Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 A potem zdziwieni ludzie, że się jacyś freeganie porodzili. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Kiedyś w podgrzewaczu trzymało się gotowe kanapki teraz mięso robi się na zapas i podgrzewa ot cała różnica. Jeśli ktoś myśli że dzięki temu poprawiła się jakość serwowanego żarcia to sorry nie ten adres. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Jakość serwowanego w żarcia w fast foodach No po prostu made my day Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 34 minuty temu, Matriks_1111 napisał: Nie godzinę tylko kilka-kilkanaście minut Teraz jest tak, że robią zamówienie na bieżąco i jeżeli ktoś się pomyli/zrobi za dużo, to idzie do kosza - żadnego przetrzymywania na podgrzewaczu Godzina. Wiem co mówię, ponieważ tam pracowałem. Ale to był 2004 rok. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 No właśnie ja mówię z doświadczenia osób, które w Mc pracowały w latach 2012-15 oraz tych, które gdzieś tam udostępniają jakieś informacje na bieżąco Tak czy wspak - żarcie w jakimkolwiek fast foodzie to syf i trzeba się z tym pogodzić - ich burgery nie leżały nawet koło prawdziwego posiadacza tej zacnej kompozycji mięsa, bułki i dodatków Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Prędzej cię zrobią w (pipi)a w jakimś prywatnym lokalu, niż w sieciówce, bo tam są za duże restrykcje dotyczące produktów. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 No ja sobie nie przypominam, żebym kiedykolwiek miał na przykład biegunkę po Maku, bo te żarcie jest tak wyjałowione i bezpłciowe. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Mówiąc syf nie mam na myśli tego, że się czymś zatrujemy, a raczej wartości odżywcze tego co w tym się znajduje Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 14 minut temu, Matriks_1111 napisał: Jakość serwowanego w żarcia w fast foodach No po prostu made my day No ale stary jakość żarcia może zmienić się ze słabej na trochę lepszą ale nadal słabą jak w przypadku fast foodów. Nigdzie nie pisałem że kanapki w maku wykraczają poza tę granicę. 11 minut temu, Rozi napisał: Prędzej cię zrobią w (pipi)a w jakimś prywatnym lokalu, niż w sieciówce, bo tam są za duże restrykcje dotyczące produktów. xd Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Prawda jest taka, że karton na zawsze powstanie kartonem i nawet jak uformują go w burgera, to nadal będzie to karton A najgorsze jest w tym wszystkim to, że i tak to jemy, a żeby było jeszcze weselej to potem dzielimy się spostrzeżeniami na ten temat i wymieniamy opinię na temat tego co nam bardziej/mniej smakowało Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 No ta, w Maku spuszczają ci się do shakeów i srają do burgerów, tak jest oczywiście. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 (pipi)a, czemu ty wszystkie wypowiedzi tak przekręcasz? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Jeśli chodzi o higienę produktów to na pewno jest to wysoki poziom, ale ku.rwa, niech nikt nie mówi o jakości produktów xd Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Uczę się od użytkowników tego forum. Nie chodzi o smak, ale normy przygotowywania, czy hodowli/uprawy składników są wysokie w takim McDonald's i to jest fakt. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Nawet nie wiecie jak bardzo się mylicie, pracowałem 2 miesiące w maku podczas studiów i te standardy jakości to tylko teoria. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 To, że fast foody mają swoje normy, to nie podlega żadnej wątpliwości - ja tylko porównuję np. smak i wygląd tego co dostajemy w McDonald's a co np. oferują lokale, które mają w swoim menu burgery z prawdziwego zdarzenia. I może tam się do nich spuszczają i na nie srają, ale przynajmniej to co dostaję wygląda jak burger i mogę go takim nazwać z czystym sumieniem Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 21 godzin temu, schabek napisał: A co jest/bylo lepszego w maku? bajgiel - nic lepszego tam nigdy nie było IMO 2 minuty temu, kes napisał: Nawet nie wiecie jak bardzo się mylicie, pracowałem 2 miesiące w maku podczas studiów i te standardy jakości to tylko teoria. Zdarzyło mi się pracować w maku przez niemalże rok i na punkcie tych standardów jakości to mieli jakiegoś niezdrowego (pipi)ca. I co teras? No nic, zależy od knajpy. Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 1 minutę temu, kes napisał: Nawet nie wiecie jak bardzo się mylicie, pracowałem 2 miesiące w maku podczas studiów i te standardy jakości to tylko teoria. Rozumiem, że nadal tam jadasz? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Ja wiem, że pracowałem tam wieki temu, ale z tymi standardami to prawda. Zdarzało mi się dostać lekki ochrzan za to, że podczas pracy dotknąłem przypadkiem policzek, albo gdy położyłem na czizburgera 2 plasterki ogórka zamiast ustawowego jednego. Tak było z wszystkim. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Pawele, nauczyli cię tam pokory chociaż? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Na szczęście nie musieli. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Ja przez te 2 miesiące pracowałem w 4 makach (mogli nas wysyłać do wszystkich korporacyjnych restauracji) i w każdym normy teoretycznie były zachowane bo wystarczyło wydrukować nową metkę na przeterminowaną sałatę żeby znowu nadawała się do użytku albo przeklikać timer na tacce z mięsem dzięki czemu kotlety zamiast 20 minut w podgrzewaczu leżały godzinę czy dwie. Z resztą nawet laska która mnie szkoliła w pierwszym dniu pracy mówiła jakie są procedury a jak się w praktyce je stosuje. Menadżerom oczywiście zależało żebyśmy tak robili mniejsze straty większy hajs i może premia wpadnie. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Temat o fast foodach, czyli, gdzie coś można o(pipi)ić na ciepło i smacznie, a Ci się spuszczają nad tym czy Maki stosują ISO i HACCAP podczas składania kanapki drwala. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 I jeszcze przy okazji spuszczają to słowo klucz ;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.