kubson 3 189 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 z bbq sosow to najlepszy jest HP <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 18 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2015 Mowisz serio? Bo sos BBQ uwielbiam, ale jakos ciezko mam znalezc taki konkretny i kazdy, ktorego probuje, jest ok, ale czegos mu brakuje. Tego z Hewlett Packard chcialem wziac ostatnio, tylko sie zdecydowac nie moglem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Chłopie, to król sosów BBQ. Nie pamiętam tylko, który z nich jadłem, chyba jeszcze inny, takie biało-niebieskie opakowanie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 @figlarz mega serio, jak dla mnie to nie ma lepszych sosów bbq, kup sobie na początek zielony gwarantuje ze sie zakochasz A krupek pisze prawdopodobnie o brown sauce, dość specyficzny sos kwaskowaty, http://cdn.heinz.co.uk/~/media/HeinzCoUk/Media/Images/Products/Product%20Info%20Images/HER1200594%20hp_sauce_255_g.ashx?w=486&h=356&bc=white Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Tak, dokładnie ten Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 HP Honey BBQ - najlepszy sos ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Dobry ten HP,ale drogi s(pipi)ysyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Ten miecie również. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 jesli szukacie budżetowego bbq to polecam ragga ragga w piotrze i pawle, duża butla chyba 7,99zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 do czego używacie sosu bbq? ja nie jestem fanem i mało go używam, i w sumie nie wiem do czego by pasował (oczywiscie pomijając grilla ale niestety grilla rzadko robie ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 (edytowane) Nie polecam oszczędzać na sosie czosnkowym. Kupiłem ostatnio potwora w lidlu,duża butla 440ml za 3,49. Smak starego majonezu z nędzną przyprawą czosnkową i do tego konsystencja gilo-galaretki brrrr.Ten sosik jest GOTY Z tej półki cenowej(5ziko za 250ml) to chyba najlepszy,a na pewno sto razy smaczniejszy od tego Heinza to smakuje samym majonezem. @YanoDla mnie BBQ jest tak pyszczny,że wpieprzam go do każdego rodzaju mięsa i z frytami też jest git. Edytowane 19 stycznia 2015 przez Soban Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 do czego używacie sosu bbq? ja nie jestem fanem i mało go używam, i w sumie nie wiem do czego by pasował (oczywiscie pomijając grilla ale niestety grilla rzadko robie ) domowe pierogi z mięsem do mięsnych pizz też pasuje, ogólnie do mięcha :F Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Z tej półki cenowej(5ziko za 250ml) to chyba najlepszy,a na pewno sto razy smaczniejszy od tego Heinza jak dla mnie najlepszy sos czosnkowy to kielecki czosnkowy tak naprawde to nie sos tylko poprostu majonez kielecki z prawdziwym czosnkiem, i jest to jedeyny sos czonskowy jakim byłem naprawde zadowolony, wszystkie inne mniej lub bardziej jechały jakąś chemią i syfem. a to jest poprostu pyszny majonez z dodatkiem prawidziwego czosnku (widać drobinki) i naprawde moge go polecić Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 sos czosnkowy jest chyba najprostszym do zrobienia, więc w ogóle nie widzę sensu w kupowaniu go 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 pod warunkiem że ktoś ma na co dzień w domu jogurt albo śmietane, ja nie mam, zwłaszcza że te produkty mają dosyć krótką date ważności Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 My tu o sosach,a Yano z majonezem wyjeżdża xD Osobiście nie znoszę majonezu przez ten tłusty posmak jaki zostawia w ryju. Podobnie mam ze śledziami. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Mam tak samo, jedynie w sałatce warzywnej go toleruję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 My tu o sosach,a Yano z majonezem wyjeżdża xD to tylko dlatego że ten majonez kielecki czonskowy jest znacznie lepszy niż jakikolwiek inny sos czonskowy jaki próbowałem (z kupnych) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 jogurt 0% + zmielony czosnek + sól + pieprz + szczypta kopru = najlepszy sos czosnkowy na świecie, a nie te gów,na w słoikach obrzydliwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 Ja tam dodaję jeszcze majonez. Koffciam majonez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 19 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2015 w bk big king 4,95zł lub w zestawie za 9,95zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 20 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2015 jogurt 0% + zmielony czosnek + sól + pieprz + szczypta kopru = najlepszy sos czosnkowy na świecie, a nie te gów,na w słoikach obrzydliwe + odrobina sparzonych wczesniej ziol prowansalskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 20 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2015 Sos czosnkowy w słoiku...aż mi niedobrze na samą myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2015 Guernica wkleił kiedyś przepis na sos Michaelisa. Nie pamiętam składników, ale był dobry. Zresztą ja lubię czosnek, czosnek pasuje prawie do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 553 Opublikowano 22 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2015 Ostatnio nazwa "szybkie jedzenie" coś traci na znaczeniu. Pamiętam, że jeszcze będąc na studiach, gdy zamówiłem coś w Maku, to od zapłaty za posiłek, do czasu jego otrzymania mijało kilkadziesiąt sekund.Obecnie w niektórych placówkach otrzymuje się, ale numer, z którym udajemy się do innej, cyfrowej już, kolejki. W KFC lepiej nie jest. Niektóre dania otrzymujemy szybko, a na niektóre trzeba kilka minut czekać. Dochodzi to tego, że otrzymuje się na ogół część zamówienia.Co do tłuszczy, to sam trzymam dietę i walczę z żelastwem, ale nigdy nie nazwałbym soczystego hamburgera śmieciowym żarciem. Nie przepadam za owym określeniem. Wg mnie jest to smaczny posiłek, dwa tyle głodu jest na ziemi, że aż nie wypada tak się wyrażać.Rzecz jasna powinno się ok 0.7 gr tłuszczy na kilogram masy ciała spożywać. Zatem przykładowo ja, przy moim 88kg powinienem niewiele ponad sześćdziesiąt gr tłuszczy dziennie zjeść. Rzecz jasna dla gospodarki hormonalnej lepiej nieco więcej, niż mniej przyjąć, ale nic się nie stanie jak raz na jakaś czas będzie to trzycyfrowa wartość. Należy pamiętać by nie folgować sobie zbyt często, ponieważ wówczas ABS zmienia się w bojler - ale tu, kto co lubi przecież.Z ciekawostek - dwie parówki to ok 44gr tłuszczy, a podwójny Whooper aż pięćdziesiąt.Jeżeli chodzi o mnie, to z ff najbardziej smakuje mi klasyczny Longer z KFC. Nie jadam tam często, ale jak już, to zawsze kilka kupię. Na drugim miejscu niestety niewystępująca już hawajska tortilla z MC. Ananas świetnie się tu z mięsem komponował. Dobry jest tez słynny Big Mac. Reszta wedle uznania. Polecam spróbować Brazera. Jest smaczny, przy tym całkiem fit - ledwie 16gr tłuszczy przy sporej dawce białka. jogurt 0% + zmielony czosnek + sól + pieprz + szczypta kopru = najlepszy sos czosnkowy na świecie, a nie te gów,na w słoikach obrzydliwe + odrobina sparzonych wczesniej ziol prowansalskich. Można tez dodać łyżkę soku z cytryny. Daje niezły posmak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.