Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko co z tego ze promocje. Jesc go.wno bo tanio? No chyba sie nie oplaca tak czy inaczej.

Zapomnialem o tej sieci xD Kiedys faktycznie jakos robila. Byly 3 sosy do zestawu, ta ich smieszna pusta bulka. Ale to w czasach przed gyrosowych. Teraz dobry gyros to 14-16zl a ich szorma juz wtedy 18-20zl kosztowala. Ile teraz te psie rzygi kosztujo?

Opublikowano

Tylko co z tego ze promocje. Jesc go.wno bo tanio?

A to jakas nowość?

Chociaż teraz sobie przypominam, że ze 2 lata temu jadłem w Sphinxie bardzo dobrą karkówkę.

Opublikowano

http://kfc.pl/menu/nowosci/

Niezłe, trza będzie stestować.

Zjadłem te pepperoni. Bardzo smaczne. Fajny GORONCY sos, dobre pepperoni, fajne przyprawy na wierzchu, dużo sera. Obok Mega Pocketa chyba jedyna zjadliwa rzecz w KFC.

Ale grandera i hotwingsy to ty szanuj

A co do tej ich niby piccy to calkiem fajna. Tez chcialem peperoni ale cos poyebali i dostalem ta druga. Normalnie bym sie upomnial ale bylem taki glodny ze z rozpedu juz polowe oyebalem zanim sie zorientowalem :/

Opublikowano

Tylko co z tego ze promocje. Jesc go.wno bo tanio? No chyba sie nie oplaca tak czy inaczej.

Zapomnialem o tej sieci xD Kiedys faktycznie jakos robila. Byly 3 sosy do zestawu, ta ich smieszna pusta bulka. Ale to w czasach przed gyrosowych. Teraz dobry gyros to 14-16zl a ich szorma juz wtedy 18-20zl kosztowala. Ile teraz te psie rzygi kosztujo?

No własnie cena jest poyebana, bo za sharme musisz dac 32 zł, a za 19 masz lepszego kebapa na talerzu.

Opublikowano

32? Co ku.rwa? xD Za 32zl to w dinette jest wyje.bane danie z masa smakow i tekstur. Mozna sie poczuc jak u amaro. Cena tak samo pojechana jak za maestro w macu. 32zl nie wierze xD

Opublikowano

dawno sie nie interesowalem sphinxem ale w czasach jak byl jeszcze w chorzowie to takich szalenstw cenowych nie bylo, abstrakcyjny poziom cenowy obecnie patrzac na to co oferuje

north fish spox, lubie tunczyka wiec ich tuna burgery wchodza jak maselko

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że sphinx zawsze dużo kasował.

Jak byłem biednym  studentem to wolałem wziąć dziewczyne do lepszej  restauracji i wydac to samo  co za frytki i  cole w sfinksie. Sphinx jak pisał olszmitz atakowal  zawsze dobrymi miejscowkami,  do tego wygląd  i klimat znacznie wyzszy niż zarcie.

btw:

w Poznaniu był kiedyś Sioux,  robili  przepyszne hamburgery,  mieli chyba klimaty  amerykanskie,  steki  itd.  To była sieciówka ogolnopolska, czy tylko  w Posen?

Edytowane przez milan
Opublikowano

We wro byla jeszcze Piramida. Nie wiem czy ktos pamieta. Taki sfinx ale kelnerkami byly same baby. Tez byly szoarmy i inne wynalazki. Ale to bylo z dekade dobra temu, gdzie 20zl za talerz frytek miesa i surowek byl w miare do przelkniecia. Dzisiaj 32zl za to samo co przed 10 laty w konfrontacji z tym co w gastronomii pojawilo sie na ulicy i nie tylko, to jest ponury zart. Ostatnio Sfinx z Arkad Wroclawskich wyje.bal i otworzyl sie na dworcu pkp. Wiec z tymi miejscowkami moze byc prawda. 

A propos ffodow. W macu sa kupony. Niezle wyglada opcja 30zl za dwa zestawy z podwojnymi kanapkami.

Opublikowano

dokladnie jak pisze mejm - ja sie zatrzymalem na sphinxie za 20zl i to w porownaniu do tego co mozna bylo wtedy kupic na ulicy bylo jeszcze znosne, teraz to jet jakas abstrakcja, jeszcze te ceny browarow, za to serio mozna sie zayebiscie i na poziomie najesc gdzie indziej

Opublikowano

w Poznaniu był kiedyś Sioux,  robili  przepyszne hamburgery,  mieli chyba klimaty  amerykanskie,  steki  itd.  To była sieciówka ogolnopolska, czy tylko  w Posen?

Teraz doczytalem. Tylko posen. We wro nigdy nie bylo, a jak przyjezdzalem do kumpla z pozka to mowil "chodz do siuksa bo tego nigdzie nie masz".

Opublikowano

Pamiętam te kebabburgery z pysznym  mocno przyprawionym  mięsem, i  gorącą cebulką smażoną, na to mnostwo  dobrego sosu, ale to było zayebiste.

Opublikowano

Jest Sioux w Krakowie. W miejscu piramidy we Wro był niedawno jeszcze fit buffet z całkiem dobrym jedzeniem na wagę, ale chyba też zamknęli

• 2 tygodnie później...