Skocz do zawartości

Fast food


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co najlepsze w MOA w krakowie?

Patrz co mają jako burgera specjalnego, często są niezłe opcje (z krewetkami, Man Burger z ilością mięsa i bekonu na trzy osoby, indyjski etc.). Z tych standardowych polecam jagnięcinę i warto spróbować tego z burakami.

Opublikowano

Tak, burak i ananas to sa kultowe konfiguracje i kazdy z forumowiczow jesli idzie do MOA to musi z automatu je zamowic + recka na forum bo to chyba taka tradycja troche.


Wczoraj wpadlem na szybko do kfc, ta mina grubasa siedzacego obok, ktory zamowil za prawie 20 te male chinskie pudeleczko i widelec a ja big boxa z frytkami, 8 kurczakami i piciem o jezu ale go oczy piekly myslalem, ze sie rzuci na mnie i mi zabierze.

 

Te nóby lykajace slabe nowosci tacy piekni

Opublikowano

Po buraka i ananansa odsylam do mojej recenzji :lapka: W skrocie - gdyby nie wielkosc burgera i fakt, ze ciezko sie go jadlo to polaczenie smakowe niezgorsze. W sumie o jagniecinie z jogurtem tez pisalem i ten sos jogurtowo-mietowy(?) to jest nadal dla mnie zagadka.

 

 

A jadlem ostatnio w wawie w republika burger i do moa nie bylo nawet startu. Mniejsza bula, gorsze mieso, cenowo tak samo. Krakusy mialy racje, ta ichnia burgerownia jest serio taka dobra.

Opublikowano

To trzeba było iść do Barn Burgera, jak byłeś w wwa. Zamówić Heart attack i być spełnionym

dokładnie to miałam pisać. był w Warszawie i nie odwiedził najlepszej burgerowni, tylko jakiś szajs. ŻAŁUJ TYPIE

Opublikowano

 

To trzeba było iść do Barn Burgera, jak byłeś w wwa. Zamówić Heart attack i być spełnionym

dokładnie to miałam pisać. był w Warszawie i nie odwiedził najlepszej burgerowni, tylko jakiś szajs. ŻAŁUJ TYPIE

No przeciez napisalem, ze zaluje, tej.

Opublikowano

ja kiedyś bardzo lubiłem tą pizzerie

http://www.fratelli.eu/

 

nawet pracowałem tam chwile 12 lat temu

ale ostatnio byłem w niej ze 3 lata temu więc nie mam pewności jaki ma obecnie poziom (chociaż wcześniej przez wiele lat był bardzo dobry)

 

jednak każdy ma inny gust i w sumie ciezko polecić z całkowitą pewnością

Opublikowano

wystarczy polecic sprawdzony lokal, gdzie daja normalne cienkie ciasto i serem bazowym jest prawdziwa mozarella a nie kolejna pizzeria opalana drewnem i butelkami po napojach robiaca pizze na serze gouda

Opublikowano

wystarczy polecic sprawdzony lokal, gdzie daja normalne cienkie ciasto i serem bazowym jest prawdziwa mozarella a nie kolejna pizzeria opalana drewnem i butelkami po napojach robiaca pizze na serze gouda

ta co dałem ma dobre cienkie ciasto i mozzarelle jeśli na tym ci zależy

 

reszta jej walorów jak dla mnie też na wysokim poziomie (przynajmniej jak ostatnio tam byłem)

Opublikowano

zobaczymy jak wyjdzie, czy bede na 2 dni czy na 3 to sprobuje ogarna neapolitanska i tradycyjna od yanusza + oczywiscie barn

 

czekam tez na inne propozycje warszawiakow, bo nie ukrywam, ze ta od yano w ktorej byl 3 lata temu no to nie jest liderem zestawienia, zobacze jeszcze na sfp.pl moze tam jest jakis ranking

Opublikowano

btw, w Stuttgarcie znalazłem sobie taka pizzerie prowadzona przez Włochów, spodobal mi sie klimat, wylewalo sie wrecz jesli chodzi o nastroj i ludzikow jak w młodych latach Vita Corleone w Godfather2. Karte i zarcie serwowal sam wlasciciel, typowy sycylijczyk i fajnie nawijal przez telefon i chyba ze swoim ojcem, ktory mial z 90 lat i siedzial na sali na tronie jak jakis Don Vicenzo Canaglia.

 

Tak czy siak, zamowilem pizze, dostalem, chcialem jakis osobny sos pomidorowy do tego to ku rwa typ jaki wyklad zrobil, ze "no no cos cos tam, chyba po wlosku you focking stupido or sth" oczywiscie zapomnij ze sie z nim dogadasz po angielsku, typ kilka slowek tylko na krzyz, dobrze ze roaming potanial w UE to szybko zrobilem translate w telefonie co mu powiedziec".

 

Musialem lagodzic sytuacje ze "komendatori komendatori bene molto bene prosze nie zabijaj".

 

Potem przyszla jakas italiano familia i fajnie sie ich ogladalo.

Opublikowano

 

wystarczy polecic sprawdzony lokal, gdzie daja normalne cienkie ciasto i serem bazowym jest prawdziwa mozarella a nie kolejna pizzeria opalana drewnem i butelkami po napojach robiaca pizze na serze gouda

https://www.facebook.com/MakaiWoda

 

tu o, zaje.bista. no i mozzarella bufala domyślnie jako baza

+1. Bardzo smaczne placki i to co ce(pipi)e dobrą pizzę - składniki wysokiej jakości i prostota.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...