milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 macdonald > idealny xD Wujek, ja iem ze to temat o ff, ale jadłes kiedyś burgera na którego sie czeka 10 minut? Możemy sobie ustalać hierarchie burgerów w Macu, ale to nadal jest jedna i ta sama liga. Marzy mi sie dobra burgerownia z parkingiem i laską w fartuchu która przynosi zamowionego burgera w okienku. Wtedy nawe bym nie zajechał do MC. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Jadłem ale cały czas rozmowa była o kanapce Maestro bo pisałem recenzję tej kanapery na poprzedniej stronie. No i ja o tym generalnie. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Marzy mi sie dobra burgerownia z parkingiem i laską w fartuchu która przynosi zamowionego burgera w okienku. Wtedy nawe bym nie zajechał do MC. Mc donalds powstal i zdobyl slawe wlasnie dlatego, ze model wyzej sie nie sprawdzal. Polecam film "Founder" z Keatonem. Do prasowania jak znalazl. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 bobby burger to jeszcze poziom McD czy już wyżej? strasznie mi smakuje, tylko małe strasznie :/ Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Bobby gunwo podobne no i małe tak jak powiadasz. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 macdonald > idealny xD Wujek, ja iem ze to temat o ff, ale jadłes kiedyś burgera na którego sie czeka 10 minut? Możemy sobie ustalać hierarchie burgerów w Macu, ale to nadal jest jedna i ta sama liga. Marzy mi sie dobra burgerownia z parkingiem i laską w fartuchu która przynosi zamowionego burgera w okienku. Wtedy nawe bym nie zajechał do MC. Billy's w Gdańsku, ale bez tego parkingu. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 niesamowite kubki smakowe Nie ma tu nic niesamowitego. Bajgiel to jedyna rzecz, którą mogliby sprzedawać w normalnej burgerowni i chodziłbym na to. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 (edytowane) Koło kąpieliska na Królewieckiej 70 we Wro postawili food trucka. Na miejscu do zjedzenia goloneczka z grilla, kiełbasa no i burgery z 3 rodzajów mięsa. Wbofercie mieli też lody. Zamówiłem małe fryty z sosem bbq i bułę z wołowym wariant łagodny. Miejscówka mało atrakcyjna, blisko Biedronki obok parkingu, w pełnym słońcu - brakuje jednak cienia. Po 10 minutach z zegarkiem w ręku dostałem zamówienie. Upał jednak mnie pokonał i postanowiłem zjeść w domu, 5 minut drogi i konsumpcja. :D Za 5 zł frytek dostałem tyle, że nie przejadłem. Usmażone bardzo dobrze, nie czuć tłuszczu, nie przesolone, sos bbq ok. Kanapka kosztowała 15 zł, kotlet grubości macroyala jednak większa średnica. W środku obok majonezu i musztardy znajdziemy sałatę, pomidora, kiszonego ogórka, czerwoną cebulę. Klasyka, która smakuje poprawnie a z frytkami za łączną cenę 20 zł tworzy solidny obiad. Locofood to taka 4- w skali szkolnej. Poprawna robota ale bez przebłysku geniuszu. Uwaga na bułkę, zawartość lubi się wysmyknąć. Minus w ocenie za brak cienia, siedzenia z palet ale pociągnięte olejną farbą więc nie bójcie się drzazg. Są też poduchy i miła obsługa. :) Tak, na zdjęciu jest wiatrak. Edytowane 9 lipca 2017 przez wuJJek Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Zjadłem dziś w Maku Maestro z serem. Dobry jest, nie ma zastrzeżeń poza jednym. Otóż, mogli wymyslić inny sos do niego, bo niby musztarda i ketchup jest ok, ale mogli się popisać w tej kwestii czymś innym. No i słabo, że nie można go wziąć z tymi nowymi frytami pieprz-cebula, tylko zwykłe patyki. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Muszę tego na ostro maestro spróbować jeszcze koniecznie. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 A jest jakiś na ostro? Drugi to był ten z warzywami na bogato. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 No w Macdrive baba mówiła, że ten drugi wariant to na ostro bardziej. Ten z serem z perspektywy czasu syty ale trochę mdły. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 No właśnie, bo ten sos mogliby jakiś ciekawszy dać. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Przestancie nazywac keczup i musztarde sosem ;/ Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Ale jeszcze na pewno szklanka w gratisie na plus, taka oldschoolowa się wydaje, szersza niż zwykle dawali. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Szklanki dajo do powiekszonych zestawow. Mozna maestro powiekszyc? I cieszy, ze w koncu jakis inny model niz te ze zwezanym dolem albo w ksztalcie puszki. Tylko co z tego jak znow sie nakupi i beda lezaly odlogiem. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 No teraz to mi dałeś zagadkę trochę, bo powiedziałem, że chciałbym z tymi frytami nowymi, a pan powiedział, że w tym zestawie nie można, czyli tak jakby wyszło na to, że nie powiększyłem, a szklankę dostałem. Napój też miałem normalny. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Za te cene to sie nie dziwie, ze szklanke daja. Mozliwe, ze w promocje wchodza powiekszone + specjalne/sezonowe zestawy. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 No, w sumie, w Maku nic nie jest w korzystnej cenie, bo za tę cenę już jest burger, jak wcześniej wspominano, ale warto było wspominać. Takie nowinki pokazują, że Mak u nas chyba przejął się konkurencją i falą popularności prawdziwych Burgerów. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Szklanki dajo do powiekszonych zestawow. Mozna maestro powiekszyc? Nie można. Sprawdzone info. Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Takie nowinki pokazują, że Mak u nas chyba przejął się konkurencją i falą popularności prawdziwych Burgerów. A to juz dawno. Przeciez wprowadzil opcje kompozycji swojego wlasnego burgera chyba z dobry rok temu. Ostatnio mozliwosc dorzucania dodatkow do standardowych kanapek. Po drodze jakies bajgle i maestra. Nawet ci zestaw do stolika przyniosa. Nie zmienia to jednak fatku, ze to wciaz recykling tych samych skladnikow, tylko w innej konfiguracji z mala wariacja na temat bulki, czyli jakby sie nie starali to i tak wiekszosc burgerowni ich wciga du.pom. Jak ktos idzie do maca z haslem "chce sie napchac" i kupuje cos >18zl, to jest to totalnie pozbawione sensu zdaniem skromnym mym. Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 10 lipca 2017 Opublikowano 10 lipca 2017 Serio tak daleko macie od maka do innej burgerowni, że jecie ten szit? Rozumiem jak sie jest w drodze, na dworcu mak to kawa i kanapka jak sie jest glodnym ale żeby iść tam specjalnie i wydać 18zł za kanapke? No ku.rwa xD Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 10 lipca 2017 Opublikowano 10 lipca 2017 w warszawie łatwiej o dziewice niż o dobrego burgera Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 10 lipca 2017 Opublikowano 10 lipca 2017 pisze to typ, co ma barn burgera w mieście :< jak nie doceniasz, to oddawaj! Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 10 lipca 2017 Opublikowano 10 lipca 2017 Serio tak daleko macie od maka do innej burgerowni, że jecie ten szit? Rozumiem jak sie jest w drodze, na dworcu mak to kawa i kanapka jak sie jest glodnym ale żeby iść tam specjalnie i wydać 18zł za kanapke? No ku.rwa xD Mnie tam ostatnio smakuje Mak. Poza tym, w okresie letnim te burgerownie są tak zaje.bane ludźmi, przynajmniej w Gdańsku, że na bułę się czeka tyle, jakby co najmniej krowy na zapleczu ćwiartowali na bieżąco. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi