Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Dalej czuję tego drwala h.uj a nie robota.

Niedlugo wiadomo gdzie poczujesz :yes2:

 

Ja z kolei robie sam i omijam burgerownie. Ale do Mc lubie zawitac raz na 1-2 miesiace. Ostatnio poszedlem skuszony waszymi opiniami o burgerze z czpisami. I byl smaczny, glownie przez sos z tym, ze byl jakos nirownomiernie rozlany i tam gdzie na poczatku bylo go mniej posmak byl super ale pozniej, gryz z jego wieksza iloscia spowodowal tylko pieczenie w ryju. Ogolnie polecam.

  • Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 521 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Gość osiol
    Gość osiol

    @Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

  • No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

  • Gość _Milan_
    Gość _Milan_

    Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Takie tam burgery z krową, serem, boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i ,,sosem,, czyli 3 łyżeczki majonezu i 1 keczupu. Do tego talerz frytek i żem pełny <ok>

 

GrXJHcE.jpg?1

 

Opublikowano

Nie za piękne (ale pewno dobre) no i co ważne własna inwencja.  Skąd bułki i jak podgrzane ?

Opublikowano

Ja caly czas mam mindfucka bo strona z sezamem, na lewym burgerze, jest zarowno na gorze i na dole.

Opublikowano

hhehe nie no źle rozklejone, zostało trochę góry na dole.

Opublikowano

trzeba przyznać że iście profesjonalnie przekrojone "bółki" :yao:

Opublikowano

hhehe nie no źle rozklejone, zostało trochę góry na dole.

 

Nadal nie ogarniam jak on to ukroil. Chyba lyzka.

Opublikowano

Obstawiam, że ciął myślał, że całą przeciął, pociągnął a tu jeszcze na końcu zostało i się tak oderwało. Myślę, że to jest geneza powstania tego górno-dolnego sezamu !

Opublikowano

No widze wlasnie teraz, ze lewego zaczal kroic 1,5cm powyzej srodka (i wjechal na sezam) a prawego 1,5cm ponizej srodka i uje.bal cienki plaster dolu zostawiajac dosc spora gore. Mistrz xD

Opublikowano

wczoraj sie troche najebalem i udalismy sie z kumplem w nocy do maka, bo weszlo gastro. oczywiscie musialem wziac drwala, bo tak tu wszyscy chwala, to trzeba sprobowac (chyba kiedys jadlem, ale to bylo x lat temu i nie pamietam dokladnie). niestety po pijaku nie myslalem logicznie i od razu przystapilem do ataku. pech chcial, ze drwal byl swiezutki jak psiocha dziewicy i po ugryzieniu gorący jak diabli ser rozlał mi się w ryju. język i podniebienie od razu poparzone i smak drwala zabity :/ mogliscie kurwa ostrzec, ze takie problemy mogą wystąpić. ale przyznac musze - dobra kanapka (nie wiem jak bardzo na smak miał alkohol, ale chuj). tylko (pipi)a taka droga, ze aż portfel zapłakał jak płaciłem

 

2/10 would not bang

Opublikowano

też dziś byłem na drwalu, dupy nie urywa kolejna gumowata kanapka i tyle. Wziąłem pikantnego i nie wiem czy dwa kawałki ostrej papryki tam miałem, a sosu ostrego tam nie było. No i cena 13zł. najeść się tym nie idzie, a za 13 zeta to mam już konkretnego kebsa. Jedyne co jest dla mnie teraz w maku warte uwagi to zakręcone frytki, bardzo je lubię szczególnie z sosem śmietankowym, który dziś niestety się skończył. 

Opublikowano

No jak bierzesz pikantnego, miast zwykłego, to co się dziwisz?

Opublikowano

to jest jakaś inna różnica między nimi oprócz tych dwóch listków pikantnej papryki?

Opublikowano

Bekon. On zawsze robi różnicę.

Opublikowano

No zawsze to 50 dodatkowych kalorii względem ostrego !

Opublikowano

Nie za piękne (ale pewno dobre) no i co ważne własna inwencja.  Skąd bułki i jak podgrzane ?

bułki biedronkowe bo pieczenie swoich zajmuje pół dnia a jakoś specjalnie dupy nie urywają. podsmażone na patelni grillowej w oliwie po kotletach i boczku a później wrzuciłem całość na 5min do piekarnika

Opublikowano

Eee, nie za duzo tej obrobki cieplnej jak na takie delikatne pieczywo?

Opublikowano

 

Nie za piękne (ale pewno dobre) no i co ważne własna inwencja.  Skąd bułki i jak podgrzane ?

bułki biedronkowe bo pieczenie swoich zajmuje pół dnia a jakoś specjalnie dupy nie urywają. 

 

 

no zabawne nawet nawet sie posmialem

Opublikowano

Ale fakt bułki własnego wyrobu, w warunkach domowych to dużo roboty. Najpierw wyrobienie ciasta, potem musi odleżeć swoje, formowanie i na koniec pieczenie. Widzę czasami jak żona się męczy :)

Opublikowano

Na dobrego chinola czeka się dłużej niż 20 minut, więc to raczej nie fast food. No chyba, że mowa o takim, co leży już zrobiony za szkłem i tylko nakładają.

 

W zasadzie, to dziś definicja fast fooda jest trochę ciężka do określenia. Dzisiejsze hamburgery w burgerowniach to nie jest już szybkie, tanie i niezdrowe żarcie.

Opublikowano

Kurde, ja to najdłużej to czekam z 10 min :<, ale wszystkie mają to do siebie, że za przysłowiowe 15 zł, dostajesz mega wypas porcję, którą się najesz, a nie jak w jakimś maku czy burdel kingu, że sama kanapka tyle kosztuje.

Opublikowano

Eee, nie za duzo tej obrobki cieplnej jak na takie delikatne pieczywo?

nie

Opublikowano

Dzisiejsze hamburgery w burgerowniach to nie jest już szybkie, tanie i niezdrowe żarcie.

 

No zawsze mnie to zastanawialo czemu hamburger w macu smierc a w burgerowni zdrowie. Jak w latach 90, gdzie tez mac smierc, ale mielony wsadzony miedzy zwykla bulke i do tego lisc salaty to juz fit.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.