Skocz do zawartości

Fast food

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 17:51, Tokar napisał(a):

Zważywszy że te kotlety będą pewnie milimetrowej grubości, to wyjdzie pewnie z tego jakieś 2-2,5 normalnego 

Były normalnej grubości, takze gnoj swoje ważył. Rozdzielilem se na dwa dni xd

Ale fakt, że to mega prosty burger - ot miecho, sucha bula i pomidor. Sosów tam sie nie uswiadczy poza kleksem keczupu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem Wam tak forumki, Burger Rybaka w North Fishu to jest jakaś nadkanapka. :banderas:Soczysty filet, mnóstwo sosu, zero suchoty - no po prostu coś niesamowitego. Cena ok. 25 PLN-ów, jadłem dwukrotnie w ciągu miesiąca i byle do trzeciego.

Jeśli ktoś tęskni za McFishem to... to w sumie nie ma nawet co tu porównywać, Rybak to dosłownie jak Jaguar XF przy Yarisce. Mega polecajka, szkoda, że NF ma tak mało punktów.

Opublikowano

Dobrze mówi. Ten buks rybaka dojebany. Zupełnym przypadkiem w Krk w galerii dorwany i byłem w szoku bo zapachniało handmade kanapeczką wykonaną z sercem i w słusznej porcji a to przeca fast food. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Post pod postem, ale odwiedziłem polski Popeyes pod Krakowem (nawet po tygodniu od otwarcia ludzi od groma) i trochę zawód. Już pomijam, że smakowo odbiega od amerykańskiego pierwowzoru, bo przyprawy są zdecydowanie mniej wyczuwalne, to taka lekko ugrzeczniona wersja dostosowana chyba pod europejskie podniebienia. Ale ogólnie nic specjalnego w cenie zdecydowanie wyższej niż fastfoodowy standard. Jedyny mocny plus to faktycznie spore i soczyste kawałki kurczaka w kanapkach, do tego w chrupiącej panierce, ale co z tego jak bułki są nijakie a dodatków jest na tyle mało, że nie mają szans się przebić w smaku. Skrzydełka słabe i tłuste, najbardziej przypominają te co kiedyś w McD dawali. Stripsy bez polotu. Sosy na jedno kopyto - mocno octowe i kwaśne, jedynie NOLA z przyprawami cajun się wybija. Jeśli się będę chciał skusić jeszcze kiedyś na kurczaka z sieciówki to KFC wydaje się lepszą opcją.

Opublikowano (edytowane)

A ja właśnie z przypadku trafilem po raz pierwszy do Popeyes i nawet pozytywnie się zaskoczyłem. Jakość mięsa i panierki jak na mój gust super, aż przypomniały mi się dawne czasy jak za dzieciaka odwiedzałem KFC - tak właśnie zapamiętałem ich mięso wtedy, czyli ładne, soczyste kawałki piersi w chrupiącej panierce (przelom lat 90 i 00). A KFC mnie ostatnio rozczarowało kilka razy jakością mięsa w granderze i zniechęciłem się do nich mocno.

Spróbowaliśmy w Popeyes Chicken Sandwich i to samo tylko z coleslaw w środku i racja, że tanio nie jest (odpowiednio chyba 19,95 i 24,95 o ile dobrze pamietam), ale ja się tak tym najadłem, że spokojnie taka kanapka (+ fryty) może robić za obiad (wszystko dzięki uczciwemu kawałkowi kurczaka). No i wspomniane frytki też ciekawe, bo nieprzesolone i w jakiejś przyprawie, więc smakują trochę inaczej.

A więc generalnie jak dla mnie pozytywne doświadczenie i od teraz jeśli szukałbym kanapki z kurczakiem to prędzej tutaj niż w KFC.

Edytowane przez LeifErikson