Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

  • Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 521 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Gość osiol
    Gość osiol

    @Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

  • No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

  • Gość _Milan_
    Gość _Milan_

    Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano
8 godzin temu, Rudiok napisał:

Jak komuś jeszcze mało drwala to od dziś nowy :lapka:

 

8324190_Screenshot_20220105-105856_McDonalds.jpg.5dddad28bce96158b5d3e557fe39c7d7.jpg

 

W okazajach z frytkami i colą za 25 PLN:bunny:

Opublikowano
4 godziny temu, Soban napisał:

Meh w tej ilości tłuszczu to wolę opierdolić kiełbasę z cebulą z patelni.

 

Permanentna zgaga do samej nocy. Nie dla mnie.

 

Jak makdolan to 2 x macdouble i pozamiatane. Wiem, że trochę białka wjechało, czekam 5 minut i człowiek syty. A kiedyś jadłem 4 na luzie a rekord to 8 cheesów za czasów wagi roziego. :lol:

Opublikowano
4 godziny temu, Soban napisał:

Meh w tej ilości tłuszczu to wolę opierdolić kiełbasę z cebulą z patelni.

Dziś na kolację opierdoliłem sobie taki zestawiłk :fsg:

Ale tego drwala z cebulą trzeba spróbować :notbad:

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jedli kiedy bjurgjera z ośmiornico? :cool:

 

hdr.jpg

 

W burgerze o figlarnej nazwie octopussy w teorii brakowało tylko kurwy i patefonu. Oprócz panierowanego krakena w składzie ziemniaczane ósemki, pomidor, rukola, sos majomango i twarożek cytrusowy. O dziwo wszystko to gra ze sobą i jeszcze bardziej o dziwo, pomimo widocznego na zdjęciu incydentu z kawałkiem ośmiora wyjebanym poza nawias przed rozpoczęciem konsumpcji, udało się to zjeść bez wspomagania sztućcami i upierdolenia się po łokcie. 

37 zł za 380g przy tych składnikach to chyba ani tanio ani drogo. Nawpierdalać się tym pod korek nie da, ale nasycić głód jak najbardziej. 

 

Mają jeszcze burgery z kalmarami i z krewetkami w roli głównej. Dzisiaj być może będę testował kalmarki. 

Opublikowano

Ośmiornica nie była zbyt gumowa? Dużo knajp nie umie w ośmiornice i często podają taką jeszcze gumowatą aldente i potem to trzeba mielić w mordzie pół dnia:/

Opublikowano

Nie była jakoś bardzo twarda, ale mi ośmiory kojarzą się właśnie z gumą do żucia/flaczkami o smaku ryby. Być może nigdy nie jadłem jeszcze dobrze przyrządzonej :mevek:No ale ma to też swoje dobre strony. Żując jesteś w stanie dłużej delektować się zakazanym owocem, przez który Donald został wygnany z raju.

 

A to kalamerol

 

hdr.jpg

 

Kalmary miały być panierowane, ale ta panierka jakoś tak średnio się ich trzyma. Dodatki mniej awangardowe: coleslaw, pikle, czerwona cebula. Jako lubrykanty fancy majonez w postaci sosu aioli oraz sweet habanero. Myślałem, że ten drugi dorzuci do pieca, ale albo było go mało, albo różnica pomiędzy sweet i zwykłym habanero jest taka jak między sweet i hot chilli. No w każdym razie ostrość nawet nie żalapejnoł i nie wiedzieć czemu najbardziej piecze w same usta. W smaku znacznie bardziej oczywisty, ale nie traktuję tego jako wady.


Burger jest wizualnie większy i 20g cięższy od ośmiorniczek, a przy tam aż o 10 zł tańszy. Czyli dobry deal. 

Opublikowano

Widziałem w Żabce, że kebab się pojawił xd

 

Małpki wódy i kebsy, sklep komplenty, mają wszystko, co najbardziej kochają ludzie w tym kraju.

Opublikowano

Namiary są na serwetce :yakubu:

Seafood Bar & Market. Na razie oprócz Wro i satelickiej Świdnicy dopiero co wystartowali w Łodzi. 

Opublikowano

Na tel uja widać. No to sprawdzę. 

Opublikowano
W dniu 5.01.2022 o 10:59, Rudiok napisał:

Jak komuś jeszcze mało drwala to od dziś nowy :lapka:

 

8324190_Screenshot_20220105-105856_McDonalds.jpg.5dddad28bce96158b5d3e557fe39c7d7.jpg

Chciałem dzis zamowic, ale bez apki nie da rady, jebac. Poszedlem do bk na steakhouse

Opublikowano

Ta, tez się zdziwilem przy okienku, że jeszcze muszę kupon w appce generować by mi dosypali cebuli do drwala :yao:

No ale wzialem. No wyobraźcie sobie smażona cebulke jako dodatek. Tyle, a hype znowu wokół tego budują, cena też z dupy skoro z dżapanello chyba 18.50 zl?

Opublikowano

Ja w tym roku oświadczam ze juz nigdy w życiu nie zjem drwala. 

Pamiętam ten cudowny smak drwala jak bylo nawalone sosu jakiegoś fajnego i ogólnie ta kanapka byla zajebiata, do tego jedzone w zakopanym z wspanialymi forumowiczami @Masorz i @pleju

 

Niestety po kanapce o takiej jakości zostało jedynie wspomnienie i lepiej iść do porzadnej burgerowni i dopłacić te pare złotych. 

 

Ewentualnie Angus z burger kinga, tyle ze ta kapke wycofali chyba na amen :/

Opublikowano

Ofi, bo drwala się je raz w roku, ewentualnie dwa razy by spróbować jakiś eksperymentalny smak. 
A ja jedząc żarcie z burgerowni, trochę zatęskniłem za kanapką z maca. Smak specyficzny ale są te całe restrykcje i pilnowanie by kanapka cały czas byla idealna. A nie np w burgerowni spadnie kotlet i typ podnosi go i wrzuca na bule. Albo mnie zastanawia gdzie siurdają w tych busach? Do zlewu? Hehe, a myją ręce po? A tak idę do maca i mam pewność ze to wszystko jest przestrzegane, niezależnie czy jestem w Polsce A, czy B. O tym ze jest lokali klimatyzowany plus pachnący kibel to już nie wspomnę.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał:

Ofi, bo drwala się je raz w roku, ewentualnie dwa razy by spróbować jakiś eksperymentalny smak. 
A ja jedząc żarcie z burgerowni, trochę zatęskniłem za kanapką z maca. Smak specyficzny ale są te całe restrykcje i pilnowanie by kanapka cały czas byla idealna. A nie np w burgerowni spadnie kotlet i typ podnosi go i wrzuca na bule. Albo mnie zastanawia gdzie siurdają w tych busach? Do zlewu? Hehe, a myją ręce po? A tak idę do maca i mam pewność ze to wszystko jest przestrzegane, niezależnie czy jestem w Polsce A, czy B. O tym ze jest lokali klimatyzowany plus pachnący kibel to już nie wspomnę.

 

Jakich busach? Xdd

Ja nie mieszkam w Polsce B by takie rzeczy sie dzialy na szczęście. Ide do sieciowki jakiejkolwiek w Warszawie (np. Bobbyburger) i tam też wszystko widzisz jak robią Ci burgerka od a do z. 

No i jest o 2 levele wyżej od maca. 

 

Ale nie mówię ze mcdolan ogólnie to zlo bo wczoraj wjechal dwa razy mcdouble i mcroyal także lubię tam czasem zjeść bo wiem co dostanę. Ale drwala niestety lepiej zapamiętałem i z każdym kolejnym rokiem byłem rozczarowany formą tej kanapki, bo była po prostu lepsza. 

Opublikowano

Jak komus chce sie jeszcze drwala to dzis ostatni dzien bo od jutra wracaja te maestro :

 

comment_1642802537NDg7MtMCyJefkOSfcnON9e

Opublikowano

W BK ostatnio promy, wziąłem Rebel Whoppera w zestawie i za dopłatą 3 zł dostałem drugą bułę gratis, większe frytki i litrową Pepsi. Żeby nie było tak kolorowo to frytki były jak z gumy.

Opublikowano

Jak frytki w BK to tylko te skurwysyny, do tego serki i steakhouse:banderas:Przechwytywanie.thumb.JPG.748bea5dce629b093bdcd675619cba6a.JPG

Przechwytywanie2.thumb.JPG.70c548b83b12d71eb6a8e59f03aeae20.JPG

Opublikowano

Wczoraj przypomniałem sobie o tym pedovegeskarbie

 

boczniak.jpg

 

 

Pierwszy raz zboczniakowego burgera jadłem jakoś w październiku i wtedy myślałem, że to część oferty sezonowej. Bo wiecie, jesień, grzyby. Łączycie kropki? No to jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że wszedł on do stałej vegeoferty northfisha. 

 

Za 15 zł dostajecie niemałą kanapkę, w której oprócz fajnie przyrządzonego clickera są mało odkrywcze, ale zawsze pasujące pomidor, czerwona cebula i rukola. Do tego sos rzekomo oliwkowy, ale smakujący identycznie jak truflowy, co miałoby w sumie większy sens. 

 

Opublikowano
22 minuty temu, Tokar napisał:

Bo wiecie, jesień, grzyby. Łączycie kropki?

Boczniaki jak pieczarki, uprawiane sa caly rok.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Wprawdzie Burger King rozwiązał umowę na rozwój sieci z firmą AmRest, nie oznacza to jednak, że marka zniknie z Polski. AmRest poinformował, że będzie kontynuował prowadzenie 93 restauracji Burger King, zgodnie z podpisanymi umowami franczyzowymi.

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.