Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

postanowiłem spróbować dziś tak zachwalanego przez Yano big tasty becon w MC. Spodziewałem się czegoś WOW, a tu zwykła śmierdząca guma z plasterkiem bekonu na spodzie, nie wyróżniająca się kompletnie niczym spośród reszty gumowego shitu. Mocno żałowałem wydanych pieniędzy, bardzo mocno, ciągle żałuję.

Ten cały drwal to kupa, a ten tasty to już w ogóle padlina. W drwalu jest chociaż ten śmierdzący ser czym wyróżnia się od reszty. No nie rozumiem fenomenu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

postanowiłem spróbować dziś tak zachwalanego przez Yano big tasty becon w MC. Spodziewałem się czegoś WOW, a tu zwykła śmierdząca guma z plasterkiem bekonu na spodzie, nie wyróżniająca się kompletnie niczym spośród reszty gumowego shitu. Mocno żałowałem wydanych pieniędzy, bardzo mocno, ciągle żałuję.

Ten cały drwal to kupa, a ten tasty to już w ogóle padlina. W drwalu jest chociaż ten śmierdzący ser czym wyróżnia się od reszty. No nie rozumiem fenomenu.

Makdonald powinien uprzedzać tak klientów.

Edytowane przez 2razyjot
Opublikowano (edytowane)

Też wczoraj tego emsi rojala tasty bacon przytuliłem i lipa, czegoś tak niewyraźnego, pozbawionego charakteru dawno nie jadłem. Do tego się rozpier/dala z nadmiaru sosu, równie niewyraźnego jak cała reszta.

Edytowane przez Tokar
Opublikowano

Teraz w ogóle jakaś komercjalizacja i Makdolany czy Kejefsi. Pamiętam jak dziś, jak 16 lat temu na osiedlu raczyłem się wyjebaną KNYSZĄ Z KOTLETEM od ulubionej grubej blondyny z budki na przystanku tramwajowym w Pilczycach we Wrocławiu. Epicki smak tak niepowtarzalny dzisiaj. Nie było reklam w tv i chuj wie czego w internetach bo miała go zamożna elita. A mimo to we Wro każdy wiedział, że najlepsza Knycha na PKP w konkretnej budce i od grubej na Pilach. Przepraszam ale musiałem wam pozrzędzić. Hejtujcie do woli ale te dzisiejsze fast foody to lipa w porównaniu z rzemiosłem jaki odpierdalała pani z budki z fast foodem!!!!! Jak ona wkładała kotleta w bułę i do mikrofali, później "dzyń" i aż człowiek głowę za małolata wsadzał głowęc przez okienko i patrzył ile dziś napcha do buły warzyw  a blondynka nie szczędziła i jak była na zmianie to chuja we wsi nie było. Budkę zburzyli i postawili Lotto. Dworzec zmodernizowali. Knysze są do dziś. Ale smaku tamtych lokali nie da się odtworzyć. Szczególnie jak człowiek z baletów z Rynku pełzał na Berzę by zjeść knychę i 245 pojechać do domu. Dziękuję i pozdrawiam Dolny Śląsk. :*

• Plusik 2
Opublikowano

Tak wygląda bułgarski fast food:

5pSJKCP.jpg

Budki z takim zaopatrzeniem można znaleźć w każdym mieście na niemal każdym rogu, jest to bardzo popularne jedzenie na szybko. Do wyboru: puszysta bułka z serem, puszysta bułka z innym serem, puszysta bułka z dwoma rodzajami sera, puszysta bułka z mięsem i serem, bułka z parówką, ciasto (podobne do francuskiego jednak zawsze mokre i miękkie od tłuszczu) z serem, ciasto z innym serem, ciasto z dwoma rodzajami sera, ciasto z mięsem i serem, oraz ciasto z ciastem. Oczywiście wszystko, mimo, że wygląda i smakuje tak samo, ma swoją osobną nazwę . Jest też wyrób pizzopodobny w wariacjach: z serem i mięsem, z serem i serem oraz z serem, mięsem i ogórkami konserwowymi.

Pozdrawiam.

• Minusik 1
Opublikowano

Te wszystkie specjały z Bułgarii mają jedną wadę - są obrzydliwie tłuste. Nawet zwykła bułka na słodko potrafi ociekać olejem. Warto spróbować wersji z serem i mięsem, ale ostrzegam, albo dobrze przepić albo będzie ciężko na żołądku.

Opublikowano

Moze to tak specjalnie z tym tluszczem zeby mozna bylo zaczac ostro pic w dowolnym momencie, nawet po zjedzeniu drozdzowki.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no fajnie, może i bym spróbował czegoś bardziej wyszukanego ale nie mogłem wytrzymać tego ich stylu nawoływania do knajp, sklepów, co 10 metrów ktoś zaczepia i nawołuje. Dlatego kebab w rękę i widzą, że żrę to przynajmniej ci od szamy nie nawoływują a ci od sklepów też mniej bo boją się, że uwale towar sosem. Ale z frytami 1szy raz spotkałem kebsa, w Polsce tak nie podają.

Edytowane przez michu86-