Yano 3 697 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 sos był fajny ale ryż zamulał smak tak bardzo ciężko sie było cieszyć sosem. mogłem olac ryż ale wtedy miał bym do zjedzenia tylko 4-5 malutkich kawałków kurczaka (jak 1/3 wielkości sctripsa) a jednak chciałem coś zjeść a nie wyjść głodny Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 jadlem to chinskie cos w kfc, jak na zlosc kfc bylo obok chinczyka-chinczyka ktory patrzyl na mnie z mina jak nioslem to do stolika i mial racje bo to zwykly ryz z jakims drobnym kawalkiem kurczaka, strata kasy i malo zarcia w porownaniu do innych zestawow cos jak qrito, niby dobre ale daja tego tyle co kot naplakal Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 No to dobrze Toudi mówi że po co ryż brać, można same kawałki kuraka - wincyj mięsa, wincyj radości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 Yano, będziesz musiał zacząć wstawać skoro świt ;f http://www.mcdonalds.pl/mcmuffin-farmerski-za-darmo/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 860 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 Już wyobrażam sobie co będzie sie działo w tych makach rano. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2015 O ja pitole, w co oni się wpakowali... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Yano, będziesz musiał zacząć wstawać skoro świt ;f http://www.mcdonalds.pl/mcmuffin-farmerski-za-darmo/ nie ma bata. tego śniadaniowego badziewia nie tykam, i tym bardziej nie mam zamiaru wstawać z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Te śniadaniowe rzeczy to jedne z najlepszych co jest w maku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 śniadania w macu to piekło nie jedzenie, tak parszywych tostów nawet w szpitalu nie podają Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Albo jajecznica z maca ohh good co za syf. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Mcmuffiny są boskie przeciez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 (edytowane) ja tam nie widzę w ofercie dla siebie nic poza kawą i jogurtem z musli, ta szynka i te jajo są takie parszywe, że nawet na tym fotoszopowym zdjęciu mnie wykręca. no i woogle dla mnie to nazizm że nie można rano kupić burgera tylko czekac do tej 10 bo wtedy menu sie zmienia. co to za pomysł z doopy? są jakieś przepisy regulujące, że do 10 rano zakaz sprzedaży tłustego żarcia? Edytowane 13 czerwca 2015 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Tak mi się od razu skojarzyło http://m.youtube.com/watch?v=XkwQ6EjLdMQ Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2015 Jadlem drugi raz tego chinskiego kfc. Tym razem bez ryżu. Kawalki kurczaka z sosem są spoko. Chociaż stosunek ceny do ilości bardzo slaby. Wychodzi na to ze polanie stripsow sosem prawie podwaja cene żarcia Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Wiadomo jestem mięsożercą, ale ostatnio zastanawiam sie czy nie spróbować Falafela (no wiecie.. to dla kochających inaczej) zjadliwe to to? Jakiś czas temu zaszlachtowali turasa u nas w mieście i nie mogę dobrego kebsa dorwać nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Falafel jest rewelacyjny. W ogóle jak dla mnie większość dań wegański-wegetariańskich to pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Podpisuję się. Kocham mięso ale falafela też można ze smakiem zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) OKEJ. Ale jak coś sie z moją orientacją zmieni albo zaczną sie ze mnie śmiać to znajde Was. Edit. I wyrvcham. Btw. to jest kotlet z grochy czyż nie? Edytowane 14 czerwca 2015 przez Plamek Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Z ciecierzycy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) plamek przeszedłeś na zła strone mocy Edytowane 14 czerwca 2015 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Ostatnio jakoś w ogóle nie mam parcia na fast food, a na KFC zawsze miałem smaka. Już nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłem. Jedynie raz na 2-3 tygodnie jestem w Subwayu. 200m od mojego domu otworzyli jakąś nową burgerownię i też jeszcze nie sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Falafel jest dobry, byle nie był oszukany, a potrafią robić np. z dużej ilości bułki tartej.. Najlepszy jest z mieszanki ciecierzycy i bobu, nieraz robię w domu, ale ciężko bób suszony dostać u nas, więc z samej ciecierzycy. Wbrew pozorom nic trudnego zrobić samemu: cieciorkę moczymy przez 24 godziny, potem mielimy (nie gotujemy!) z cebulą, czosnkiem, kminem, solą, pieprzem, kolendrą, pietruszką, chili, szczyptą kardamonu i cynamonu oraz łyżką sody oczyszczonej. Ważne żeby złapać odpowiednią konsystencję, nie za bardzo żeby się nie zrobiła pasta ani nie za grubo żeby po usmażeniu nie były twarde. Wstawiamy na godzinę do lodówki, wyciągamy, na patelni grzejemy olej, formujemy jedną testową kulkę wielkości moreli i wrzucamy na olej. Powinno się ok 7-10 minut smażyć. Jak nam za szybko się smaży to trzeba zmniejszyć temperaturę. Jak jest za suchy to dolać że dwie łyżki wody, jak za twardy to znaczy że za grubo zielony, jak za miękki i się rozpada to ze dwie łyżki mąki. Serwujemy w picie z sosem czosnkowym, kapustą, pomidorem, czymś ostrym i sosem tahini (pasta tahini rozmieszana z wodą). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Moze byc cieciorka z puszki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 Nie, ta z puszki jest już ugotowana i ma w sobie za dużo wody, jak ją zmiksujesz to dostaniesz hummus zamiast bazy na falafel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2015 oczywiscie ze moze byc tylko trzeba dobrze odsaczyc, czesto do cieciorzycy z puszki dodaje sie puszke fasoli np czerwonej i np dorzucic lyzke maki ( wiadomo sucha cieciorzyca jest lepsza) i nie ma sensu dodawac sody oczyszczonej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.