widzialem ten podswietlony budynek z tylu, no to nie ma raczej bata zeby swiatlo w nocy nie tanczylo na suficie i scianach. Spoldzielnia sie zgodzila wiec dobrze musialo byc smarowane. W ogole nie wiem jak z oplacalnoscia bo knajpa juz drugi miesiac w roku stoi zamknieta a jeszcze troche zostalo do zakonczenia.

 

https://natemat.pl/577106,nowy-mcdonald-s-powstaje-we-wroclawiu-razace-swiatlo-zakloca-spokoj

  • WTF 1
Opublikowano

Były już takie akcje w Lublinie, Gdańsku i bodajże w Łodzi w ostatnich latach. Postoi tak kilka tygodni, nakręcą reklamę i wróci pewnie do starego wyglądu. 

Opublikowano
48 minut temu, KamilM napisał(a):

Postoi tak kilka tygodni, nakręcą reklamę i wróci pewnie do starego wyglądu. 

Oby.

Opublikowano

Tak jak w Polsce jest Drwal (chociaż ja zawsze tę drugą wolałem, Zbójnicka chyba) tak w Stanach jest McRib, czyli żeberka. Wczoraj próbowałem i nic nadzwyczajnego. Mięso w sosie barbecue takie sobie, do tego cebula, ogórek no i buła. Zamieniłbym na Zbójnicką albo Drwala bez chwili namysłu

Opublikowano

Maly update odnosnie swiecacego mc. Bylem w zeszly poniedzialek popatrzec i nigdy nie widzialem tak zapchanej knajpy. Ludzie wchodzili jak do zatloczonego autobusu z ledwo zamykajacymi sie drzwiami. Nie rozumiem tego mentalu zeby stac godzine w kolejce albo siedziec w srodku i jesc przy takim harmidrze. To musza byc ci sami ludzie, ktorzy jada na sylwestra do zakopanego i chodza pol dnia po krupowkach, albo spedzaja wakacje w sopocie w srodku sezonu. Wiekszosc oczywiscie z dziecmi bo trzeba nafutrowac lojem z wola po weekendzie, inaczej nie bedzie zycia w domu. Na pewno jedno dziecko bedzie rozczarowane bo tata "nie spodziewal sie, ze o tej porze bedzie tyle ludzi" :kekw: No kto by sie spodziewal, w koncu to tylko buda z mielonym miesem i swiecacym dachem. 

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

(chociaż ja zawsze tę drugą wolałem, Zbójnicka chyba)

ja też wolałem Zbójnicką od Drwala :frog: szkoda, że z tych dwóch ostała się ta mniej mi odpowiadająca 
 

 

12 minut temu, Mejm napisał(a):

Ludzie wchodzili jak do zatloczonego autobusu z ledwo zamykajacymi sie drzwiami. Nie rozumiem tego mentalu zeby stac godzine w kolejce

a ten Kebab chajzera gdzie ludzie z kolejki  z pełnym uśmiechem do kamery opowiadali, że stali po niego 3.5 godziny? Chyba każdy gracz rozumie ile można zrobić w gierce przez 3.5 godziny a ci stali po prostu na dworze po kebsa z okienka. No i szkoda, że sobie o nich przypomniałem bo teraz znowu mam doła.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...