maciucha 11 638 Opublikowano 11 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2015 polecam showup Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 byłem wczoraj w maku, myślę sobie i puf zniknąłem ho ho ho nie ma nic innego w okolicy, to pojadę do maka i wezmę drwala, już przy wjeździe coś nie halo bo nie ma plakató z ofertą, jest jaki royal, wchodzę do środka i o drwalu ani widu ani słychu, są za to 3 różne royale z prażoną cebulką i bekonem - chyba im zostało dużo tego gówna po drwalach wziąłem royala z tym i generalnie royal jak royal, bekon to jest tam sztywny, symboliczny, cienki jak kartka papieru, bardziej wyróżnia się ta cała cebulka - wydałem około 10zł i nie było ani źle ani dobrze, chwilowy głód zaspokojony, kaca moralnego nie było że straciłem kasę więc chyba generalnie plus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 Ooo, podwójny McRoyal też jest <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 Jadłem tego Ćwierćfunciaka z bekonem i cebulką wczoraj. Najpierw myślałem, że dostałem bez bekonu, ale jednak się znalazł... takie kawałki tego dają xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 kurna przez bizona musze jechać do maka xD podwójny makrojal jest u mnie na podium jeśli chodzi o rzeczy z maka (oprócz niego drwal i bigtasty - niestety tego ostatniego nie widziałem od lat) ale chyba spróbuje tego z cebulą i bekonem, chociaż podówjny to kusząca rzecz. głównie go lubie bo dzięki takiej ilości grubego mięsa jest ono naprawde soczyste i znacznie lepsze niż większość suchych kotletów z maka Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 nie polecam, jak dla mnie bobby to jeden ze słabszych burgerów z "prawdziwych" burgerowni jakie próbowałem. jest tańszy niż większość ale to odbija sie na jakości, poprostu jest nijaki w smaku, taki troche lepszy fast food. lepiej jednak zapłacić te 5zł i mieć świetnego burgera a nie takie pół środki - jeśli masz wybór to idz gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 podwojny jest suchy jak wiory lol Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2015 bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc. Burger Stacja na Zaspie, albo Classic w Oliwie. W tym puerwszym nie jadłem, ale znajomi chwalą, a w drugim jadłem i polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 Narobiło sie tych burgerowni w Gda. Na samej Długiej na starym miescie sa 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 Zapiekanki już były, pizze były, kebaby były, teraz są burgery, ciekawe co będzie następne może jakiś fast food z dalekiego wschodu... Kiedyś czytałem, że powoli zbliża się do nas moda na koreańskie żarcie typu fast, ale ani widu ani słychu póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 Jest jakieś Asia2Go czy coś, oraz budki wydające smażony makaron (błech). Ale w sumie ciekawa byłaby taka alejka azjatyckich ramenów, nudli, pieczonych wieprzowinek jak w Yakuza. Jadłby. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 bobby burger jest ok? jakis czas temu otworzyli w gdansku i mialem sie wybierac ale w koncu sie nie wybralem. nie podoba mi sie ze to sieciowka i moga nie wkladac wystarczajaco duzo serca w te bulki. jako ze jutro walentynki musze sobie zasadzic jakiegos konkretnego hambuksa i nie moge sie zdecydowac gdzie uderzyc. Burger Stacja na Zaspie, albo Classic w Oliwie. W tym puerwszym nie jadłem, ale znajomi chwalą, a w drugim jadłem i polecam. zapomnialem o tej burger stacji. fajnie ze jest przy skmce czyli po drodze to wstapilem. bardzo dobre, rowniez polecam. co prawda troche sobie zycza, ja sie szarpnalem i wydalem 31zl (20zl burger 'sopot' - mieso, salata, 2x ser, 2x bekon i czipsy, 6zl frytki i 5zl cola) ale warto chociaz bardziej najadalem sie w surfburgerze i to jest nadal dla mnie nr1 w trojmiescie ale chcialem czegos nowego. poza tym ze dobra bulka byla to jeszcze mila obsluga i calkiem fajny lokal, spoko miejscowka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 (edytowane) A ja przy okazji odwiedzin w Warszawie, zostałem zaciągnięty przez znajomych na vegan burgera (trochę lipa, miałem ochotę na prawdziwe mięso) i trafiłem do lokalu krowarzywa. Zamówiłem wariant z cieciorki za 13,50zł z sosem pomidorowym i majonezem. I powiem, że całkiem niezły ten burger, dość spory, ale nie zapycha jak mięso. Podobno burger z dodatkiem trawy cytrynowej (niestety, nadal warzywny) gniecie jaja i jest super. Na uwagę zasługuje też... JADALNY TALERZ. Dostaliśmy burgery, kumpela mówi "talerz też możesz oszamać". Ja mówię "ta, jasne". Zjedliśmy, gadamy, patrzę, a ona odrywa kawałek talerza i faktycznie zaczyna go jeść. Okazuje się, że jest robiony z otrąb pszennych. Mocno sprasowanych, ale faktycznie, da się to przegryźć. Hipsterstwo na maksa, ale całkiem w porządku. Tak wyglądała całość: Edytowane 14 lutego 2015 przez Szwed Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 O tych talerzach dziś na wykopie było http://natemat.pl/132999,na-mace-by-zbankrutowal-wiec-wymyslil-talerze-z-otrab-mlynarz-z-zambrowa-bedzie-znany-na-calym-swiecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 dajcie dobry przepis na miecho do burgerow, szukam czegos nowego Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 sół, pieprz, czosnek, mix przypraw/ziół, dwa jajka taki bez kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) Po wuj jajka, babcine kotlety mielone się zrobią, a nie burgery.edit: DOWUT: http://bookmeacookie.pl/jak-usmazyc-idealnego-burgera-niezawodne-moo-moo-radzi/ Edytowane 15 lutego 2015 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 dokladnie jajko niszczy smak miesa i czesto przypomina sznycle xD ja czasem dodaje do miesa lyzke musztardy pelnoziarnistej Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 a rob sobie jak chcesz, kazdy ma swoj przepis, ja sie nie bawie w jedyny jeden sluszny biblijny przepis z akredytacja macierewicza probowalem rozne, taki mi odpowiada, nie wiem co jadl raven, niech je co chce Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 (edytowane) Czyżbyś był z Małopolski? :] Tylko tutaj spotkałem się z określeniem "sznycle" na mięso mielone. Sznycel to po mojemu zawsze był "jednolity" kotlet w panierze (z utłuczonego kawałka mięsa).edit: up. No to spoko, ja polecam do mielonego jeszcze dodać gotowany ryż i zawinąć w kapustę. Najlepszy przepis na burger! Edytowane 15 lutego 2015 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 mi jajko pasi, lepiej sie wtedy formuje placki z miesa, jak ktos chce sama wolowine recznie zmielona na miejscu to niech idzie do mumu teraz mozemy wyliczac ktore burgerownie robia mieso z cebula w srodku a ktore nie, z jajkiem lub bez jajka, smaza na tluszczu albo bez tluszczu, ktore do miesa dodaja sol i pieprz, a ktore posypuja solą i pieprzem miesą na zewnątrz w trakcie lub po smazeniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 bizon to tylko kawałek pie,rdolonego jajka a ty walczysz jakby obrazili ci matkę Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 tu nie chodzi o walke, tylko zawsze ktos wyskoczy z jedynym prawilnym przepisem co jest samo w sobie po prostu idiotyczne, podobnie jak pizza tylko z południa włoch Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Słyszałem, że lubisz burgery z burakiem, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.