Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi nie smakował Burgertata jak kiedyś ustawili się pod SSE w Krakowie - tyle korposzczurów z całej strefy ekonomicznej zamawiało żarcie, że pewnie robili po łebkach. Mój kotlecior był wtedy przesmażony na wiór, szary, zupełnie niesoczysty. Stąd awersja, ale kiedyś w bramie wieczorem był pyszny faktycznie.

Opublikowano

dobra postanowilem przyjac wyzwanie janka i tez dzisiaj w bk zawitalem. wzialem ojca, bo jest zawodnik jesli chodzi o duze porcje. nazarlem sie strasznie, jadlem ten double big king xxl o 13 i to byl moj pierwszy posilek, do teraz nic wiecej dzisiaj nie jadlem, teraz pije herbate. kocowke to juz ledwo, musialem zrobic chwile przerwy, popic i wcisnalem na sile ale bylem bez kitu pod korek i musialem dluzsza chwile posiedziec na miejscu. ciekawe jak sie on ma do tego slawnego mamuta w moa.

a ojciec zjadl tego hambuksa, obtancowal jeszcze frytki, dwa kubki pepsi i bez wiekszych emocji rzucil:

'PYCHA'  :sorcerer:

• Plusik 1
Opublikowano

ja wdupialem kiedys xtra long chilli cheese, czy jakos tak. nie smakowal mi za bardzo, bo nie lubie ostrego zarcia, ale po usunieciu papryczek dawal rade. chociaz... moze to dlatego, ze te papryczki to byly jalapeno, a nie chipotle?

Opublikowano

nie to co w  Wawie: Mak czy Kejefsi

no nie wiem, ostatnio w wawie burgerownie są co 100 metrów, naprodukowało sie tego strasznie dużo

No i co z tego jak szamasz burgery z MD i BK, a lody u Grycanek?

Opublikowano

jem różne burgery, w bk bylem ze 3 razy w tym roku, w maku może z 10. jadłem też prawdziwe z prawdziwych burgerowni, ale i tak najbardziej lubie swoje własne domowe

• Plusik 1
Opublikowano

Polecam z BK na doj3banie gdyby ktoś miał za mało po double kingu.

produkt-chilicheeseburger.jpg

Śmierdzi skarpetą ale smak wyborny.

jadłem wczoraj, mały kapec, ale smaczny, dobra przekaska przed steackhousem z podwojna wołowina i bekonem <3
Opublikowano (edytowane)

Byłem w biedrze po jakieś mięso na obiad. Bieda jak za PRLu, od dawna nie widziałem tak przetrzebionych lodówek - pewnie jeszcze dostaw w 2015 nie mieli. Była tacka karkówki 560g za 11 zł (drogo) i burgery BeefMaster - 400g za 7zł (czyli tanio jak na krowę). Rzekomo selekcjonowana wołowina 98% + przyprawy. Usmażę i dam znać czy to dobry patent, czy guwno obesrane.

edit:
Meh... puściło pół patelni tłuszczu, smak lekko mielonkowy. To ja już wolę "wyselekcjonować" w mięsnym kawałek pręgi czy łaty za 25zł/kg i poprosić o zmielenie.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

nie to co w  Wawie: Mak czy Kejefsi

no nie wiem, ostatnio w wawie burgerownie są co 100 metrów, naprodukowało sie tego strasznie dużo

Dokladnie, w promieniu 2 km mam ich ponad 10.

No ale probuj dalej, Pajdżi.

Opublikowano

Wzialem big king xxl w BK i du.py nie urywa. Mieso bylo soczyste i nie czulem "suchosci" kanapki, ale nie potrafie powiedziec czym to rozni smakiem sie od whoopera.

Inna kwestia jest, ze organizacyjnie mac >>>>>> bk, ilekroc tam jestem to zawsze maja burdel na kolkach. Nie wiem jak jest w tym na rynku, ale na grunwaldzkim nie ma systemu zamow/odbierz, ktory imho jest zaje.bisty.

Opublikowano

burgery BeefMaster - 400g za 7zł (czyli tanio jak na krowę). Rzekomo selekcjonowana wołowina 98% + przyprawy.

kiedyś kupiłem coś w tym stylu w lidlu, niby 98% mięsa, ale było suche i bez smaku, jakaś padaka

organizacyjnie mac >>>>>> bk

no to prawda, w maku prawie nigdy sie nie czeka, a jeśli już to chwile, w BK często musialem czekać na burgera, chociaż dzięki temu przynajmniej był ciepły

Opublikowano

Polecam z BK na doj3banie gdyby ktoś miał za mało po double kingu.

produkt-chilicheeseburger.jpg

Śmierdzi skarpetą ale smak wyborny.

jadłem wczoraj, mały kapec, ale smaczny, dobra przekaska przed steackhousem z podwojna wołowina i bekonem <3

Dobry jest też ten Rodeo z cebulowymi krążkami i sosem BBQ 

Opublikowano

No rodeo jest dobry w smaku, ale jest jakiś taki bardzo suchy i czegoś w nim brakuje. Jakiegoś warzywka? Nie wiem. Ja zawsze biorę chili i whoopera jr., mieszczę się poniżej 10 zł i jestem zadowolony. Oczywiście wtedy, kiedy chcę przekąsić na szybko. Gdy oczekuję konkretnej wyżerki, to raczej stawiam  na KFC.

Opublikowano

Dzisiaj najadłem się Macu za 22 zł. Zestaw Big Mac + Drwal. Jeśli chodzi o smak, to Big nie ma w ogóle startu do Drwala. Właściwie wszystkie standardowe buły z Maka kojarzą mi się z wakacjami '05, kiedy miałem okazję pracować w jednym z tych barów.

Opublikowano

bulki zmiekly gorzej niz w macu

miałeś kiedyś rozmiękłą bułke w maku? bo ja sobie nie przypominam, w maku burgery są tak suche że nie ma od czego rozmiękać bułka ;p

Opublikowano

Jak jest szybko dostarczone to wcale nie. Czasami nawet jedzenie z pudełka ma swój specyficzny urok, np podczas oglądania jakiegoś filmu w TV albo wieczorku z kąsolką.